Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Dieta i Zdrowe Odżywianie
  • Dieta na rzeźbe do oceny

Kulturystyka, fitness, trójbój siłowy, dwubój, sztuki walki, strongman czy inne sporty siłowe to nie tylko sam trening. To również odpowiednia dieta która jest podstawą w tym sporcie.

Moderator: Michał Bodzioch

Dieta na rzeźbe do oceny

Postprzez Wiadros3 » 4 Maj 2010, o 16:11

ćwiczę już prawie 2 lata od samego początku zależało mi na dobrej sylwetce zaczynałem z waga 95 kg obecnie warze 84 kg ale jestem zalany tłuszczem naj bardziej brzuch,klatka i ręce chcę uwidocznić swoje mięśnie oto moja dieta na rzeźbę.

1.Posiłek 7.00 200g filetu z mintaja + chleb razowy 100g

2.Posiłek 10.30 100gpiersi z kurczaka (pieczone)+100g warzyw

3.Posiłek 14.00 100 kaszy+jakiś owoc

4.Posiłek 16.30 200g filetu z mintaja + 50g ryżu+2 białka jaj ( Przed treningiem )
    od 17-18 trening

5.Posiłek 18.20 200g filetu z mintaja + 50g ryżu+2 białka jaj (Po treningu )

6.Posiłek 21.00 100g Makreli +150gtwarogu chudego

Jakieś 2-3 litr wody

Jak możecie to poprawcie co jest źle
    Awatar użytkownika
    Wiadros3
    Starszy szeregowy

Miasto: sieradz
    Data urodzenia: 03 02 1991

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Re: Dieta na rzeźbe do oceny

Postprzez Atena30 » 4 Maj 2010, o 16:30

Nie jestem ekspertem ,ale ja na pierwszy rzut oka wyrzuciła bym twaróg na redukcji nie je się nabiału zatrzymuje wodę w organizmie , owoce na redukcji nie bardzo , chleb razowy leprze są pladki owsiane górskie no i oczywiście zamiast filetu z mintaja piersi gotowane z indyka lub kury . Musisz sobie policzyć ile masz węgli w diecie ile białka to podstawa i nie widzę tu oleju lnianego ani oliwy z oliwek a powinno się troch znaleźć .
    Atena30
    Szeregowy

Miasto: Częstochowa
    Data urodzenia: 20 10 1978

Postprzez Bilon » 4 Maj 2010, o 16:51

Pozdro i redukuj...Nie potrzebnie trudziłeś się po pierw trzeba się zredukować, potem zrobić masę a dopiero potem rzeźbić...Bo puki co to nie masz co rzeźbić chyba że fałdy tłuszczu chcesz wyrzeźbić na kolejne fałdy...REDUKCJA A NIE RZEŹBA !!
    Awatar użytkownika
    Bilon
    Chorąży

Pochwały: 18
    Data urodzenia: 10 06 1995

Postprzez Bilon » 4 Maj 2010, o 17:01

Atena30 napisał:Nie jestem ekspertem ,ale ja na pierwszy rzut oka wyrzuciła bym twaróg na redukcji nie je się nabiału zatrzymuje wodę w organizmie , owoce na redukcji nie bardzo , chleb razowy leprze są pladki owsiane górskie no i oczywiście zamiast filetu z mintaja piersi gotowane z indyka lub kury . Musisz sobie policzyć ile masz węgli w diecie ile białka to podstawa i nie widzę tu oleju lnianego ani oliwy z oliwek a powinno się troch znaleźć .

Widać 0 pojęcia o redukcji...

Wiadros3 - ułóż dietę na redukcję i nie sugeruj się tym co pisała Atena30 bo nie ma racji...
    Jak masz tłuszcz to co chcesz rzeźbić? Najpierw trzeba mieć masę, dużo mięcha i 0 fatu że tak powiem a dopiero potem rzeźba...Bo tłuszczu nie wyrzeźbisz więc aero+dieta itp... I redukuj ten smalec. Daj fote może pomożemy...
    Awatar użytkownika
    Bilon
    Chorąży

Postprzez Wiadros3 » 4 Maj 2010, o 17:57

to co mam unikać z tych rzeczy co wymieniłem zeby to szybciej zredukować
    Awatar użytkownika
    Wiadros3
    Starszy szeregowy

Miasto: sieradz
    Data urodzenia: 03 02 1991

Postprzez slim shady » 4 Maj 2010, o 18:53

Widać 0 pojęcia o redukcji...

czemu ? Atena ma sporo racji, chociaż mintaj może być jako posiłek.

ps. Co Ty tyle tej ryby szamiesz :P ? daj też inne źródła białka.
    No pain, no gain !
    Awatar użytkownika
    slim shady
    Chorąży

Pochwały: 80
    Miasto: Szczecin

Postprzez Kwachu » 4 Maj 2010, o 19:12

Spróbował bym diety CKD
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Pochwały: 112

Postprzez Bilon » 4 Maj 2010, o 19:31

No slim, co Ty gadasz, skoro sam pisałeś że owoce w redukcji są potrzebne, że twaróg też może być, poza tym ,,chleb razowy leprze są pladki owsiane górskie"...O ile da się zrobić kanapkę z płatków owsianych to fajnie...Nie można wyrzucać całkowicie chleba...Nawet razowy choć chleb ciemny lepszy...Poza tym cukry są potrzebne w diecie i temu nie zaprzeczysz i zamiast jeść słodycze cukry pozyskujemy z owoców typu banan,jabłko...A wiecie dlaczego filet z mintaja?:D
    Bo kupisz go w prawie każdym sklepie spożywczym a kurczaka raczej nie...Dlatego widzę że kolega poszedł na wygodę pewnie w kolejce po piersi z kurczaka w mięsnym....
    O płatkach owsianych powiem tyle...Można jeść na śniadanie a nawet trzeba ale nie każdy je lubi...ja osobiście nie lubię ale czasami zjem...
    Nie wiem jak coś palnąłem głupiego w tym co napisałem to sorka, ale dziwnie się dziś czuje głowa boli itp...
    a właśnie...Kolega napisał że dieta na rzeźbę to myślałem że faktycznie ułożył pod rzeźbę a jemu o redukcje chodziło...Orzechów tutaj nie widzę...Za dużo tego jest...
    Jako ostatni posiłek 100g makreli i 150g twarogu przy redukcji? na masę to tak ale przy redukcji raczej nie...Oblicz zapotrzebowanie kaloryczne i odejmij od tego jakieś 700 a powinno być ok
    Awatar użytkownika
    Bilon
    Chorąży

Postprzez slim shady » 4 Maj 2010, o 19:55

No slim, co Ty gadasz, skoro sam pisałeś że owoce w redukcji są potrzebne, że twaróg też może być

Na naszym poziomie amatorskim można takie rzeczy wcinać, z tego co wiem to Atena startowała w zawodach, a pod koniec dieta przed zawodami jest mocno okrojona, więc nie walnęła gafy bo się eliminuje stopniowo niektóre produkty. Ale z owocami też nie należy przesadzać, wszystko w rozsądnych ilościach.

,,chleb razowy leprze są pladki owsiane górskie"...O ile da się zrobić kanapkę z płatków owsianych to fajnie...Nie można wyrzucać całkowicie chleba...Nawet razowy choć chleb ciemny lepszy...

Można ;) pół roku nie jadłem chleba i żyłem, po prostu trzeba się skupić bardziej na zbożach i po problemie. Chleb razowy to chleb ciemny (przynajmniej powinien być) trzeba też uważać jak kupuje się chleb. BO ciemny może być tylko z nazwy, a naprawdę jest barwiony karmelem.

.Poza tym cukry są potrzebne w diecie i temu nie zaprzeczysz i zamiast jeść słodycze cukry pozyskujemy z owoców typu banan,jabłko

Pisząc cukry masz chyba na myśli cukry proste ? Na redukcji można się obyć i bez prostych. Złożone i tak rozkładają się do glukozy. ( nie tylko złożone bo aminokwasy też). Owoce spożywamy ze względu na zawartość witamin, minerałów makro i mikro elementów oraz błonnika.

O płatkach owsianych powiem tyle...Można jeść na śniadanie a nawet trzeba ale nie każdy je lubi...ja osobiście nie lubię ale czasami zjem...

Nie ma obowiązku jedzenia owsianych codziennie, ale można je tak przyrządzić, że będą smaczne ;)
    No pain, no gain !
    Awatar użytkownika
    slim shady
    Chorąży

Pochwały: 80
    Miasto: Szczecin

Postprzez Kwachu » 4 Maj 2010, o 19:57

Bilon - wstaw swoją propozycje diety/ dlaczego ostatni posilek nie pasuje?
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Pochwały: 112

Następna

Wróć do Dieta i Zdrowe Odżywianie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość