Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Nasze Relacje
  • Relacja MojzyQ'a... Tylko hardQor sie liczy.

Testujemy na sobie: plany treningowe, diety, suplementy, odżywki, sterydy i prohormony. Prowadzimy dzienniczek i zdajemy relację. Zobacz jak ćwiczą prawdziwi twardziele.

Moderator: Michał Bodzioch

Re: Relacja MojzyQ'a... Tylko hardQor sie liczy.

Postprzez Diablo 88 » 30 Styczeń 2011, o 16:41

Regeneracja jest dla ludzi ktorzy mysla! ;)
    SPORT! SIŁA! NATURA!
    Awatar użytkownika
    Diablo 88
    Starszy Chorąży

Pochwały: 13
    Miasto: Wrocław
    Data urodzenia: 03 12 1988

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez MojzyQ » 31 Styczeń 2011, o 20:12

Diablo 88 napisał:Regeneracja jest dla ludzi ktorzy mysla! ;)

Myśleniem oczu nie mydlij. Wszystko siedzi w psychice. Jezeli uswiadamiasz sobie ze dasz rade to robisz a nie sluchasz błaznów którzy chodza na siłownie bo chcą wyglądac jak 'goacie z gazety' i mówią Ci: 'Za dużo cwiczysz' ( nie mam na mysli zeby je**c po 7 razy w tygodniu 3 godziny dziennie). Uwiez mi, jak by sie dało to bym cwiczył dziennie wszystkie partie 7 razy w tygodniu tylko ze niestety tak sie nie da. Kwestia nie siedzi w tym czy myslisz tylko w twojej psychice. Niestety dla większosci osób słowo psychika jest im obce.

A teraz do rzeczy:

Trening:
    Wyciskanie płasko: 60kg 12x | 80kg 8x | 100kg 5x | 110kg 1x | 90kg 4x
    Wyciskanie skos góra: 60kg 7x | 70kg 8x | 80kg 4x | 90kg 1x
    Porecze: 10x 4serie
    Buttrfly 12x 3serie | 9x

Triceps:
    Sciaganie linki do dołu 14x 4serie
    Wyciskanie na wąsko: 40kg 12x | 50kg 12x | 60kg 9x | 70kg 4x

Dzisiejszy trening uwazam za nieudany. Wgl dziwie sie ze doszło do tego trening bo z pewnych przyczyn ledwo miałem siłe zeby nałożyc krążki na sztange.
    kulturystyczni.pl Team

'Nie schodź z ciężaru tylko dawki zwiększ'

obrazek
    Kliknij obrazek, aby powiększyć
    Awatar użytkownika
    MojzyQ
    Starszy sierżant sztabowy

Pochwały: 3
    Miasto: Opole
    Data urodzenia: 17 07 1991

Postprzez Michał » 31 Styczeń 2011, o 20:18

Przetrenujesz sie i tyle. Zreszta juz krazkow nie mozesz na sztange nalozyc :) joke
    Odpoczynek to niezbedna rzecz do rozrostu. Jakbym byl tak zmeczony ze krazki bylyby dla mnie problemem na treningu to bym go sobie odpuscil. To ma byc przyjemnosc a nie jakis obowiazek. Opuscisz jeden trening to sie nic nie stanie :)
    Edit... aha Ty robisz splita to jednak by sie stalo, przepadł by Ci trening klaty i trica. To jest dobry powod aby robic fbw, przesuwasz trening o jeden dzien i nic nie przepada.
    Sterydy to nie sposób na niedożywienie !!!
    obrazek
    Awatar użytkownika
    Michał
    Generał broni

Pochwały: 101

Postprzez chunga » 1 Luty 2011, o 17:55

Jeeeny! Super plan na zajechanie klatki :( jak dobrze policzyłem 16 serii + w wyciskanie sztangi wąsko,gdzie też klata chodzi 4s ,to razem daje 20 serii na klatke
    Nie wiem co chłopaki chcą uzyskać takim maratonem na klatkę ,ale jedno wiem na pewno nigdy nie masę i nie siłe,no może w początkowym okresie chwilowo siła wzrośnie,lub wzrośnie od bułek z metką ,ale za chwile bedzie wielka pi...a. To jest tylko kwestia czasu . Mózg nie da sie oszukac i powie stop nie pozwoli zamęczyc ciała.
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

Postprzez rafimoc » 1 Luty 2011, o 18:05

Nie ilosc serii jest wyznacznikiem - to najwieksza blachostka akurat.
    Liczy sie to czy potrafisz odpowiednio przetrenowac dana partie.
    Autor tego dziennika wali same cw.izolowane wielostawowe nic ponadto, 0cw. zlotych z tego nic nie bedzie na dluzsza mete.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332

Postprzez rafimoc » 1 Luty 2011, o 18:22

popieram chunga co do reszty wypowiedzi. Wystarczyly by 3 KONKRETNE cwiczenia:
    a) Porecze z obciazeniem 10x3 tempo: 10010
    b) Pompki klasyczne 8x5 tempo: 8010
    c) Brama ew. rozpietki na raczkach wyc.dolnego 3x20 tempo 1010 LUB dla orlow: Wyciskanie gilotynowe na skosie dodatnim: 3x10 tempo: 5010

I tyle!
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332

Postprzez MojzyQ » 1 Luty 2011, o 23:50

Właśnie! Chłopaki tutaj zawodowi kulturysci mają racje, kurde no! Nie ma lipy.

Plecy:
    Podciaganie sie na drążku: 10x | 10x | 6x | 5x
    Sciaganie do klatku, szer. barkow, podchwytem: 12x | 12x | 11x | 5x
    Przyciaganie w sadzie: 12x 4serie
    Wiosło hantelkami: 19kg 12x 4serie
    Sciaganie linki do dołu: 12x | 12x | 12x | 5x

Biceps:
    Uginanie ramion sztanga prosta: 20kg 12x | 30kg 12x | 40kg 12x | 50kg 5x
    Uginanie ramienia na modlitewniku: 8kg 12x | 13kg 12x | 17kg 6x | 8kg 16x

Przy podiaganiu sie złapałem szerzej niz zawsze i było duzo lepiej z czym spadla ilosc powtorzen.
    kulturystyczni.pl Team

obrazek
    Awatar użytkownika
    MojzyQ

Postprzez Diablo 88 » 2 Luty 2011, o 13:02

Myśleniem oczu nie mydlij. Wszystko siedzi w psychice. Jezeli uswiadamiasz sobie ze dasz rade to robisz a nie sluchasz błaznów którzy chodza na siłownie bo chcą wyglądac jak 'goacie z gazety' i mówią Ci: 'Za dużo cwiczysz' ( nie mam na mysli zeby je**c po 7 razy w tygodniu 3 godziny dziennie). Uwiez mi, jak by sie dało to bym cwiczył dziennie wszystkie partie 7 razy w tygodniu tylko ze niestety tak sie nie da. Kwestia nie siedzi w tym czy myslisz tylko w twojej psychice. Niestety dla większosci osób słowo psychika jest im obce.

Mojzyq-troche zle to rozumujesz,doprowadzanie sie do przetrenowania niewrozy nic dobrego ;) akurat regeneracja jest najwazniejsza w tym sporcie i bez niej daleko niezajdziesz,wczesniej czy pozniej sie zajedziesz.Oczywiscie kazdy rozumuje na swoj sposob i swoje mozliwosci ale ja niebede ani ciebie pouczac ani cos ci wpierac bo bedziesz robil jak ty sobie zyczysz,jezeli jest dobrze to jedziesz jak uwazasz,ja i tak sadze ze koledzy wyzej dobrze pisza ;) Pozdrawiam i powodzenia :)
    SPORT! SIŁA! NATURA!
    Awatar użytkownika
    Diablo 88
    Starszy Chorąży

Data urodzenia: 03 12 1988

Postprzez MojzyQ » 3 Luty 2011, o 23:42

A ja wcale nie powiedzialem ze oni nie mają racji. Wiem ze co mówią i mają racje na 100%. Tylko ze ja wole miec swój styl, byc sobą. Mój organizm i wiem co robic zeby sie nie zajebac. Juz nie raz miałem nawet większe treningi od tych. Po 6 razy w tygodniu siedzialem po 3h na siłce. Według niekótrych powinienem sie przetrenowac a to był mój nalepszy czas na siłowni, szczyt formy. Próbowałem cwiczyc 3 razy w tygodniu... zero efektu. Trenowałem 4 razy w tygodniu, Kazda partia w inny dzien... zero efektu. Jak nie zrobie 2 razy w tygodniu tej samej partii to nie urośnie. To ze wam daje wasz trening nie znaczy ze mi musi i odwrotnie. Zresztą pomyślcie. Nie chodze na siłownie 3 miesiące, gdyby ten trening był bez efektu wiadome ze bym nim nie cwiczył.

Klatka:
    Wyciskanie skos góra: 60kg 12x | 70kg 8x | 80kg 8x | 90kg 4x | 80kg 5x
    Wyciskanie płasko: 60kg 12x | 70kg 10x | 80kg 7x | 90kg 5x
    Poręcze: 10x | 12x | 12x | 12x
    Brama: 18x | 18x | 16x | 15x

Triceps:
    Wyciskanie francuskie: 20kg 14x | 30kg 12x | 40kg 11x | 50kg 4x
    Sciaganie linki do dolu: 14x 4serie
    kulturystyczni.pl Team

obrazek
    Awatar użytkownika
    MojzyQ

Postprzez chunga » 4 Luty 2011, o 17:51

No nic rób jak chcesz -młodziaków się nie przekona ,muszą się nauczyć na swoich błędach.
    Moim zdaniem po godzinnym treningu na siłowni , dalsze kontynuowanie go nic nie daje ,na pewno nie da już siły ,masy też nie..... a co da? Jakis spadek tłuszczy i katabolizm mięśni.
    Też kiedyś tak się zajeżdżałem na jakichś planach Billa Pearla czy Arnolda,jak z tym skończyłem i np.na biceps i triceps zacząłem robić tylko 8 serii ,obwód łapy ruszył ,a jak pszeszedłem na FBW ,jeszcze ruszył i dobił do 50cm.
    Teraz już tylko rzeżbienie i waskularyzacja mnie interesuje.
    Moge nawet powiedziec ,że na pewnym stopniu zaawansowania trening typowo kulturystyczny może tylko osłabic,dlatego trzeba wrzucac w cykle FBW czy jakies siłowo-trójbojowe treningi
    Przykładem mogą być trójbositów treningi i zauważ jak małe objętościowo one są ,a siła im idzie jak smok:) potem juz tylko masa .Walenie po 20 serii jest dobre dla zawodowców co nic nie robie tylko trenuja jedzą ,koksują i mają niezwykłe predyspozycje genetyczne do tego sportu,do tego są pod ścisłą kontrolą lekarską.Maja zapewnioną odnową biologiczną, o której my zwykłe przeciętniaki możemy sobie tylko pomarzyć. rozbujałem sie za bardzo :) :)
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasze Relacje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość