Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Nasze Relacje
  • Relacja OLIVER - 05.11.11 reON

Testujemy na sobie: plany treningowe, diety, suplementy, odżywki, sterydy i prohormony. Prowadzimy dzienniczek i zdajemy relację. Zobacz jak ćwiczą prawdziwi twardziele.

Moderator: Michał Bodzioch

Re: Relacja OLIVER - 24.01.11 reON

Postprzez Oliver » 31 Marzec 2011, o 18:31

Menik Ty wg rozumiesz co się do Ciebie pisze? wiesz czemu podaje zawodowców?
    bo kurde fele oni trenują pod siłę/masę!!! a Ty co robisz na siłowni? gadasz z kumplami przy kawie czy trenujesz?
    Nin'i no kakaku de... Subete ni oite, watashi wa tsuyoku naru yo!
    Oliver
    Generał brygady

Pochwały: 42

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez Menik » 31 Marzec 2011, o 19:00

Rafi - wzmacniam chwyt innymi ćwiczeniami i nie zależy mi na wzmacnianiu ich na MC, a progres wciąż mam, nie będę pisał jakim ciężarem zaczynałem MC
    Oliver - a ja przychodzę na siłownie żeby sobie pogadać i napić się kawy...., czyli, że skoro oni tak jak i ja trenują pod siłę/masę powinniśmy ćwiczyć tak samo i używać tego samego sprzętu.

Nie odpisuj bo "stoisz w miejscu" ciągle piszesz to samo a ja ci napisałem, chwyt jest w MC ważny, ale nie trzeba się skupiać na jego wzmocnieniu wyłącznie przy tym ćwiczeniu i skończ nabijać sobie posty, bo nie chce mi się pisać 6 raz tego samego co wyżej.
    Menik
    Chorąży

Pochwały: 6

Postprzez Oliver » 31 Marzec 2011, o 19:10

tak Menik ja sobie posty nabijam:) to jest najlepsze w całej zabawie byciu moderatorem:)
    Ty dalej swoje... wiesz czemu się powtarzam? bo ciągle mam to samo zdanie i ciągle mówimy na temat pasków...
    trenuj jak chcesz, ale nie pisz mi tu bredni, że paski pomagają bo to śmiech na sali.
    PS: nigdzie nie napisałem, że tylko i wyłącznie przy tym ćwiczeniu trzeba wzmacniać, MC był tylko przykładem, równie dobrze
    można podać drążek czy wiosło...
    także jak nie masz nic treściwego do wniesienia w mój dziennik to proszę nie odzywaj się;)
    pozdr
    Oliver
    Generał brygady

Postprzez rafimoc » 31 Marzec 2011, o 19:12

Bede upierdliwy :P bo nie lubie silownianych kulturystycznych mitow powielanych latami przez cale rzesze ludzi.

"Rafi - wzmacniam chwyt innymi ćwiczeniami i nie zależy mi na wzmacnianiu ich na MC," i teraz sobie odpowiedz czy te cwiczenie na sam chwyt wykonane ciezar moze 15% tego co z MC zaaktywuje sile chwytową na tyle mocno by podolac pozniej w MC?? nieszczegolnie, moga to byc jedynie cwiczenia AKCESORYJNE - dodatkowe, a nie GLOWNE dla samego chwytu - dam Ci przyklad dopiero jak przekroczylem bariere 300kg w dociagu chwyt sie poprawil...dopiero wtedy! Myslisz ze chwyt silny wyrobisz sila szczypania? tj. trzymanie talerzy - wlasciwie sciskanie talerzy palcami? tj zaledwie 25kg w reku podczas gdy nierzadko przy samym zakladaniu talerzy na sztange miedzy seriami Twoje palce wykonuja o WIELE WIEKSZA robote - tak jak mowilem: cw. akcesoryjne nic poza tym.

"a progres wciąż mam, nie będę pisał jakim ciężarem zaczynałem MC " wporzadku. Nie musisz pisac, co nie zmienia faktu ze w MC chwyt jest rownie wazny jak nogi czy grzbiet bo odpowiada za mocne zabranie z ziemi! czyli zaaktywowanie ciezaru w gore...inaczej nastapi DEGRADACJA SILOWA - nie oslabisz chwytu tylko dla mc ale rowniez dla innych cwiczen! Niestety. Glupota jest twierdzic ze przy MC skupiasz sie tylko na nogach i grzbiecie to NIEPRAWDA, a ja napisze ze sie skupiam na silnych m. prostych brzucha i co? czy sklamalem? NIE! inny napisze ze na silnych czworobocznych - rowniez taka osoba ma racje! Czas zrozumiec ze MC rozwija CALE CIALO a nie tylko lower body czy tylko upper body - bodziec jest przepotezny, jest za wiele jednostek motorycznych wlaczanych kolejno do pracy po sobie by jasno moc stwierdzic ze w MC skupiamy sie tylko na grzbiecie i nogach.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez Oliver » 1 Kwiecień 2011, o 11:29

Przysiad tylny 5x5 - 70kg
    Push Press 5x5 - 50kg (leciutko)
    Drążek 5x5 - 12,5kg (+2,5kg)
    WL gilotyna 5x5 - 70kg

No to zaczynamy... przysiad szedł mi totalnie ciężko, zachciało mi się w domu rozciągania znowu do szpagatu i kur****
    jest rezultat, lewy przewodziciel znowu nie dawał rady, uszkodzony od rozciągania... z prawym wszystko OK heh
    w 5 serii już dosłownie sama prawą nogą robiłem ten przysiad tak mnie z lewej strony napier***...
    żadnego więcej rozciągania w domu ;/ a już się cieszyłem, że wszystko ok...
    PP totalny lajt, progres będzie szedł pięknie, next tydz dokładamy:)
    Drążek również bez problemów, dołożyłem już dziś bo się powstrzymać nie mogłem:P oczywiście paten wieszania na paskach
    też zastosowany w tym wypadku:D
    Gilotyna będzie pogrom w sile, dla sprawdzenia wziąłem węższy chwyt, byłem w szoku jak siła podskoczyła, jak szmatą:)
    potem wróciłem do szerokiego, będzie progres w tym to makabrycznie klasyk się poprawi:)

a teraz coś z życia zwierząt w dżungli miejskiej, jadąc pod LIDLA do Mistrala po dędkę do roweru napotkałem pewne zaskoczenie,
    blondynka w tych czasach zbyt dosłownie biorą dzień Prima Aprilis do siebie...
    wjeżdżam na parking jadę dalej widzę stoi zapalone auto, jadę jadę i nagle FRUUUU wyskakuje mi z miejsca parkingowego
    blondyna w aucie, ja pizda w gaz żeby spierdolić, dosłownie centymetry mnie dzieliły od tego by mnie zahaczyła...
    Oliver
    Generał brygady

Postprzez rafimoc » 1 Kwiecień 2011, o 16:36

Jak cie mocno lubie tak Cie mocno opierdole!!

"No to zaczynamy... przysiad szedł mi totalnie ciężko, zachciało mi się w domu rozciągania znowu do szpagatu i kur****"

MARNUJESZ MOJA WIEDZE I SWOJE POSTEPY!!! zachcialo Ci sie szpagatow bo sie naczytales ze ktos od czasu do czasu sobie robi w twoim przypadku to NIEDOZWOLONE posuniecie! a dlaczego? dlatego kurwa ze poluzniles znowu oslabione miejsce - rozciagnales powiez miesniowa - znow zrobiles jej wiecej miejsca w efekcie doprowadziles do OSLABIENIA SILOWEGO CALEGO PRZYWODZICIELA - wszedles w swoja zakazana strefe nerwową!!! i sie uwsteczniles bo inaczej tego nazwac nie mozna! CHLOPIE!!!!! dojdz do 150kg-160kg w MC sumo na 20pow (masz na to potencjal!) i pozniej mozesz sobie szpagatowac do woli!!! ale teraz?? FUCK!!!

"potem wróciłem do szerokiego, będzie progres w tym to makabrycznie klasyk się poprawi:)"

Taaa.. bedzie KONTUZJA JAK SIE PATRZY rotatorow albo piersiowych! to Ci moge zagwarantowac, nie rozumiesz czegos - WYCISKANIE GILOTYNOWE to jest kosmetyka miesni piersiowych - IZOLUJEMY CIEZKO KLATKE! piersiowe beda silniejsze - owszem, ale pamietaj ze klasyk wycisk jest wtedy, kiedy lokcie ida przy zebrach a nie pod katem 90st!! bo sie tylko uszkodzisz!! Gilotyna - OK! Klasyk z ramionami pod katem 90st, ze niby wiekszy ciezar od gilotyny - NIE!! STANOWCZO NIE!!
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

rafimoc
    Generał broni

Postprzez Oliver » 2 Kwiecień 2011, o 09:49

zjeba:D
    rafi gilotyny nie robiłem wąskim;*:P za słabo rozwinąłem temat i źle zrozumiałeś:P
    Oliver
    Generał brygady

Postprzez rafimoc » 2 Kwiecień 2011, o 09:57

Wiem,przeciez!

Wysnules bledny wniosek iz robiac gilotyne poprawi sie wycisk lezac - pamietaj ze w gilotynie lokcie z przedramionami tworza kat 90st, przy PRAWIDLOWYM SILOWYM WYCISKU miedzy lokciem a przedramieniem jest kat mocno ostry, 0 przestrzeni miedzy nimi i idac ruchem wzdluz linii zeber!

rafimoc
    Generał broni

Postprzez Oliver » 2 Kwiecień 2011, o 12:06

ja idę takim tokiem myślenia, że wzmacniając klatkę (bo przy gilotynie pracuje perfidnie mocno klatka) to
    wzmocnie klasyk, czyż nie?
    Oliver
    Generał brygady

Postprzez rafimoc » 2 Kwiecień 2011, o 12:09

m.piersiowe co nie MUSI sie przelozyc na sile generowana z tricepsow przy klasyk prawidlowym silowym wycisku, lecz dolna faza powinna byc silniejsza poprzez generacje sily z m.piersiowych wlasnie.

Ale to tylko dodatek, jak robisz klasyk + uzupelniajaco gilotyne, to na moim przykladzie Ci powiem ze wtedy w klasyku dobrze bazowac na 3 silach:

-sila ekscentryczna (wolniejsze opuszczanie)
    - sila koncentryczna ( dynamizm w powtorzeniu - petarda w gore)
    - sila izometryczna (pauza na dole)

rafimoc
    Generał broni

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasze Relacje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość