wzrost; 180
waga; 84
plec; mezczyzna
cel; redukcja o ok 10kg
zapotrzebowanie kcal; 1848
A-F;silka ok godziny, wf w szkole, w czasie sezonu mecze w lidze[p.nozna]
suple; miesieczny cykl na mono
zast.zdrowotne: raczej brak, chociaz kiedys kolana byly problemem i troche przestawiony lewy bark po wypadku
BF: ok 20% chociaz nie wiem czy to dobrze obliczone
mezomorfik-endomorfik[latwo mase miesni nabieram, ale gdy nie cwicze to bez duzych spadkow miesni troche przytyje, lecz potrafie w miare szybko spalic czesc fatu, ale blizej mezo]
moj staz na silowni to ok 4-5 miesiecy ze sporymi przerwami. cykl mono mialem ze 3 miesiace temu moze dalej. od ok poltora miesiaca cwicze caly czas ciagle na FBW, wczesniej podobny plan cwiczylem:
A:
Siady 4s
WL: 4s
MC; 4s
arnoldki: 3s
Bic lamana: 3s
pompki tylem tric: 3s
B:
Mc na prostych nogach: 4s
WL skos: 4s
Wiosla P lub wiosla N: 4s
lamana do brody[barki]: 3s
mlotki: 3s
francuz lezac: 3s
wszystkei cwiczenia sa wykonywane po 10 w serii procz MC gdzie mam po 8 w serii. plan wykonuje co drugi dzien, silownia na miejscu wiec moge chodzic caly czas bez przerwy wekkendowej.
tak wiec prosze o pomoc w dostosowaniu diety i cwiczen
glownie diety bo jak kazdy 18 latek skazany jestem na jedzenie co ugotuja, ale sam umiem gotowac wiec cos moge samemu upichcic i co najlepiej i w jakich dawkach? wyczytalem, ze najlepiej sie spala przez pierwsze 6 tyg jedzac obiady i kolacje tylko a w kolejnych 6 tyg tylko sniadania i lunch.
dzienne zapotrzebowanie na wegle:1016, bialka; 554, tluszcze: 277
takze cwiczenia sa mi potrzebne, chodzi mi o aeroby jakie najlepiej wykonywac? rowerka w domu nie posiadam a na polskich nieodsniezonych drogach zwyklym bym polamal nogi... takze bieganie w takiej pizdziawie to toche jak samobojstwo dla pluc.
i z tego co z cooler'em gadam na silce to mowil zeby zwiekszyc ilosc powtorzen w serri i robic mniej wiecej tak: 20,16,12 w seri i tylko 3 serie. czy dalej jechac tym planem czy moze go zmienic troche do tej redukcji?
prosze o pomoc w ustaleniu diety i cwiczen:)) takze zakup supli w stylu BCAA itp wchodzi w gre:)
P.S. za wszystkie błedy itp wybaczcie ale zimno w domu i chcialem jak najszybciej to napisac