przez rafimoc » 20 Czerwiec 2011, o 22:15
Ziolo, primo:
To ze pisalem ze diety nie trzymam, ale WIEM CO JESC to w istocie wlasnie to oznacza - nie licze dokladnie co do grama, bo jak mam brac pod uwage TEF czy juz nawet podstawowe IG to wychodza skrajnie rozne wnioski DLA TYCH SAMYCH PRODUKTOW, wiec to bez sensu.
Dalej jesli ktos mysli o budowaniu czystej masy miesniowej to im wiecej wladuje w siebie wegli tym bardziej uwrazliwia receptory lipolityczne (m.in a2, NPY) - sa to takie receptory ktore wystepuja czesciej w komorce tluszczowej od antylipolitycznych ( aktywujacych rozklad tluszczow np. beta-receptory) im bardziej uwrazliwiamy te receptory tym wiecej tkanki tluszczowej sie odlozy. Slowem insulina, ktora jest hormonem anabolicznym traci na swej mocy - rozleniwia sie do tego stopnia, ze zamiast wspomagac anabolizm wspomaga odkladanie sie tkanki tluszczowej.
Mamy 2 pory uwrazliwienia insulinowego z ktorych NALEZY KORZYSTAC:
-sniadanie
-po treningu (glownie zeby uzupelnic glikogen; w celach energetycznych)
Reszta posilkow bez wegli - procz warzyw ktorych nie wliczamy do calodziennej puli wegli.
Wiec na prawde ziolo uwazasz ze wp... batoniki,cukierki?? ziemniaki z mielonym?? wolne zarty...
W 2 posilkach mam tylko wegle a mimo to nie przeszkadza mi to w niczym absolutnie - nie zalezy mi na ciagle aktywacji receptorow lipolitycznych w komorce tluszczowej....trzeba robic wszystko z glowa!
Nawet jesli chcemy sobie pozwolic na jakiegos junk fooda to tylko w tych 2 porach! nie wiecej...
Purina idealnie kopnela Was w dupe - twierdzac ze podziwia ludzi, ktorzy wyznaja monodiety czyt. durne bilansowanie posilkow na zasadzie: ryz + piers z kurczaka... nie wiem kiedy to weszlo, ale bynajmniej ja sie z tym nie mam zamiaru utozsamiac. Zrozumcie ze potrzebna jest kalibracja diety, im czesciej bedziecie jedli to samo a wlasciwie wmuszali w siebie tym czesciej naklady kortyzolu beda nagminne produkowane co przyczynia sie do zycia w stresie, z automatu spadek wolnego testosteronu w organizmie i zablokowanie progresu - droga wolna...
Ukladacie diete?? OK. Wybierzcie od razu 6 zamiennikow dla kazdego produktu i manipulujcie tym. Chcecie miec dobre sniadanie zamiast "obgadanych wszedzie" owsianych?? prosze bardzo:
2 jaj + miska ryzu z owocami i jogurt naturalny - mozna zmiksowac. MOZLIWOSCI JEST WIELE.
NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!
indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW