Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Nasze Relacje
  • Dziennik Treningowy Kamil28

Testujemy na sobie: plany treningowe, diety, suplementy, odżywki, sterydy i prohormony. Prowadzimy dzienniczek i zdajemy relację. Zobacz jak ćwiczą prawdziwi twardziele.

Moderator: Michał Bodzioch

Re: Dziennik Treningowy Kamil28

Postprzez NightKing » 17 Sierpień 2011, o 19:59

spodziewałem się takiej odpowiedzi, dobrze że chociaż nie "cudowne" fbw :Pokłon:
    Dziennik Treningowy http://www.kulturystyczni.pl/viewtopic.php?f=14&t=2050
    Ból jest chwilowy, duma jest wieczna...

"w tym sporcie czas jest najlepszym dopingiem..."

"nie idź za tłumem, bo do niczego nie dojdziesz..."
    Awatar użytkownika
    NightKing
    Generał brygady

Pochwały: 56

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez rafimoc » 17 Sierpień 2011, o 20:40

Porozmawiamy jaki system daje prawdziwe rezultaty jak juz bedziesz mial troche wiecej na patyku mimo wszystko.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez NightKing » 17 Sierpień 2011, o 21:51

raczej, nie inaczej :Kciuk w góre:

Awatar użytkownika
    NightKing
    Generał brygady

Postprzez rafimoc » 17 Sierpień 2011, o 22:15

LOL :Walić głową w mur:

Znajdz choc jeden argument mowiacy o mega skutecznosci splitow, gdzie stymulacja partii przebiega raz w tygodniu odnoszac sie do osob z Twoim poziomem wytrenowania.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

rafimoc
    Generał broni

Postprzez NightKing » 18 Sierpień 2011, o 09:44

Jedyny argument jakim narazie dysponuję to efekty, w to że mnie przegadasz teorią to nie wątpię :Nieźle: ale swoje doświadczenia zbieram, przejście z fbw które nie dało mi nic, na split dało mi do tej pory widoczną poprawę, +3kg
    Jeszcze tak wracając do tych długofalowych progresji, jak ktoś się chce w takie cuda bawić to spoko, ale ja przez takie coś "zapomniałem" ciężary, trzeba od nowa się przyzwyczajać do tych powiedzmy 85-90% maxa, a co dopiero powtarzać rekordy.

Awatar użytkownika
    NightKing
    Generał brygady

Postprzez rafimoc » 18 Sierpień 2011, o 16:41

nie wiem jak mozna zapomniec ciezarow przy dlugofalowej progresji - jest to metoda przeciazania miesni, rosnaca intensywnosc na przestrzeni calego mikrocyklu treningowego, chyba ze Tobie chodzi o to zeby nawalic na pale zesrac sie pod sztanga czyt. atakowac rekord, ktory i tak by sie nie udal i czuc satysfakcje z tego ze drgnela sztanga na cwierc zakresu to co innego. Po to jest dlugofalowa progresja by budowac postep :Zły:

Tobie nie wyszlo na FBW bo chciales wymyslac wlasne wersje w stylu polacze splita z FBW itp - albo robisz KONKRETNEGO splita albo KONKRETNE FBW albo poprawiasz wage chwilowo o 3kg sile o 10kg i pozniej oczekujesz na dalszy rozwoj przez pare miesiecy.

Zobacz kto wymyslil progresje 12,10,8 przy kogo udziale to moze sam dojdziesz do wlasciwych wnioskow. Bedziesz mial jeszcze okresy w swoich treningach, gdzie pod wplywem impulsu bedziesz sie decydowal na plany Arnolda czy Ferrigno czy Olivy i innych znanych championow - sam przez to przechodzilem, tylko po to by pozniej zdac sobie sprawe ze to co bylo dobre dla championa nie jest dobre dla mnie, jezeli targasz duzo w MC to przejdzie opcja ciezkich martwych ciagow raz w tyg w takim weiderowskim splicie, a jesli Twoj wynik przysiadu rownowazy sie z wyciskiem czy martwym ciagiem to sam sobie odpowiedz na dysproporcje silowa swoimi wlasnymi argumentami.

rafimoc
    Generał broni

Postprzez NightKing » 18 Sierpień 2011, o 17:37

Ja wiem jak można zapomnieć, po fbw ciężko było mi wycisnąć 70kg, a to nie było atakowanie rekordu.
    Trochę co trening dokładasz, co 4 tygodnie zdejmujesz i marnujesz czas, nagle się ockniesz po 3-4 miesiącach i okazuje się że robisz trening ciężarami którymi mogłeś robić go już wcześniej, a ty zostajesz w dupie o 3 miesiące.
    rafimoc napisał:Tobie nie wyszlo na FBW bo chciales wymyslac wlasne wersje w stylu polacze splita z FBW itp

ale zauważ że nie daliście mi czegoś takiego zrobić więc czy aby na pewno dla tego nie wyszło ?
    rafimoc napisał:Zobacz kto wymyslil progresje 12,10,8 przy kogo udziale to moze sam dojdziesz do wlasciwych wnioskow. Bedziesz mial jeszcze okresy w swoich treningach, gdzie pod wplywem impulsu bedziesz sie decydowal na plany Arnolda czy Ferrigno czy Olivy i innych znanych championow - sam przez to przechodzilem,

nawet jeżeli wymyśliłby to ktoś inny uważasz że to by ludziom zrobiło różnicę ? choćbyś walczył z tym nie wiem jak to spilt był i będzie, skoro sam przechodziłeś to dlaczego nam nie dajesz, jak ktoś chce to czemu nie, człowiek najlepiej uczy się na błędach, a jak będziesz zabraniał to zrobi to z jeszcze większą ochotą
    rafimoc napisał:tylko po to by pozniej zdac sobie sprawe ze to co bylo dobre dla championa nie jest dobre dla mnie

no i sedno sprawy, to co jest dobre dla Was, nie koniecznie jest dobre dla Mnie
    ta sprawa już mnie nurtuje od dawna, przychodzi młodzian na forum, chce plan na mase - FBW, chce plan na redukcje - FBW, chce plan na siłę - FBW, zaczyna ćwiczyć - FBW bo co to by było jakby chłopaczyna liznął spilta, przecież to jest jak choroba zakaźna, śmierć na miejscu itp
    jeszcze wracając do co dla jednego jest dobre, dla drugiego już niezbyt, izolowane ćwiczenia, ciągle tylko te wielostawy, złote, platynowe, wszystko fajne ale izolacje działają na niektórych bardzo dobrze, więc dlaczego na siłę ich przed tym chronić.

Dziękuje za uwagę :Witam:

Awatar użytkownika
    NightKing
    Generał brygady

Postprzez rafimoc » 18 Sierpień 2011, o 18:05

"Trochę co trening dokładasz, co 4 tygodnie zdejmujesz i marnujesz czas, nagle się ockniesz po 3-4 miesiącach i okazuje się że robisz trening ciężarami którymi mogłeś robić go już wcześniej, a ty zostajesz w dupie o 3 miesiące."

Nie zostalem w tej dupie ani razu, wszystko trzeba robic z glowa. Deload to pozadana cecha treningu silowego, pozwalajaca na jeszcze lepsze wykorzystywanie fali superkompensacyjnej, kiedy ma to miejsce po celowym roztrenowaniu. Poza tym to wdlg Ciebie co 4 tyg sa deloady - niezrozumienie przez Ciebie calej koncepcji nie rzutuje wcale na dobre imie calego systemu - jednostka nie obala niczego, w dodatku jesli cos zle zinterpretuje.

"ale zauważ że nie daliście mi czegoś takiego zrobić więc czy aby na pewno dla tego nie wyszło ?"

Zauwazylem jedynie ze nie potrafisz trzymac sie planu, moze to dla Ciebie monotonia?? i wolisz sie spompowac ? nie wiem.

"nawet jeżeli wymyśliłby to ktoś inny uważasz że to by ludziom zrobiło różnicę ? choćbyś walczył z tym nie wiem jak to spilt był i będzie"

Co Ty nie powiesz? Propaguje tylko i wylacznie MADRE splity oraz madre FBW adekwatne do poziomu wytrenowania osobnika.
    Masz slaby siad to robienie go raz na tydzien na pewno go nie poprawi, obwodow rowniez nie.

"ta sprawa już mnie nurtuje od dawna, przychodzi młodzian na forum, chce plan na mase - FBW, chce plan na redukcje - FBW, chce plan na siłę - FBW, zaczyna ćwiczyć - FBW bo co to by było jakby chłopaczyna liznął spilta, przecież to jest jak choroba zakaźna, śmierć na miejscu itp"

Chyba zapominasz o tym, ze pisalem wyraznie jakie splity maja swoj sens! na pewno nie weiderowskie.

"jeszcze wracając do co dla jednego jest dobre, dla drugiego już niezbyt, izolowane ćwiczenia, ciągle tylko te wielostawy, złote, platynowe, wszystko fajne ale izolacje działają na niektórych bardzo dobrze, więc dlaczego na siłę ich przed tym chronić."

Jasne, niech sie spompuje i bedzie zadowolony :Walić głową w mur:
    MC, Przysiady, Dips, Drazek to PODSTAWY DLA ZDROWIA I SILY - czas to pojac. Z czasem dochodza cw. akcesoryjne.

rafimoc
    Generał broni

Postprzez NightKing » 18 Sierpień 2011, o 18:29

rafimoc napisał:Zauwazylem jedynie ze nie potrafisz trzymac sie planu, moze to dla Ciebie monotonia?? i wolisz sie spompowac ? nie wiem.

nie potrafię trzymać się planu który nie przynosi mi żadnych korzyści
    rafimoc napisał:Chyba zapominasz o tym, ze pisalem wyraznie jakie splity maja swoj sens! na pewno nie weiderowskie.

pamiętam bardzo dobrze, leżą na jednej półce razem z FBW
    a to jest bardzo ciekawe że push/pulle, front/backi, upper/lower, FBW, mają sens, a weider nie ma i daje efekty ?
    rafimoc napisał:Jasne, niech sie spompuje i bedzie zadowolony :Walić głową w mur:
    MC, Przysiady, Dips, Drazek to PODSTAWY DLA ZDROWIA I SILY - czas to pojac. Z czasem dochodza cw. akcesoryjne.

nie napisałem że ma nie używać tych ćwiczeń, tylko że odrobina izolacji nie zaszkodzi, a jeszcze wracając do tej pompy, spompuje się, będzie zadowolony i być może ćwiczenia zagoszczą u niego na dłużej, wejdą w nawyk, będzie czerpał z tego zabawę, a nie wchodzi na siłownie i "o kurwa, znowu FBW"
    rafimoc napisał:Masz slaby siad to robienie go raz na tydzien na pewno go nie poprawi, obwodow rowniez nie.

a może nie każdy chce ten siad poprawiać, przykładowa sytuacja gościo sobie pozrywał jakieś tam wiązadła czy coś, w każdym razie nie może ćwiczyć nóg, i co rzuca siłownie bo siad i nogi są najważniejsze, bo już nic nie osiągnie /? :Oooo:

Awatar użytkownika
    NightKing
    Generał brygady

Postprzez rafimoc » 18 Sierpień 2011, o 19:56

"nie potrafię trzymać się planu który nie przynosi mi żadnych korzyści "

Bo trzeba madrze trenowac

"pamiętam bardzo dobrze, leżą na jednej półce razem z FBW
    a to jest bardzo ciekawe że push/pulle, front/backi, upper/lower, FBW, mają sens, a weider nie ma i daje efekty ?"

Komu niby daje te efekty? Tobie?? narazie przekrocz pewne poczatkujace granice by moc mowic o efektach, na weiderowskim gownie nie zrobilbym 70kg na drazku i poreczach i grubo ponad 200 w MC... tego jestem 100% pewien, bo juz to przerabialem...do pewnego momentu sie sprawdza, ale ten moment nazywa sie STARTEM, kiedy to jeszcze technika kuleje, rozne sa bledy zywieniowe, regeneracyjne itp. Poza tym juz sama esencja weiderowska jest niezwykla zabawna i podyktowana dla naiwniakow "Musisz trenowac dana partie miesniowa raz na tydzien, bo miesien potrzebuje regeneracji" zajebiscie wytlumaczone od A do Z - 0 mowy o objetosci danej sesji, intensywnosci, progresywnosci - jak ktos jest zaawansowany i trenuje bardzo intensywnie, wtedy w istocie sie to u niego sprawdzi, ale ludzie ktorzy trenuja rok lub lekko ponad rok kiedy to o mind-muscle moga poki co poczytac a do prawdziwego ksztaltowania ukladu nerwowego pod wplywem obciazen potrzeba jeszcze u nich samych obciazen to zjada na tym po rowni pochylej w dol czyt. zatrzymaja sie na pewnym etapie, by zdac sobie sprawe z tego ze jednak to co bylo w gazetach kulturystycznych nie oddaje sensu calego treningu. Poza tym zobacz moze najpierw pierwsze plany 12,10,8 w klasycznym "splicie" (celowo uzyty cudzyslow dla tego gowna co niektorzy smia nazywac treningiem) zobacz rowniez te posrednie i zobacz te ostatnie - przy kazdym z nich bez wyjatkow jest jakis znany kulturysta, ktory doradza Ci jak trenowac, szkoda ze nie doradza Ci ile przy tym trzeba sie wspomagac...i ile lat poswiecic na same podstawy by zdecydowac sie ostatecznie na przerobienie kazdej partii miesniowej tylko raz na tydzien. Powracajac na moment do Twojego przykladu - robisz regresje kolego;] podnosisz swoja objetosc w jednostce treningowej za kazdym razem - nie wykonujesz same 12,10,8 bo oboje wiemy ze gowno by to dalo - jak sie myle to potrenuj 12,10,8 odrzuc regresje i mozna powrocic do rozmowy po roku czasu - co Ty na to?? Jakby tego malo swiadomosc treningowa sie rozszerza w wirtualnym a takze rzeczywistym swiecie, pojdz na inne forum napisz te pierdoly o weiderowskich splitach, ze sa dobre itp i oczekuj reakcji ;] ale moze zaznaczmy maja to byc na prawde merytoryczne fora dyskusyjne, gdzie z marszu wywala Ci strone cala w argumentach - trzeba to przyjac do swej swiadomosci ze nie jestes zadnym championem i nigdy nawet nie poczytales o weiderowskiej polityce - skad u niego zwroty konfuzja miesniowa? lub inne zbyt madre na niego slowa? on byl publicysta a nie trenerem! a wiesz co to oznacza? ze zbieral rozne strzepki informacji ( a wlasciwie podkradal) od najlepszych, by wkrotce kiedy to doping wszedl na dobre do sportu rozpowszechnic swoje chore 12,10,8 ktore notabene bylo zarezerowowane dla poczatkujacych, ale w FBW!! tak to wygladalo pierwotnie:
    Squat 12,10,8
    Deadlift 12,10,8
    Dips 12,10,8
    Chin-ups/Pull-ups 12,10,8

Co mialo na celu przyswojenie retrakcji lopatek dla podstawowych liftow, by moc rozwijac sie dalej. Czytajac dalej weidera dojdziesz do blyskawicznego wniosku, ze on wlasciwie pomieszal zupelnie poczatkujacych z zaawansowanymi, bowiem:
    - do 12,10,8 zaczal wlaczac multum cw. akcesoryjnych - kosmetycznych
    - porozdzielal glowne cwiczenia od siebie, by poczatkujacy mogl sie rzekomo lepiej regenerowac (bardzo ciekawe stwierdzenie, zwazywszy na to ze im nizszy poziom wytrenowania tym wieksza regeneracja - ZAWSZE!)
    - zaczal mieszac metody ze soba - 12,10,8 + stala liczba pow.. 12,10,8 + 0 cwiczen zlotych (co juz samo w sobie bylo idiotyzmem)

Przyjmujesz saa na poziomie championa, masz sponsorow, znasz swoj organizm od nastu lat - co Cie obchodzi jakis malolat, ktory sobie krzywde zrobi na planie, pod ktorym Ty sie podpisales? NIc a nic... czysty egoizm, ale takze dbanie o siebie - Ty tylko zlozyles podpis, a jak trenujesz nie wie nikt poza Toba - rozumiesz juz cala weiderowska polityke czy jakos prosciej to przelozyc?? Najpierw poznaj to z czym chcesz obcowac, by pisac ze to swietne juz na wstepie...

"nie napisałem że ma nie używać tych ćwiczeń, tylko że odrobina izolacji nie zaszkodzi, a jeszcze wracając do tej pompy, spompuje się, będzie zadowolony i być może ćwiczenia zagoszczą u niego na dłużej, wejdą w nawyk, będzie czerpał z tego zabawę, a nie wchodzi na siłownie i "o kurwa, znowu FBW" "

Czyli na FBW sie nie spompuje? tylko na izolacjach? czyli idac tym tokiem: tylko izolacje przepuszczaja krew przez miesnie, cw. wielostawowe nie,chociaz tam pracuje wiecej partii jednoczesnie...sam widzisz ze to nonsens? Spompuje sie ale jaka z tego korzysc - realna korzysc dla zdrowia oraz rozbudowy samej sylwetki? wszak wiadomo ze izolacje sa najefektywniejsze, kiedy sa juz opanowane podstawy to jest raz, a dwa pod wplywem ukladu nerwowego (ktory ksztaltowalismy na podstawach) doswiadczymy lepszego mind-muscle i kolo sie zamyka... zatem?

"a może nie każdy chce ten siad poprawiać, przykładowa sytuacja gościo sobie pozrywał jakieś tam wiązadła czy coś, w każdym razie nie może ćwiczyć nóg, i co rzuca siłownie bo siad i nogi są najważniejsze, bo już nic nie osiągnie /? :Oooo:"

A kazdy chce wyciskac o rotatorach nawet nie slyszac?
    A kazdy chce duzo brac w uginaniu stojac o manipulatorach lopatki nawet nie slyszac?

TAK ! WLASNIE TAK - przysiady sa najwazniejsze bo pomagaja Ci w codziennym zyciu, tak samo jak martwe ciagi i inne super wazne cwiczenia, ktore pchaja progres do przodu a jak mi nie wierzysz to rob sobie wyprosty kolan jak i tulowia zamiast przysiadow i martwych ciagow i za 2 lata napisz ze kolana Ci odmawiaja posluszenstwa a grzbiet jest tak slaby ze Cie boli juz nawet podczas zwyklego siedzenia - tego chcesz? smialo, experymentuj tylko wiedz ze robisz to pod wplywem glupoty !

rafimoc
    Generał broni

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasze Relacje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość