Kwachu napisał:W tym momencie bazuje tylko i wyłacznie na mięsie czerwonym, wczesniej jechalem tylko na białym, wiec róznice miedzy tymi dwoma produktami widze. Przeczytałes co napisałem w nawiasie, wiec teraz wiesz skad moje wnioski na temat miesa czerwonego.
Test nie był strikte aby zobaczyć na czym się lepiej rosnie, bo to jest raczej ciezkie do stwierdzeni po tygodniu, a samopoczucei i wszelkie odczucia dochodzące z układu trawiennego. Nie byłem na SAA.
Przeczytałem wszystko.Napisałem ,że robiłeś eksperyment trwający tydzień co już wyklucza ten eksperyment z czegokolwiek.No samopoczucie też raczej nie było lepsze po czerwonym mięsie , tym bardziej jeśli chodzi o układ trawienny
Nie brnij w ten temat
Kwachu napisał:Co do pytania:
Zakładając ze ten mix białak zwierzecegi i roslinnego w ilosci 20g bede podawał w 6 posiłkach. To róznice będa minimalne lub takie same.
Zależy tez o jakich roślinach mówimy bo jesi straczkowych to bialko z nich organizm nie pozyska, za bardzo obudowane błonnikiem.
Co znaczy obudowane błonnikiem ?Błonnik to węglowodan i jego udział akurat poprawia wykorzystanie składników pokarmowych.Różnic nie będzie żadnych.Przy okazji rośliny strączkowe to jedno z lepszych źródeł białek roślinnych, brakuję w nich tylko aminokwasów siarkowych i tryptofanu.Dobrym ich źródłem jest sezam i ziarna słonecznika.Można oczywiście w różny sposób uzupełniać.