pieprzą głupoty ,bo całe życie jechali na splitach i nie maja pojecia jak działa HST czy FBW,poniewaz nie sprawdzili na sobie ,albo robili to za krótko ,poza tym HST mozna podpasowac pod swoje potrzeby i zmodernizowac ten szablon HST do swoich potrzeb. np rozdzielic trenig na 2 dni push -pull,czy góra i dól ciała ,zastosowac plan a i b,robic plan 4 razy w tygodniu wg.zasady pusch -pull itp.Huno napisał:Na innym forum mówili, że na fbw i innych śmiesznych treningach HST itp nie osiągnie się za dużo i że tylko split się do tego nadaje.
Uwierz ja zawsze robiłem przez całe życie splity i dopiero teraz odkryłem ,jak wspaniale działa FBW.Nawet jak opuścisz trening ,zrobisz go na nastęny dzień ,jak opuścisz jakas grupę to i tak zostanie zrobic ci ją jeszcze 2 razy w tygodniu(przy tradycyjnym splicie w tym wypadku masz wiekszą przerwe na grupe jak 7 dni,czasami doschodzi do 14 dni),w zasadzie wcale nie robisz dużo mniej serii ,bo w splicie wychodzi w tygodniu ci na jedną grupe np.15 serii ,a przy FBW robisz też w tygodniu 15 serii, ale podzielone na 3 treningi po 5 serii,przez co jesteś w stanie zastosowac wieksze ciezary ,bo zawsze dane cwiczenie robisz jako pierwsze,a nie jak w splicie jako 2 czy 3 z kolei.
Z resztą najlepszym przykładem jest stary weteran p. Wiesio Kruk ,poniewaz przed ostatnimi mistrzostwami świata w kulturystyce ,gdzie zajął 1 miejsce i został mistrzem świata weteranów, trenował 3 razy w tygodniu grupę mięśniową,a nie jak sie utarło w ostatnich latach 1 raz w tygodniu.