Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Nasze Relacje
  • Dziennik treningowy Puriny :D

Testujemy na sobie: plany treningowe, diety, suplementy, odżywki, sterydy i prohormony. Prowadzimy dzienniczek i zdajemy relację. Zobacz jak ćwiczą prawdziwi twardziele.

Moderator: Michał Bodzioch

Dziennik treningowy Puriny :D

Postprzez Oliver » 22 Październik 2011, o 18:51

a ja się spytam jak mogłaś mieć pojęcie o technice skoro nigdy nie robiłaś wolnych? :)
    to tak jak z narciarstwem, jak ktoś może mieć pojęcie o technice jazdy skoro nigdy nie jeździł?:)
    wiesz pierdzielenie, żeby nie robić wolnych bo się techniki nie zna albo ma się mało siły jest jak pierdolenie (przepraszam) kotka za
    pomocą młotka... także nie sugeruj się takimi cymbałami:)
    Nin'i no kakaku de... Subete ni oite, watashi wa tsuyoku naru yo!
    Oliver
    Generał brygady

Pochwały: 42

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez Purina » 22 Październik 2011, o 19:25

Wiesz, zawsze mogłam popatrzeć na YT lub poprosić jakiegoś instruktora :P I to wcale nie była wymówka, żeby nie robić na wolnych.
    Były dziennik treningowy:
    http://www.kulturystyczni.pl/dziennik-treningowy-puriny-d-t4259.html
    Awatar użytkownika
    Purina
    Podpułkownik

Pochwały: 17

Re: Dziennik treningowy Puriny :D

Postprzez robo815 » 22 Październik 2011, o 19:34

Oliver napisał:robo a kto Ci powiedział, że prostowanie stawów łokciowych na ławce jest złe? skąd ta teoria się wzięła?'
    ma to jakieś metodyczne uzasadnienie? bo ja opierając się na własnym doświadczeniu i naukach ze strony
    trenerów (lekkoatletyki, akrobatyki, kulturystyki) i biologa od anatomii uważam, że łokcie niszczysz nie prostując rąk przy tym ćwiczeniu...

Spróbój zrobić wyciskanie dynamiczne i zahamowac w stawach łokciowych.
    Nie wiem jakich trenerów kulturystyki masz na myśli ? Ale Słodkiewicz,"Masza" oraz "Oley' mają takie samo zdanie jak i moje .W żadnym ćwiczeniu z dużym ciężarem nie blokujesz w stawie.Masz panować nad cięzarem mieśniami tuz przed zblokowaniem w stawie.
    Porozmawiaj sobie z ludźmi co ćwicza parkur jak ładnie stawy dostają :D po dupie.
    A prostowanie nóg dla mnie nadal jest ćwiczeniem rechabilitacyjnym.
    Być kulturystą - to znaczy być człowiekiem z charakterem, człowiekiem umiejącym walczyć i pokonywać trudności.
    http://www.youtube.com/watch?v=Iskjc3qcVew&feature=grec_index
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

Pochwały: 55
    Miasto: Poznań
    Data urodzenia: 17 07 1975

Postprzez Oliver » 22 Październik 2011, o 20:20

a widziałeś kiedyś by jakiekolwiek konkurencje olimpijskie, a nawet poza olimpijskie u ciężarowców były
    wykonywane w niepełnych powtórzeniach bez wyprostu? podaj mi choć jeden przykład regulaminu którejś
    z konkurencji w której nie usztywnia się stawów?
    wybacz ale na Polskich kulturystach, którzy tak naprawdę liznęli tylko trochę tego sportu to nie ma co się wzorować,
    co nie znaczy, że nie mam do nich szacunku... ale ja jednak mierze wyżej.
    i powiedz mi zrobisz wyciskanie dynamiczne na 80-90% maxa? ile takich powtórzeń zrobisz?
    to nie prostowanie łokci jest pseudokulturystycznym ćwiczeniem i to samo mi powiedział był mistrz
    Polski w trójboju siłowym Strześniewski (nie wiem czy dobrze napisałem jego nazwisko)
    że nie prostowanie łokci przyczynia się tylko do większego rzutu na klatkę co powoduje większą pompę (dobre dla kulturystów)
    jednak stawy dostają ostro po dupie, blokowanie łokci je chroni zapamiętaj to sobie !
    to samo tyczy się kolan! idź sobie na jakąkolwiek uczelnie medyczną, sportową i spytaj się to się sam przekonasz...
    w KAŻDEJ konkurencji lekkoatletycznej, gimnastycznej, akrobatycznej, ciężarowej należy blokować stawy!
    a co do Le Parkour to chyba nie wiesz o czym mówisz bo to nie konkurencja sportowa to raz, dwa wykonywałeś kiedyś tricki
    z tej dziedziny? próbowałeś zauważyć jak te tricki wyglądają? stawy tam dostają po dupie bo oni są ciągle w pozycjach
    które powodują ciągłe ugięcie w stawach, dlatego występują u nich tak częste kontuzje...
    zresztą ja mam kontakt z tym środowiskiem i nie tylko tym bo i z FreeRun-owcami i XMA-owcami (mam jednego w grupie a kilku na uczelni) także, więc mnie niczym z tej dziedziny nie zaskoczysz;)

PS: robo daj mi jakiś dowód na poparcie Twojej tezy bo narazie ja Ci tu sypie full dowodami a Ty nic...
    jeżeli Słodkiewicz ma takie zdanie jak Ty no to się grubo myli bo to wszystko jest udowodnione medycznie i dlatego
    są takie a nie inne zawody na wszelkich zawodach tego typu... tylko i wyłącznie ze względów bezpieczeństwa,
    jakbyś Ty miał rację to w wyciskaniu leżąc robili by na zawodach niepełny ruch a dociągnąć by im pomagali po bokach a tak nie jest.
    Oliver
    Generał brygady

Postprzez Oliver » 22 Październik 2011, o 20:42

takie małe pytanie, jeżeli Słodkiewicz wypowie się do jakiegoś czasopisma, że Nitrobolon jest dobrym suplementem
    to też tak będziesz uważał? ciekawi mnie czemu ludzie tak wierzą naiwnie w ich wypowiedzi, wiesz, czy ludzie są tak głupi,
    że wierzą w to aby Tacy kulturyści podawali swoje plany treningowej do czasopism? jaki artysta podaje swój przepis
    na arcydzieło? no chyba żaden>? to wszystko to jest czysta komercja... uświadomcie to sobie w wkońcu ;)

sory Purina już Ci tu więcej nie śmiecę ;P
    Oliver
    Generał brygady

Postprzez fallenursus » 22 Październik 2011, o 20:52

mozecie wkoncu przestac mieszac i porownywac bodybuilding a power lifting? zenujace sie to powoli robi..

purina zie foty? :D
    Image
    lepsze zdrowie za pomoca chemi
    visiting Mod :)
    wali mnie dieta.to dobre dla maminsynkow i lalusiow
    Awatar użytkownika
    fallenursus
    Młodszy chorąży

Pochwały: 32
    Miasto: montreal
    Data urodzenia: 11 04 1974

Postprzez robo815 » 22 Październik 2011, o 20:54

Przepraszam czy tu jest forum strong men lub trójbój siłowy?
    Jeżeli ćwiczysz 8-12powt.to jakie jest procent Twojego maksymalnego ciężaru
    Jeżeli mierzysz wyżej to popatrz sobie na Ronnie Colemana,Brancza Warrena jak ćwiczą.
    Jeżeli uważasz że Słodkiewicz liznoł troche tego sportu to jesteś w dużym błędzie.Dojdż to jego poziomu to wtedy porozmawiamy.
    .Co do parkuru sam ćwiczyłem pół roku do pierwszej kontuzji stawu skokowego 9lat temu.Wiec mniej więcej wiem o czym piszę.
    Być kulturystą - to znaczy być człowiekiem z charakterem, człowiekiem umiejącym walczyć i pokonywać trudności.
    http://www.youtube.com/watch?v=Iskjc3qcVew&feature=grec_index
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

Pochwały: 55
    Miasto: Poznań
    Data urodzenia: 17 07 1975

Re: Dziennik treningowy Puriny :D

Postprzez Purina » 22 Październik 2011, o 21:19

Robo & Oliver, do Waszej dyskusji się nie mieszam :) Tylko nie kłóćcie się :Zarumieniony:
    Fallenursus, już Ci pisałam, że fotek na razie nie będzie, bo nie mam się czym chwalić :Kciuk w dół:
    Awatar użytkownika
    Purina
    Podpułkownik

Postprzez Oliver » 22 Październik 2011, o 21:20

tzn, że ludzie poniżej poziomu Słodkiewicza nie mają prawa dyskusji z Tobą? bo tak to ładnie ująłeś...
    napisałem mam szacunek do do tego Pana i jego osiągnięć, ale PORÓWNUJE go z najlepszymi w tej klasie i to jest MOJA opinia, że w PORÓWNANIU
    do nich to tylko liznął ten sport (mam do tej opinii prawo) i wybacz jeżeli Cie tym uraziłem;)
    a co nie jest? nie ma takich tematów jak strong men czy trójbój siłowy na tym forum? zresztą wiele ćwiczeń jest powiązanych ze sobą,
    a co najważniejsze mechanika działania organizmu w tych ćwiczeniach niczym się nie różni także w czym problem?
    pół roku parkour? to jest nic, ludzie z mojego środowiska siedzą w tym po kilka lat i tworzą tą aktywność fizyczną, jeżdżą na wszelkie spoty i zjazdy z całej Europy aby się dokształcać i uczyć w tych dziedzinach (jakoś w listopadzie podajże jest następny zlot z całej Europy w Polsce, musiałbym dokładnie dopytać dla zainteresowanych, jest jednak płatny), mieli wiele razy podobne kontuzje
    i dalej trenują a jedyną przyczyną kontuzji są niechronione stawy i to Ci powie każdy doświadczony parkourowiec
    znający mechanikę ciała a nie podwórkowi pseudoakrobaci...
    no i nie przedstawiłeś mi nadal żadnych dowodów ale już mniejsza z tym, nie domagam się, po prostu byłem ciekaw
    czy jednak coś znajdziesz ;)
    i tych postów nie odbieraj jako napaść na Twoją osobę, broń Boże, nie miałem tego na celu :)

fallen a co tu jest do porównywania? jeżeli mechanika organizmu różni się w obu dziedzinach to przedstaw mi na to dowody
    medyczne? mówimy teraz o ochronie stawów i ich kontuzjach a nie o budowie siły czy masy mięśniowej, także temat
    jest wspólny dla obu dziedzin

PS: Purinka ja się tam nie kłócę bo nie ma o co, to jak kto będzie uważał to jego sprawa, ja po prostu wiem, że mam
    rację bo mam na to dowody i wyrażam swoje zdanie ;) także nic się nie martw :P
    Oliver
    Generał brygady

Postprzez Purina » 22 Październik 2011, o 21:30

Mi tylko chodziło o to, żebyście nie zaczęli sobie jechać, jak typowi onetowcy :Bity: Ale wierzę, że tak nie będzie :Przytulać się:
    Awatar użytkownika
    Purina
    Podpułkownik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasze Relacje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość