Witajcie. Na imię mam Bartek, lat 19, aktualnie studiuje nauki polityczne, sportami siłowymi interesuje się od 4 lat, jednakowoż regularnych i dobrych treningów nie było w tym czasie za dużo...czas to zmienić! Po ponad rocznej przerwie, i zapuszczeniu się do granic możliwości wracam do przerzucania żelastwa. Mam nadzieje, że pomożecie mi utrzymac motywację, oraz skorygujecie błędy.
wzrost 172 cm
waga 89 kg
wymiary:
klatka 110 cm
ramię 37 cm
udo 66 cm
talia 96 cm
łydka 41 cm
rekordy:
wyciskanie leżąc - wstyd przyznać - 85 kg
przysiad 160 kg
martwy 180 kg
Jak widzicie natura wyposażyła mnie w mocne nogi i plecy, klateczki jednak poskąpiła.
CEL treningów - na początek zrzucenie zbędnej tkanki tłuszczowej, i zredukowanie obwodu uda*, później budowa masy mięśniowej i poprawa siły.
aktualna dieta - nie mam dokładnej rozpiski, jednakowoż ograniczyłem do minimum zbędne węglowodany, i tak rano jem jogurt naturalny z ~50 gr. płatków owsianych, w południe mięso (wołowina lub kurczak), w międzyczasie jakies jajko, a wieczorem tuńczyka, śledzia, szprota, przy czym najczęsciej od godz. 18 to już tylko mieszanka tuńczyka + ser biały. Na diecie jestem dopiero 4 dni, do zera zredukowałem słodycze, słodkie napoje, alkohol. Odżywek narazie, brak w przyszłym tygodniu dołoże jakiś spalacz i białko,
Zamierzam odbywać 3 treningi w tygodniu, przez pewien okres czasu (na początek, aby przyzwyczaić organizm) będzie to Full Body Workout.
Staram się codziennie odbyć chociaż jedną "formę" aktywności fizycznej - bieganie, rower lub gra w kosza. Codziennie robię też brzuszki i uniesienia nóg do góry.
Teraz mój plan treningowy - pisany na szybko i na "kolanie" - proszę o ewentualne korekty, przypominam, na razie cel - redukcja
ten sam trening 3x w tygodniu
1. Klata
Wyciskanie sztangi płasko leżąc - 20 15 15 10
wyciskanie sztangielek skos - 15 15 15
2. Grzbiet
wiosłowanie sztangą podchwytem 20 15 15 15
wiosłowanie sztangą nachwytem 20 15 15
3. Bic + Tric (superseria)
uginanie ramion stojąc / wyciskanie francuskie po 15 powt, 3 serie
4. Barki
wyciskanie sztangi nad głowę stojąc 15 15 15
5.Nogi
przysiady ze sztangą na plecach 20 20 20 20
*Moje pytanie - można jakoś w efektywny sposób zmniejszyć obwód uda? (nie mogę kupic jeansów w sklepie, a na co dzien ubieram sie elegancko)
Pozdrawiam i zapraszam do komentowania, Fly.
Autor postu otrzymał pochwałę