@lukasz1872
180cm i 55kg? Anoreksja jak się patrzy, przy tym wzroście to tak minimum 70 kg powinieneś ważyć.
Zacznij od wizyty u lekarza, zrób badania kontrolne krwi, moczu, kału (na pasożyty, lambie także).
Może być też tak, że za szybko rośniesz i inne układy nie wyrabiają, szczególnie ważny w tym momencie jest układ krwionośny i kostny o które powinieneś szczególnie dbać.
Dalej...
Kluczowe jest nastawienie do własnej osoby, akceptacja obecnego stanu rzeczy oraz chęć zmian na lepsze!
Przestań JUŻ TERAZ użalać się nad sobą, rusz z miejsca, zapisz się na sekcję sportową, która najbardziej będzie ci odpowiadać, trenuj co najmniej 3 razy w tygodniu.. (sekcja jest dużo lepsza aniżeli samotne treningi w domu, w twoim przypadku kontakt z ludźmi jest bardzo ważny, uczestnictwo w sekcji pomoże ci zaakceptować to jaki obecnie jesteś).
Wstydzisz się własnego ciała i masz z tego powodu kompleksy -> OK, masz z czego, każdy by się wstydził, ważne że chcesz to zmienić i ZMIENISZ! Grunt to odpowiednie nastawienie.
Uzbrój się w cierpliwość, bo efekty nie przyjdą szybko, często wizualizuj w myślach obraz własnej sylwetki, wyobrażaj siebie jak zajebiście będziesz wyglądał po zmianach, że wszystko to co robisz sprawia że rośniesz! Ciesz się z tego., że jesteś chudy i budujesz masę, która jak podejrzewam będzie bardziej mięśniowa aniżeli tłusta
Co do supli to na razie nic nie bierz, zacznij od odżywiania, jedz więcej, masz tyle jeść aby nie było sytuacji że czujesz GŁÓD!
Po każdym posiłku masz być NAPAKOWANY na maxa, unikaj przekąsek oraz żarcia małych ilości pożywienia (w tym słodyczy)między posiłkami. Spożywaj duże ilości owoców i warzyw, kasze, makarony, ryże, mięso, ryby, jaja, ziarna i orzechy.
Zadbaj o dobry sen i regenerację(8h, najlepiej kłaść przed 23:00) plus w miarę możliwości półgodzinna drzemka w ciągu dnia.
Gdy już organizm przyzwyczai się do nowego odżywiania (zazwyczaj po okresie 2tygodni) oraz gdy podejmiesz treningi sportowe, możesz zacząć myśleć o suplementacji, myślę, że na przyszłe kilka miesięcy (do roku nawet) wystarczą ci antyoksydanty (witaminy A(najlepiej w formie beta karotenu), C, E), witamy B-Complex oraz minerały (najlepiej chelatowane) wapń, magnez. Nie rób wielkiego szału na punkcie supli, traktuj je jako dodatek i nawet jak nie będziesz ich przyjmować przez wiele tygodni czy miesięcy to nic się nie stanie.
I pamiętaj, tylko od Ciebie zależy czy nadal będziesz pizdą i się będziesz bał przeciwności losu czy też coś z tym zrobisz, i to juz TERAZ!
Patrząc na to, że to twój pierwszy post na tym forum i być może nawet to jakaś ściema, mam nadzieję, że mój trud nie pójdzie na marne i ktoś z tego w przyszłości skorzysta
Rady sprawdzone na własnego skórze, bo też przez to przechodziłem i nadal przechodzę i to z ogromnym sukcesem!:)