przez robo815 » 17 Styczeń 2012, o 18:50
"Panowie, Panie większość z nas ćwiczy na siłowniach, w klubach fitness, w domu, nabieramy masy mięśniowej nasze mięśnie stają pokaźniejsze, bardziej widoczne ale czy to pomaga nam w jakimś stopniu do osiągnięciach lepszych efektów w łóżku.? Na pewno nam postura pomaga w zdobyciu partnerki, w osiągnięciu dominacji nad innym osobniku no i w łóżku też nam to pomaga.
Ćwiczymy wszystkie grupy mięśniowe.? No właśnie NIE!! Zapominamy o najważniejszych mięśniach które uczestniczą i pomagają nam w zdobyciu najskrytszych pragnień kobiety jak i uwydatniają naszą przyjemność. Chodzi mi o mięśnie Kegla. Nie wiem czy się orientujecie, ale na pewno obiło wam się o uszy. Zakreślę trochę historie powstania ćwiczeń na wzmocnienie tych mięśni.
W latach 40’ dok. Arnold Kegl zaprezentował światu zestaw ćwiczeń dla kobiet na mięśnie łonowo- guziczne. Te ćwiczenie powstały by wzmocnić i nauczyć się kontrolować dno miednicy, u faceta znajdują się te mięśnie ok. 3-5cm poniżej jąder. Kiedyś tylko były te ćwiczenia dla kobiet lecz w tych czasach duża część mężczyzn korzysta z nich też. Głównie chodzi w nich na zaciskanie mięśni pochwy oraz odbyt a panów wygląda to w sposób o którym napisze poniżej, ogólnie szczegółowy opis będzie później trochę cierpliwości. Kiedy te mięśnie zostaną wzmocnione kobiety będą miały łatwiej podczas porodu a sex już nigdy nie będzie taki sam- oczywiście z korzyścią dla partnera jak i partnerki. Mężczyźni potrafią dłużej wstrzymywać wytrysk dłużej oraz sflaczenie członka co za tym idzie przedłuży się stosunek, można wielokrotnie doznać orgazmu. Tak więc sami możecie sobie odpowiedzieć na pytanie czy warto.? Dodam jeszcze że ćwiczenia kegla mogą zwiększyć rozmiar penisa, nie oczekujcie jakiś tam wielkich rezultatów co do rozmiaru.
Pozwolę sobie teraz przejść do sedna czyli ćwiczeń o których już dość sporo napisałem- pewnie nie interesuje was to ale same ćwiczenia możecie uznać za ciekawe a szczególnie że można ćwiczyć wszędzie, czekając na krzyżówce za pomarańczowym światłem, stojąc w kolejce, przed snem etc.
Podstawowym ćwiczeniem jest wstrzymywanie oddawania moczu w trakcie, a że nie zawsze możemy w ten sposób ćwiczyć to inne ćwiczenia wyglądają w sposób napinania i rozluźniania tych mięśni.
Powstały serie ćwiczeń dla uwydatnienia i przyspieszenia osiągnięciu celu.
-Napinamy i rozluźniamy mięśnie kegla 20razy
-Napnij mięśnie i utrzymaj je przez 3s i zrób tak 10 razy (czas utrzymania można a nawet wypada zwiększać z czasem)
-Napnij mięsnie podczas wdychania powietrza, w trakcie tego ćwiczenia staraj się nie napinać mięśni brzucha. 10razy zrób to ćwiczenie
Wydają się łatwe te ćwiczenia ale w cale tak nie jest na początku. Najlepiej robić kilka razy tą serie w ciągu dnia."
Być kulturystą - to znaczy być człowiekiem z charakterem, człowiekiem umiejącym walczyć i pokonywać trudności.
http://www.youtube.com/watch?v=Iskjc3qcVew&feature=grec_index