Szybkie logowanie
  • Strona główna Forum Hydepark
  • Uzależnienie od alkoholu - gdzie leczą uzależnienia w Wawie?

Miejsce dyskusji dosłownie o wszystkim, niekoniecznie związanym z kulturystyką. Dział pozwalający na wolną dyskusję nie ograniczoną żadnym tematem przewodnim.

Moderator: Michał Bodzioch

Uzależnienie od alkoholu - gdzie leczą uzależnienia w Wawie?

Postprzez jerrry » 2 Sierpień 2016, o 12:10

Możecie polecić jakiś warszawski ośrodek w którym skutecznie leczą osoby uzależnione od alkoholu?
    jerrry
    Starszy szeregowy

Miasto: Tychy
    Data urodzenia: 03 04 1987

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Re: Uzależnienie od alkoholu - gdzie leczą uzależnienia w Wa

Postprzez jon » 2 Sierpień 2016, o 12:41

Rozumiem,że pytasz sie tutaj o pomoc pscyhologa a nie o ośrodek odwykowy? W takim razie proponuję zorientować się w strefie myśli:
    http://strefamysli.pl/
    Chodziła tam bliska mi osoba ( nie będę tutaj pisał kto konkretnie). Na początku chcieliśmy ja namówić na leczenie w zamkniętym ośrodku ale zbuntowała sie i powiedziała ,że jedyne na co może się zgodzić to psycholog. Nie wierzyliśmy,ze się uda a jednak. Chciała wyjsć z nałogu i dzięki psychologowi stało się to możliwe.

Mamy tylko nadzieję,że do nałogu nie wroci.
    Awatar użytkownika
    jon
    Starszy kapral

Postprzez sexanonse33red » 3 Sierpień 2016, o 09:33

Wujek Google sie kłania ;)
    sexanonse33red
    Szeregowy

Miejscowość: Warszawa
    Miasto: Warszawa
    Data urodzenia: 17 03 1970

Postprzez maciejw » 8 Styczeń 2018, o 01:59

Warto przejrzeć ofertę gabinetu psychoterapii w śródmieściu, leczenie depresji i uzależnień - Psycholog Warszawa http://www.psycholog4u.pl/
    maciejw
    Szeregowy

Postprzez Niuniaaa » 17 Listopad 2018, o 12:20

Niestety musiałam podjąć decyzję o leczeniu uzależnienia w specjalnym Ośrodku Zaroślak w Borach Tucholskich. Gdyż muszę otrzymać pomoc specjalistów, a sama nie jestem w stanie wyjść na prostą. A tam będę miała czas na przemyślenia i terapia na pewno pomoże mi zastanowić się nad swoim dotychczasowym życiem. Uważam, że tam będę mogła się wyciszyć i pomyśleć.
    Niuniaaa
    Starszy sierżant

Postprzez Devil93 » 10 Październik 2019, o 11:13

A ja szukam w okolicach Krakowa placówki leczącej takie uzależnienie i znalazłam na razie niedaleko od nas położony ośrodek Wiosenna. Problem jest tego rodzaju, że nigdy nie musieliśmy z czegoś takiego skorzystać i zastanawiamy się, czy warto tam zapisać członka rodziny. Co myślicie? Niby dostali nagrodę za skuteczność...
    Devil93
    Sierżant sztabowy

Postprzez Devil93 » 11 Marzec 2020, o 09:37

Niestety, mój tata wrócił do nałogu. Nie wiemy dlaczego, na pewno to nie wina wspomnianego ośrodka. Teraz chcemy go zapisać do placówki z dala od domu, może to pomoże. Co powiecie na Ośrodek terapii Forest w Sępolnie Krajeńskim? Warto tam iść? Wiem, że to nowa placówka, ale może ktoś już się zapisał i udało się im uratować kogoś przed uzależnieniem.
    Devil93
    Sierżant sztabowy

Postprzez GosikS » 21 Czerwiec 2020, o 14:48

Walka z uzależnieniem niestety jest ciężką sprawą i to zdecydowanie należy powiedzieć. Jeżeli mogłabym coś doradzić to z pewnością byłaby to możliwość jaką daje odtruwanie alkoholowe. Jeżeli chodzi o Gdańsk zerknijcie tutaj: https://odtruwaniegdansk.pl/ Mój kuzyn korzystał z ich oferty i do tej wspomina, że dało mu to idealny start do walki ze swoim uzależnieniem. Dodatkowo nie jest to zbyt kosztowne, więc warto wziąć pod uwagę to rozwiązanie.
    GosikS
    Starszy sierżant sztabowy

Postprzez jurasekl22 » 20 Lipiec 2020, o 09:31

Niedawno czytałam na stronie https://wetalk.pl/blog/uzaleznienia-beh ... xxi-wieku/ o uzależnieniach które są teraz najczęstsze. Bardzo wiele osób jest uzależnione od hazardu. Poczytajcie o tym. Bardzo ciekawy i pomocny wpis na blogu.
    jurasekl22
    Młodszy chorąży

Re: Uzależnienie od alkoholu - gdzie leczą uzależnienia w Wa

Postprzez Olaprima » 5 Wrzesień 2020, o 08:50

Na Twoim miejscu rozejrzałabym się za ośrodkiem, który ma bardzo dobre opinie i jest polecany przez podopiecznych. Jednym z najlepszych jest ośrodek terapii uzależnień Nefo. Trafiają do niego osoby z różnymi nałogami i z tego co wiem to chwalą sobie podejście personelu medycznego i program terapeutyczny. Może warto właśnie u nich zapytać się o szczegóły leczenia?
    Olaprima
    Starszy kapral

Następna

Wróć do Hydepark

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość