Wraz z reaktywacją forum Kulturystyczni.pl dla wszystkich użytkowników przygotowaliśmy ciekawy konkurs z mega nagrodami i toną śmiechu!
Serdecznie zapraszamy wszystkich do wzięcia w nim udziału i życzymy powodzenia!
Weź udziałNasi nowi specjaliści doradzą, pomogą oraz odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania!
Zadaj pytanieWyciskamy siódme poty z naszego profilu! Dowiedz się więcej
Moderator: Michał Bodzioch
Kwachu napisał:Weź pod uwage że mleko podane łączy sie z kawem solnym
Kwachu napisał:co ścina go powodujac powstawanie w zoładku nie jako sera białego.
Kwachu napisał:Jesli ktos nie wierzy to proponuje wypic połtorej godziny przed treningiem mleko i zrobić sobie trening nóg, odczuje to przy robieniu przysiadów.
Kwachu napisał:Mleko nie jest lekko strawne.
Kwachu napisał:Jak może byc lekko strawne skoro zawiera kilka frakcji kazeiny, tłuszcz, laktoze, gluten,kazeiny alfa s1
laktoglobuliny ...
Kwachu napisał:Wiele składnikow nasz ukł, trawienny nie toleruje, człowiek to nie krowa.
Kwachu napisał:Zresztą żaden dorosły ssak nie pije mleka.
Oliver napisał:ale i tak wychodzę z założenia, że jak ktoś nie odczuwa skutków ubocznych to niech śmiało pije mleko.
ja potrafię w litrach pić i jakoś nie odczuwam różnicy... ojciec i brat to samo:)
Kwachu napisał:Oliver - przestań teraz pić mleko na pewien okres czasu, enzym laktaz wyginie i zobaczysz ze nie tolerujesz tak mleka, dopiero po pewnym czasie znów w twoich jelitach pojawi sie ten enzym, ale zanim tak bedzie pojawią się problemy w ukł. trawiennym.
Kwachu napisał:W takim razie co wydzielaja okładziny komórkowe? Chyba kwas solny.
Kwachu napisał:Zaprzeczasz ze w mleku nie ma glutenu?
Kwachu napisał:Gluten trawiony jest bardzo słabo, zalega on w jelitach.
u niektórych osób może nawet przenikac do wnetrza organizmu przeco bedzie powodowal klopoty.Co znaczy trawiony bardzo
Kwachu napisał:W którym miejscu pokazałem ze nie mam pojecia o enzymach, mam wrazenie ze szukasz na siłe zeby mi tylko coś wytknąc.
Kwachu napisał:Jesli nie będziesz spozywał miesa przez jakiś czas tez zaniknie produkcja konkretnych enzymów, jesli znowu zaczniesz je jeśc to minie trocge czasu zanim organizm zacznie produkowac te enzymy.
Kwachu napisał:No czyli łaczy się z kwasem solnym.
Nie rozmawiamy tu o żbozach a mleku.
Nie rozmawiamy tu o orzechach,selerze ,sezamie i innych.
Temat mięsa podany jako przykład.
Kwachu napisał:Nie skreślam Mleka bo jest alergezujące ale na to skalda sie wiel powodów wiele z nich padlo w dyskusji
Wróć do Dieta i Zdrowe Odżywianie
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość