Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Nasze Relacje
  • CZYSTA PASJA

Testujemy na sobie: plany treningowe, diety, suplementy, odżywki, sterydy i prohormony. Prowadzimy dzienniczek i zdajemy relację. Zobacz jak ćwiczą prawdziwi twardziele.

Moderator: Michał Bodzioch

CZYSTA PASJA

Postprzez Kwachu » 9 Grudzień 2012, o 20:13

playandwin24- patrz ile już siedzę na forum :) forum czasem przeglądam. To czekam na argumenty dlaczego przy 30 powtórzeniach nie zrobi masy?

Najszersze stygną bo robisz MC,a tam nie pracują!!!
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Pochwały: 112

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

CZYSTA PASJA

Postprzez goino » 9 Grudzień 2012, o 21:31

Wydaje mi sie , ze nie jest do duzy nacisk. Chyba ze powinno sie traktowac brzuch tak jak inne partię i robic 1 x w tygodniu. Widzialem dzisiaj dziennik Tomasza Lecha i on tez ma wlasnie 2 x brzuch w tygodniu , dietę maja podobne do mnie tylko ze wiadomo niektórzy jedza wiecej. Piszą zeby sie nie wzorowac na kulurystach , ale mi ta dieta strasznie odpowiada i nie posiłki się robi w miare szybko :)
    Awatar użytkownika
    goino
    Młodszy chorąży

Pochwały: 4
    Miasto: Nysaaa
    Data urodzenia: 23 09 1993

Re: CZYSTA PASJA

Postprzez robo815 » 9 Grudzień 2012, o 22:13

Kwachu napisał:playandwin24- patrz ile już siedzę na forum :) forum czasem przeglądam. To czekam na argumenty dlaczego przy 30 powtórzeniach nie zrobi masy?

Najszersze stygną bo robisz MC,a tam nie pracują!!!

Powiela błedy
    1.Kiedyś była taka teroria ze mase sie robi w przedziale powtórzeń 6-12 a rzeźbę powyżej a siłe 1-5powt.-Nic bardziej mylnego
    2.Sam robi np.biceps i triceps przemiennie na jednym treningu-dla mnie następny bład nie stymulujesz miesnia tylko dajesz mu odpocząć i to samo robisz tutaj w plecach.MC robisz albo na poczatku(nie znam ludzi które by miały kontuzje z tego powodu) tylko ze złej techniki lub na końcu treningu pleców.
    Play Mozesz sie nie zgodzić z moją praktyką
    Być kulturystą - to znaczy być człowiekiem z charakterem, człowiekiem umiejącym walczyć i pokonywać trudności.
    http://www.youtube.com/watch?v=Iskjc3qcVew&feature=grec_index
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

Pochwały: 55
    Miasto: Poznań
    Data urodzenia: 17 07 1975

CZYSTA PASJA

Postprzez playandwin24 » 9 Grudzień 2012, o 22:35

Wszystko ma swoje + i -...

Lubie na zmianę robić Tric i Bic, bo mam lepsze ukrwienie mięśni i nie mam tak że skończę trica i na bica nie mam sił, lub nie mam tylu sił ile bym chciał...

Fallen chyba to kiedyś tłumaczył...

Przy MC pracują Najszersze grzbietu, nie ma mowy aby nie pracowały...

Oczywiście dieta może być na masę lub redukcję, i dieta jest najważniejsza... tutaj macie 100% rację ale że trening na masę jest 12-30pow to nie wiem co to są za cuda na patyku...

Patrzę na dzienniki treningowe kulturystów którzy robią masę i rzadko widzę aby robili więcej niż 15 pow, to też rzecz jasna zależy od ćwiczenia ale na klatę 30pow...???

chyba że mówimy o seriii rozgrzewkowej...

Ostatni przykłąd kolegi na H nie pamiętam nicku, Robo zalecasz mu na masę 5x5...

Teraz mówisz że powielam błędy...
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

CZYSTA PASJA

Postprzez Kwachu » 9 Grudzień 2012, o 22:50

playandwin24 - nikt nie robi tak ze nagle w trening góry pleców wplata dół, bo to nie ma najmniejszego sensu :)

Wiesz w jaki sposób dochodzi do wzrostu komórek mięśniowych? Jakie hormony pobudzasz? W jaki sposób dochodzi do stanu zapalnego wywołanego cytokinami? Jak wpływa poprawa ukrwienia mięśnia i kupę innych czynników które grają role?

Po jakiego mieszasz kulturystów, wy oglądacie treningi pokazowe, a nie ich realne jakie wykonują !!! Na klatę 30 powtórzeń idealne rozwiązanie przy odwróconej piramidzie gdzie nie masz siły, klata puchnie jak szalona :) nawiasem mówiąc na dopompowani klaty pompki klasyczne są najlepsze.
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Pochwały: 112

CZYSTA PASJA

Postprzez Exation » 10 Grudzień 2012, o 08:04

"
    Oczywiście dieta może być na masę lub redukcję, i dieta jest najważniejsza... tutaj macie 100% rację ale że trening na masę jest 12-30pow to nie wiem co to są za cuda na patyku... " :Wstyd: :Zdziwiony:

Takie teorie nie prowadzą do niczego dobrego i jak czytasz czasopisma to sprawdzaj czy to co jest tam zawarte zgadza się z rzeczywistością, a nie jest fantazją autora. Masz moderatora i chłopaki muszą Ci tłumaczyć, a ty się jeszcze z nimi kłócisz :Walić głową w mur:
    Exation
    Szeregowy

CZYSTA PASJA

Postprzez playandwin24 » 10 Grudzień 2012, o 13:31

No to róbcie sobie 12 serii po 30 pow a ja będę robił sobie po 12-6 pow po 15serii na plecy :)

Kolarze tak ćwiczą... nie chłopy na siłowni... ;)

To gdzie należy robić MC na początku treningu, na końcu?

I tak źle i tak niedobrze... MC pracują całe Plecy...
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

CZYSTA PASJA

Postprzez Exation » 10 Grudzień 2012, o 17:27

Proszę Cię :Wstyd: Ja zalecam wszystkim początkującym większą liczbę powtórzeń między innymi ze względu na to że tym samym zmieniasz na lepsze stan swojego układu nerwowego.

Wzoruj się na podpowiedziach od bardziej doświadczonych kolegów a opłaci ci się to.
    Exation
    Szeregowy

CZYSTA PASJA

Postprzez playandwin24 » 10 Grudzień 2012, o 17:32

Aha... dobra... Tylko gdzie jest tu mowa o początkujących...

Goino na pewno do nich nie należy...
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

CZYSTA PASJA

Postprzez Exation » 10 Grudzień 2012, o 17:38

Nie tylko dla początkujących, ale dobrze jest zacząć od tego.
    Exation
    Szeregowy

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasze Relacje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość