Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Dieta i Zdrowe Odżywianie
  • Dieta na mase by bonk

Kulturystyka, fitness, trójbój siłowy, dwubój, sztuki walki, strongman czy inne sporty siłowe to nie tylko sam trening. To również odpowiednia dieta która jest podstawą w tym sporcie.

Moderator: Michał Bodzioch

Re: Dieta na mase by bonk

Postprzez Kwachu » 26 Czerwiec 2010, o 14:57

fallenursus - nie rozumie twojje wypowiedzi, proponuje napisac cos ciekawego od siebie zamiast krytykowac innych
    bonk - piwko od czasu do czasu jest OK
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Pochwały: 112

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez bonk » 26 Czerwiec 2010, o 15:09

No to w porządku :)

To czym mogę "dopchać" brakujące 200 kcal?
    bonk
    Szeregowy

Miasto: Lubartów
    Data urodzenia: 02 08 1991

Postprzez Kwachu » 26 Czerwiec 2010, o 15:22

Najlepiej przedstaw całośc posilków z ich iloscią sposobem przygotowania.
    wtedy cos będzie mozna dołożyć, najlepiej było by podac z tłuszczy ma on 9Kcal a 1g wegli i białka ma 4Kcal
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Postprzez bonk » 2 Lipiec 2010, o 13:24

Siadłem przy biureczku, odpaliłem wszelakie tabele wartości spożywczych w internecie, wziąłem długopis w łapę i próbuję policzyć jakiś przykładowy zestaw posiłków. Niestety jakoś mi to za bardzo nie wychodzi...

Śniadanie
    8.00-9.00
    -Serek wiejski 250g
    -Płatki żytnie 100g
    -Warzywo- pomidor/ogórek/papryka czy inne ustrojstwo

Białko- ok. 34g
    Węglowodany- ok. 88g
    Tłuszcze- ok. 15,7g
    około 628 kcal

Trening 9.30-11.00 / 10.30-12.00

Po treningu 11.30-12.30
    -Mleko (0,5%)- szklanka
    -Jagody - szklanka
    -Banan- 2szt.
    -Miód- 2 łyżki

Białko- ok. 10g
    Węglowodany- ok. 130g
    Tłuszcze- ok. 2g
    około 600kcal

Obiad
    14.00-15.00
    -Pierś z kurczaka- 300g
    -Ryż brązowy- 100g
    -trochę warzywek (gotowane na parze jak już się dorobię urządzonka)
    -skropione oliwą z oliwek

Białko- ok. 72g
    Węglowodany- ok. 77g
    Tłuszcze- ok. 5,8g
    około 648kcal

Kolacja I 17.00-18.00
    -Jaja na twardo- 3szt.
    -Tuńczyk w oleju- 100g
    -Chleb pszenny razowy- 200g

Białko - ok. 61g
    Węglowodany- ok. 83g
    Tłuszcze- ok. 11,6g
    około 728kcal

Kolacja II 20.00-21.00
    -Jogurt naturalny 400g
    -łyżeczka kakao dla smaku
    -Musli 100g
    Białko- ok. 26,3g
    Węglowodany- ok. 89g
    Tłuszcze- ok 16,8
    około 612kcal

W SUMIE

Białko- około 203g (dużo za mało!)
    Węglowodany- około 467g (tyle co potrzeba)
    Tłuszcze- około 51,9g (17g za mało)
    KCAL- 3216 (około 150 za dużo)

Jedyne wnioski jakie na razie wyciągnąłem to takie że ułożenie diety to cholernie monotonny proces:P Oczywiście przydałoby się przygotować kilka (co najmniej pięć) "przepisów" dla każdego posiłku coby się nie znudzić tym jedzeniem. Jakieś sugestie? A może raczej jakaś pomoc?
    bonk
    Szeregowy

Miasto: Lubartów
    Data urodzenia: 02 08 1991

Postprzez Kwachu » 2 Lipiec 2010, o 14:05

Podałem Ci na jakich produktach warto oprzec diete/ ty masz tutaj posilki dla modelki nie pakera
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Postprzez slim shady » 2 Lipiec 2010, o 23:04

dobre masz posiłki, tylko wprowadziłbym kilka korekt

np. w posiłku po treningowym zjedz białko szybkowchłanialne po 40 minutach zjedz węgle
    rano daj inne źródło białka
    w kolacji I jak dla mnie za dużo tłuszczy, wystarczą same jajka, albo sam tuńczyk (olej lepiej odlać )
    jeśli zdecydowałeś się spożywać węgle na noc, to zamiast musli daj same owsiane

Kwachu nie wprowadzaj użytkowników w błąd
    No pain, no gain !
    Awatar użytkownika
    slim shady
    Chorąży

Pochwały: 80
    Miasto: Szczecin

Postprzez slim shady » 2 Lipiec 2010, o 23:29

Kurczaki są napakowane antybiotykami , hormonami, czy często dodawane są środki konserwujące. Dodawane są środki odpowiedzialne za przyspieszony przyrost masy takiego kurczaka hodowlanego, oraz środki które zabezpiecza go przed chorobami czy infekcjami.
    Kurczaki hodowane są przez okres 6tygodni. Taki kurczak przez ten okres jest zupełnie ograniczony w swoich ruchach przez co jego jakość mięsa, jest dużo gorsza od tego wybieganego kurczaka na wsi.

I żyjesz w przekonaniu, że krowy są chowane naturalnie i biegają jeszcze ;) ??

Białko z wieprzowiny jest najbardziej podobny do ludzkiego mięsa, no chyba ze ktoś ma mięsnie zbudowane z sera białego w takim razie niech na twarożku bazuje

i co z tego, że jest podobne ?? i co je Twoja świnka ?? krowy ?? czy specjalną karmę ?? Przestań wreszcie bazować na wiedzy o zwierzętach. Niestety zwierzę i człowiek nie jest tym samym, i to co działa na zwierzętach na ludzi już niezawsze. Sporo już takich badań było.

Czyli jak zobaczycie mięso czerwone daje siłę masę a kurczak rzeźbę

Większej durnoty nie słyszałem

miałem okres gdzie przez 2 lata nie jadłem wołowiny, i zbudowałem potężną masę (nie chcę się tutaj zachwalać)

zresztą rzadko jadam czerwone mięso (może 1-2 porcje w miesiącu ??)
    Cwiczacy jesli chce wyglądać jak paker to niech odpusci ser biały bo efekty widac bardzo czesto ilu to na ulicach spotykacie cwiczacych którzy sa podlani/napuchnięci wodą czy podskurna taknak tłuszczowa, wie cradze ograniczyć do mminimum spozycie serka białego.

Jeeeest odkryłeś sekret otyłości na świecie !! to sery !! tak to dzięki nim mamy niesamowitą retencję wody.

przestań czytać reklamy białka wołowego ;)
    No pain, no gain !
    Awatar użytkownika
    slim shady
    Chorąży

Postprzez rafimoc » 3 Lipiec 2010, o 08:39

Slim - Popieram, tez bardzo rzadko jem wolowine i caly czas rosne i swietnie sie czuje:) nic nie lezy na zoladku jest ok:)

I przestancie sie rozwodzic nad tym co jest bardziej chemiczne : czy krowa czy kurczak? i tak tego sie nigdy nie dowiecie, odzyweczki to tez chemia a jakos ja jemy :) wiec bez sensu takie gdybania.

zarcie nie bedzie mialo nic wspolnego z sila,masa czy rzezba - pisze jedynie tu o tych 2 konkretnych przypadkach wolowina (mieso czerwone) vs kurczak(mieso biale). Chyba ze nikt w zyciu nie jadl kreatyny, to moze wtedy bedzie na korzysc czerwonego, ale nie oszukujmy sie 1kg wolowiny kosztuje tyle co 300g kreatyny:)
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez Kwachu » 3 Lipiec 2010, o 14:51

slim shady - kto tu kogo wprowadza w błąd?
    Co do chodowli krów. Wyrywasz jedno zdanie z całego tematu, czytaj jeszcze raz.

Akurat można zauwazyc wiel podobienśtw pomiedzy człowiek a prosiakiem/pszeszczpy skóry/mieso jest pod wzgledem budwy najbardziej podobne do ludzkiego/profil aminokwasowy/serce prosiaka było probowanie wszczepienia go człowiekowi....

Ty zbudowałes mase ale ilu jest chłopaków którzy mecza sie z kurczakiem i stoja z masa/siłą w miejscu?

Kto tu psze o jakiejs otyłosci chyba mylisz tematy.

Ktos w tym kraju reklamuje mieso? Jeszcze czerwone w dodatku ?

rafimoc - nie chodzi o sama kreatyne, całe składniki zawarte w miesie czerwonym bija na łeb kurczaka.
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Postprzez slim shady » 3 Lipiec 2010, o 16:11

Akurat można zauwazyc wiel podobienśtw pomiedzy człowiek a prosiakiem/pszeszczpy skóry/mieso jest pod wzgledem budwy najbardziej podobne do ludzkiego/profil aminokwasowy/serce prosiaka było probowanie wszczepienia go człowiekowi....

robiłeś kiedyś tatuaż na skórze ludzkiej i na świńskiej ?? zrób i zobaczysz że trudno porównać te skóry
    jest podobne, ale nie takie samo a to jest duża różnica

Co do chodowli krów. Wyrywasz jedno zdanie z całego tematu, czytaj jeszcze raz.

nie muszę, bo według Ciebie pomimo że jest chemia w chowie krów to nic szkodliwego, ale już drób to jest toksyczny

Ty zbudowałes mase ale ilu jest chłopaków którzy mecza sie z kurczakiem i stoja z masa/siłą w miejscu?

Nie wiem, nie prowadzę biura statystycznego i Ty za pewne też nie więc przestań pisać głupoty

Kto tu psze o jakiejs otyłosci chyba mylisz tematy.

Nic nie mylę, to Ty podałeś przyczyne zalania i otłuszczenia w spożywaniu sera

Ktos w tym kraju reklamuje mieso? Jeszcze czerwone w dodatku ?

??? :?: :?:
    No pain, no gain !
    Awatar użytkownika
    slim shady
    Chorąży

PoprzedniaNastępna

Wróć do Dieta i Zdrowe Odżywianie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Majestic-12 [Bot] oraz 1 gość