Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Nasze Relacje
  • Masujemy panowie :D

Testujemy na sobie: plany treningowe, diety, suplementy, odżywki, sterydy i prohormony. Prowadzimy dzienniczek i zdajemy relację. Zobacz jak ćwiczą prawdziwi twardziele.

Moderator: Michał Bodzioch

Re: Masujemy panowie :D

Postprzez Diablo 88 » 1 Styczeń 2011, o 13:42

O cooler czemu sie niechwaliles ze fotki powrzucales?Dopiero teraz zobaczylem :)
    Strasznie dlugie masz te ręce,tak samo jak tułow-rozumiem ze wzrost.Jak narazie sylwetka jest spoko,ale jeszcze duzo pracy przed toba,malutko tej masy :( Ile teraz wazysz? No obwodami to raczej znacznie odstajesz od mojej osoby :P (oczywiscie bez urazy,ale sam komentowales moja fotencje i pisales ...hmmm :D)
    Jedz,cwicz a masa i tak przyjdzie :) innego wyjscia niema :D A jak z klata?jaki obwod? te piora moglbys wrzucic napewno na dobrej rzezbie siedza :)
    SPORT! SIŁA! NATURA!
    Awatar użytkownika
    Diablo 88
    Starszy Chorąży

Pochwały: 13
    Miasto: Wrocław
    Data urodzenia: 03 12 1988

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez rafimoc » 1 Styczeń 2011, o 14:32

to co cooler, piszemy ten plan?? czy zasnales gdzies przy rowie??:D
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332

Postprzez cooler_102 » 2 Styczeń 2011, o 10:18

no diablo teraz 74 juz i idzie w gore:) ruszylo sie. nom wysoki jestem i zawsze jak szczupak bylem, jest niebo lepiej ale i tak za malo :P musze przywalic do 80 kg do kwietnia nie ma bata :)
    mam na tel te piora. musze wrzucic na kompa a czasu mi brakuje. jutro sie postaram jak po pracy czas bedzie.
    wczoraj dziwczyna ogladala zdjecia i chciala zobaczyl na wlasne oczy piora :D hehe. fajnie sie wypowiadala o nich

Rafał jutro rozpiszemy co nieco :) dzisiaj jestem z kobieta i juz placze bo wstala :P baby...
    "Bóg nie zdejmuje ciężarów, wzmacnia tylko plecy"

Bądź hardcorem!!! wspomóż Stwórce

KAWASAKI ninja ZX-9R 2001 !!!

SUPERBIKE\brzytwa
    Awatar użytkownika
    cooler_102
    Major

Pochwały: 30
    Miasto: kępno
    Data urodzenia: 09 02 1988

Postprzez cooler_102 » 3 Styczeń 2011, o 18:30

Weekend sie skonczyl i tak jak mowilem trzeba by cos dobrego rozpisac :)
    A wiec potrzebne sa dwa dni treningowe z roznymi cwiczeniami, cwiczenia ciezkie i lzejsze choc nie koniecznie unilateralne ;)

wiec maly obraz i bedziemy korygowac.

Haki/siady -sam nie wiem, bo teraz zaczalem haki robic a za miesiac moze przejde znowu na siady
    Wycisk jednoracz na lawce skos 30' -poprawiamy gore klaty bo slaba jest.(cw glowne)
    pompki na poreczach(cw. pomocnicze-poprawiamy dol cycow )
    Wioslo sztanga/MC/drazek ??? nie wiem co by tu pojechac...
    unoszenie hantla bokiem jednoracz. fajne malo popularne cwiczenie(tak jak unoszenie bokiem, ale jedna reka ;) ale to nie wszytko: lapiemy o cos na silce i pochylamy lekko cale cialo w strone w ktorej mamy nantle, unoszac bokiem mamy wiekszy zakres ruchu w tym cw.)
    opcja na triceps to francuz sztanga
    bic hantlami(mlotki/supinacja)

uginanie jednonoz/prostowanie jednonoz w ss
    wyciskanie hantli z supinacja na skosie(cw glowne)
    rozpietki plasko(cw. pomocnicze) czuje braki jesli chodzi o rozpietki, zawsze super dzialalo, ale wiem po sobie,ze jak zaatakuje fajnie gore to tylko 2-3 s na plaskiej rozpietek pojdzie i bedzie miodek ;)
    Wioslo jednoracz hantlem
    barki-hmmm sam nie wiem co bedzie na mnie fajnie dzialac po tym planie ktory jade teraz, mysle zeby poprawic tyl barkow, podciaganie lamanej bdb na mnie dziala.
    uginanie francuskie jednoracz w lezeniu-fajne zapomniane cwiczenie, da rade
    bic-sztanga w roznych chwytach

jak widac chce robic ciezkie wielostawy i cwiczenia unilateralne. przy czym sie wzmocnic i poprawic co nieco. no to prosze o sugestie ;)
    ps. wczoraj byl tren na male partie ale juz sie rozpisywac nie bede ;) moze jutro wrzuce ;)

SUPERBIKE\brzytwa
    Awatar użytkownika
    cooler_102
    Major

Postprzez rafimoc » 3 Styczeń 2011, o 18:36

zaraz to ogarniemy, tylko primo: jak widzisz rozklad pow?? 15-10-5?? czy jakos inaczej? to wazne.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

rafimoc
    Generał broni

Postprzez cooler_102 » 3 Styczeń 2011, o 18:40

myslalem o 15,10,5 ale moze byc tez tak ze w jednym dniu np A bebe laczyl 5 +15(wielostawy ciezko po 5 pow, stricte w wiekszym zakresie czyli 15 pow) a drugi czyli plan b wszystko 10pow. nastepny tydzien odwrotnie. ale teraz tak mysle choc sam nie wiem. powiedzmy ze tak jak mowisz bez kombinacji

SUPERBIKE\brzytwa
    Awatar użytkownika
    cooler_102
    Major

Postprzez rafimoc » 3 Styczeń 2011, o 19:24

Good, skoro nie chcesz 15-10-5, to ja widze cos takiego ( nie przeraz sie jak bedzie dla Ciebie kilka nowych cwiczen, ale za to zajebiscie wzmacniajacych)

Zestaw A:
    Przysiady ze sztanga na barkach 5x5 - 5 serii docelowych po 5pow, czyli NIE :
    20kgx5
    40kgx5
    60kgx5 itp...

TYLKO:
    20kgx5
    40kgx5
    60kg 5x5

Co tydzien progresja o 2,5kg. Zaczynasz od 75% CM ( maxa masz 100kg, zaczynamy od 75kg), tak zeby po 4tygodniach byc juz 10 % do przodu i stopniowo w gore!

Zuraw - trudno,kolego nic mnie nie obchodzi ze w zyciu tego nie robiles- cwiczenie jest swietne i tyle i radze Ci je wykonywac! najlepszy aktywator hammstringow! 4x10

Martwy ciag - 5x5 - analogicznie do przysiadu!!
    Wioslowanie jednoracz SZTANGĄ!! - obciazasz oba konce sztangi- tak oba!! stajesz okrakiem nad jednym z nich, pochylasz sie lekko! ciagniesz jednoracz z ziemi-opuszczasz, po czym znowu ciagniesz z ziemi. Czyli kazdy ruch zaczyna sie i konczy na ziemi!! 3x15 z OGRANICZNIKIEM WZGLEDEM MC!! TJ 50% Ciezaru z MC!!
    MC zrobiles 100kg 5x5
    Wioslo jednoracz 3 serie docelowe na 15pow robisz na 50kg!!
    Jesli nie jestes w stanie tego zrobic-oznacza to jedno - bardzo slabe miesnie plecow!! w takiej sytuacji zaczynamy od 30% WZGLEDEM MC!! Czyli od 30kg, jesli MC 100kg!

Porecze w wersji klatkowej - 3x8 - na stalym obciazeniu, czyli rozgrzewasz sie:
    wlasna waga x8
    10kgx8
    20kgx8,20kgx8,20kgx8! CZYLI SA TO 3 SERIE DOCELOWE, LECZ NIE PROGRESYWNE! PROGRESJA NASTEPUJE CO TYDZIEN! WZGLEDEM TYCH TYLKO SERII! Czyli, za tydzien: 22,5x8,22,5x8,22,5x8- kumasz?? Jesli nie doczepiasz ciezaru do poreczy to robisz wlasna waga ciala ale za tydzien juz chociaz 1,25kg do przodu!! Nie mozemy sie przyczyniac do adaptacji - musi byc stały szok!!
    + cos na bicepsy : Obojetnie, nie wazne unilateralne, bilateralne sztangielki, sztanga, maszyna, max izolacja - NIE ISTOTNE! 3x15
    + cos na brzuch - nie wazne na ktora czesc! 3x50

Zestaw B
    Hack-przysiady - 4x10 - znasz to cwiczenie, nie bede sie rozpisywal -2,5kg co tydzien!
    Uginanie jednonoz lezac - 3x15 - progresuj w miare mozliwosci, co 2 tyg!
    Drazek podchwytem z obciazeniem LUB Sciaganie wyciagu gornego podchwytem! - 3x8 - SERII DOCELOWYCH! ANALOGICZNIE DO PORECZY! Progresja co tydz! ( z czasem tu i w poreczach az zjedzie do 5pow, ale nie zrazaj sie tym- tak ma po prostu byc!!)
    Podciaganie sztangi do klatki w rownoleglosci tulowia z podlozem- 3x15- progresja mniej istotna, mozna nawet co 3tyg.
    Lockout klatkowy - 3x10 - ustawiasz nisko stojaki, 5cm nad klatka i pchasz z martwego punktu, na poczatku przysporzy to wielu klopotow bo tricepsy jeszcze nigdy nie dostaly takiego bodzca, ale nie przejmuj sie tym! zacznij od dziecinnych ciezarow - doslownie! progresuj spokojnie co tydzien! Nie co trening, a co tydzien! to wazne!! Cwiczenie aktywuje gorne rejony klatki piersiowej oraz cale tricepsy! klatka puchnie po tym jak balon - zapewniam!!
    Wycisk jednoracz na skosie dodatnim - 3x10 - tez nie szalej z tymi sztangielkami! progres wedle Twojego uznania!

CIEZKI TRISET NA BARKI! -
    a) Wycisk sztangielek jednoracz stojac 8pow
    b) Wycisk sztangielek oburacz pochwytem siedzac 8pow
    c) Wymach w opadzie tulowia 8pow

WYKONUJESZ TYMI SAMYMI SZTANGIELKAMI!! TE SAME KG! BEZ PRZERW MIEDZY CWICZENIAMI! 2 takie trisety! - progresja, wedle wlasnego widzi mi sie

Wzmacnianie obreczy barkowej : Wymach boczny 15pow + drazek nachwytem 8pow! 3 serie.
    + dodatkowo: Brzuch dowolnie, wzmacnianie rotatorow po 8pow (4sekundy faza negatywna!!)
    Teraz Ci troche objasnie:
    W zestawie A - nie ma barkow, z jednej przyczyny- sa bardzo mocne aktywowane podczas tych cwiczen - nie ma sensu dalej ich katowac!
    Nie ma rowniez stricte tricepsow - nie ma sensu - sam zobaczysz o czym mowie.
    CALY ZESTAW A, TAK ULOZYLEM ABY GENEROWAL BARDZO DUZO SILY ORAZ WZMACNIAL ODPOWIEDNIO PARTIE MIESNIOWE! Wzmocnienie calego tylniego lancucha funkcjonalnego! Masa urosnie- nie martw sie, powiem wrecz inaczej: O to powinienes sie najmniej martwic przy tego typu planach - zre sie jak opetany!

W zestawie: B - masz caly kompleks barkowy! Barki sa odpowiednio rozgrzane po lockoucie klatkowym oraz wycisku jednoracz - to teraz jest ta pora aby je odpowiednio dobic! ale jako swoj punkt, powinienes miec na uwadze WZMACNIANIE ROTATOROW! to istotna kwestia.

W calym treningu masz brzuch dowolnie oraz bicepsy - brzuch i tak bedzie bardzo czesto aktywowany podobnie jak biceps, wiec bez roznicy czym go dobijesz! wazne zebys czul!!

Rozklad:
    tydz.1: A,B,A
    tydz 2: B,A,B

Progresja co tygodniowa w tych cwiczeniach,ktore wymienilem!! Nie co trening! bo zauwaz ze trening A bedziesz mial 2x w tyg! Wiec dopiero na kolejny tydzien zestawu A robisz progresje!

Reasumujac: (bez wyjasnien,juz)

Zestaw A:
    Przysiady ze sztanga na barkach - 5x5
    Zuraw - 4x10
    Martwy ciag - 5x5
    Wioslo jednoracz sztanga - 3x15 ( ogranicznik 50% LUB 30% wzgledem MC!)
    Porecze w wersji klatkowej - 3x8
    + cos na bicepsy
    + cos na brzuch

Zestaw B:
    Hack-przysiady - 4x10
    Uginanie jednonoz lezac - 3x15
    Drazek podchwyt lub wyciag podchwyt - 3x8
    Podciaganie sztangi do klatki w rownoleglosci tulowia z podlozem - 3x15
    Lockout klatkowy - 3x10
    Wycisk jednoracz na skosie dodatnim - 3x10
    ( tu chwile odpocznij)
    I bierzesz sie za:

Ciezki triset barkowy:
    - wycisk jednoracz stojac
    - wycisk oburacz podchwytem siedzac
    - wymach w opadzie
    po 8pow dla kazdego, triset x2

Po czym:
    Wzmacnianie obreczy barkowej : wymach boczny + podciaganie nachwytem (15pow+8pow) x3
    + brzuch : dowolnie
    + wzmocnienie rotatorow : 4 sekundy w fazie negatywnej! (pokazywalem cwiczenie odnosnie rotatorow!)

Jak pytania, to wal:)

rafimoc
    Generał broni

Postprzez rafimoc » 3 Styczeń 2011, o 19:37

Wiec, kiedy odpalasz??:))

rafimoc
    Generał broni

Postprzez cooler_102 » 4 Styczeń 2011, o 18:47

OOOOOoooo kur*A!!!!:):)) :D ale w szoku jestem hehe :) zaniemoglem jak otworzylem dziennik :)
    normalnie nie wiem co powiedziec, moze tyle, ze plan sie kur*a swietnie prezentuje :D
    ufff od czego zaczac hehe, wszystko odpowiada mi na dzien dzisiejszy, przeczytalem raz uwaznie i pasuje, nie powiem dopoki nie sprubuje., ale to bedzie chyba to :) duzo nowych mocnych rzeczy.
    o wiem co jest nie halo. porecze w wersji klatowej z obciazeniem, drazek z obciazeniem, lockout klatkowy- beda problemy bo porecze dopiero zaczynam robic i z samym wlasnym ciezarem mam problemy, drazek podobnie, mam dlugie rece i ruch jest dlugi i ciezki jak na moja budowe, wyciskam maksy(nie wiem czy dam rade cos dorzucic :/ ) lockout na klatke musze obczaic zeby sie upewnic jak to jechac ;)
    kiedy odpalam?? mysle, ze luty, choc moze jak sie wQrwie to nawet za dwa tygodnie, choc obecny plan tez daje rade ;)
    jestem po trenie, spadam jesc, pozniej dalsze wypowiedzi i relacja z trena ;) oraz foty jak ogarne ;)

ps.
    Rafał zyje zyje :) uff

SUPERBIKE\brzytwa
    Awatar użytkownika
    cooler_102
    Major

Postprzez rafimoc » 4 Styczeń 2011, o 19:09

drazek - z kazdym pow startujesz z martwej pozycji, czyli spoczywasz chwile na ziemi i znow gora i nie widze problemu, na poczatku bedziesz sie wybijal z nog ale to normalne, z czasem plecy sie wzmocnia i bedzie to czysty ruch a podwieszenie tu 50kg to tylko kwestia czasu.

Skoro nie wiesz jak zaczac lockout to postaw sobie ogranicznik ze bedzie to: dokladnie ten sam ciezar co we wiosle jednoracz,czyli 50% ciezaru MC.

rafimoc
    Generał broni

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasze Relacje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość