Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Nasze Relacje
  • Relacja Diablo 88

Testujemy na sobie: plany treningowe, diety, suplementy, odżywki, sterydy i prohormony. Prowadzimy dzienniczek i zdajemy relację. Zobacz jak ćwiczą prawdziwi twardziele.

Moderator: Michał Bodzioch

Re: My suffering!

Postprzez Purina » 29 Czerwiec 2011, o 13:07

Nooo, ładnie, ładnie :D
    Były dziennik treningowy:
    http://www.kulturystyczni.pl/dziennik-treningowy-puriny-d-t4259.html
    Awatar użytkownika
    Purina
    Podpułkownik

Pochwały: 17

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez Diablo 88 » 30 Czerwiec 2011, o 20:02

30.06.201

Trening nr 35,ktory byl najbardziej spier...... treningiem w moim zyciu :/

Dobra niepisze nawet tej relacji bo niema co pisac tylko przejde odrazu do sprawy,tóra tutaj wygłosze bo sa to dosć ważne sprawy.

trening,który mam obecnie jest poprawnie ułozony i jest nawet ok ale to niejest to samo co osiagnalem na FBW,ktorych zrobilem 2 odmiany,to nawet ACT robi miazge i dobre postepy widac juz po tygodniu.Jedzienie trzymam zapiete na ostatni guzik,pierdol niejem...Na tym planie jest mi absolutnie brak motywacji,ktora jest cholernie wazna...Mimo suplementacji,jedzenia i checi do cwicznen ide na ten trening poprostu zeby go wykonac.Na treningu jest juz zle...brak motywacji przeklada sie na slaba sile fizyczna,która przy takim planie czy moze lepiej przy takich celach,zalozeniach do których dazymy jest bardzo istotna.koncze 2 tydzien tego planu i narazie jakosszczegolnie do przodu sie nieczuje.Pamietam moje 1 FBW po,ktorym byl kosmos...nic mnie nigdy tak nienakręcalo jak ten plan.obecny Push/Pull jest tz.splitem,ktory na tym etapie mojego rozwoju jest naprawde słaby.Full Body Workaut nakręca hormony i mobilizuje do cięzkiej pracy i okazuje sie w tym momencie,że trzymanie dobrego jedzenia niedaje tutaj wielkich efektow jak to niektorzy twierdza,że jest to 90% sukcesu NIE! Trening ma tu wiele do powiedzenia...każdy ma swoje zdanie ale jesli wybierzesie słaby trening dla mocnych postanowień to czekamy tylko na chwile załamania umysłowego.Mięsnie odmawaija wspolpracy a nasz anabolizm leci na najmniejszych obrotach i wtedy zaczyna sie problem,bo zalozenia byly duze a trening ich niespełnia nawet w 1%
    Reasumujac trzeba dobierac trenig pod swoje zaloznia...Mysle sobie aha...chcem byc silny i chcem poprawic wyniki silowe to dobieram taki trening,ktory nakreci mnie do ciezkiej i sumiennej pracy.Musimy byc pewni,ze trafilismy w sedno sprawy bo takie chodzenie i kombinowanie z treningami da nam wiecej niekorzysci niz tego czego chcemy.Człowiek pracuje na jednym planie,na którym osiaga wysmienite wyniki wiedz powinien na wlasnie tym jednym planie pozostac i tak manipulowac nim aby niedoprowadzic do przyzwyczajenia sie CUN do monotonnej pracy bo to tylko zaprowadzi nas do zaawansowanej stagnacji...Dobry paln (taki,po ktorym mamy pewnośc,że jest poprawnie ułozony i poruszy nas od stop do głow a nasze hormony bedą tanczyc przy nim Makarene)+dobre jedzenie doprowadza nas do kluczowego sukcesu.

Moje najlepsze efekty SIŁOWE odczułem po pierwszym zwyklym planie FBW ułożonym na 3 zestawy z asystą.Juto koncze plan zwany Push/Pull i robie ostatni trening na tego typu planach...Zawsze cwiczylem splitem i cenie sobie tez to,że duzo na nim osiagnalem lecz monotonia planu doprowadzila mnie do kompletnego zastoju.W splicie zbyt duzo niema do kombinacji lecz do cwiczen rekreacyjnych czy cwiczen dla osob poczatkujacych nadaje sie do pewnego momentu.
    Od Poniedzialku wkraczam w nowy trening,ktory uloze indywidualnie pod siebie.Wiem co moge a wiem czego niemoge,trening FBW takze umiem ulozyc poprawnie lecz wlasne sugestie i naniesione poprawki,ulepszenia moga dzialac na nas tylko na plus.Zdradze tylko tyle,ze moj plan to oczywiscie FBW,ktory bedzie zrobiony na 4 zestawy gdzie beda wystepowac takze rampy w cwiczeniach podstawowych a w niektorych cwiczniach dodatkowych (czytac:kosmetycznych)znajda sie takze cwiczenia izolowane.Lekko niebedzie!
    trening bedzie z zalozeniem trzymanego progu powtorzeniowego,w poprzednim planie (pierwszym FBW)prog ten wynoisl 10powtorzeń,teraz bedzie 8 i tak bedziemy schodzi w dól.Na mięsnie duze będa wykonywane 4serie na zestaw (oczywiscie po uprzedniej rozgrzewce) na cwiczenia kosmetyczne czyli te dodatkowe (niewliczajac w to barkow) bede wykonywane 3 serie,takze po uprzedniej rozgrzewce.Progres 5kg do duzych parti i 2,5kg do malych parti miesniowych.Pierwsze dwie serie beda seriami zaplanowanymi,w ktorych nastepuje progresja co tygodniowa,nastpene serie beda sprawdzianem,ktory bedzie obrazowac trening odbywajacy sie na nastepnej sesji czyli bedzie to wizja przedstawienia zapasow silowych na nastpny tydzien.Wtedy widocznie widzimy jezeli nasz ustalony progrs zbliza sie ku koncu,zawsze to widzimy wczesniej i wtedy mozemy pomyslec co zrobic dalej,czy cofnac ciezar czy zblizyc sie koncowi i ustalic nowy zakres powotrzenia czyli w tym przypadku bylo by 6 jezeli zaczal bym od 8.Niewim czy ktos z forumowiczow tak robil,wydaje mi sie ze nie a ja juz przetestowalem taka opcje,ktora dala mi naprawde duzo do przodu.

W weekend bede pracowal nad planem jak znajde troche czasu,napewno wkleje go do mojej relacji przed poniedzialkiem.Pozdrawiam!SIŁA! :)
    SPORT! SIŁA! NATURA!
    Awatar użytkownika
    Diablo 88
    Starszy Chorąży

Pochwały: 13
    Miasto: Wrocław
    Data urodzenia: 03 12 1988

Postprzez Purina » 1 Lipiec 2011, o 09:22

No to ja czekam na te nowości :) I fakt, każdy wie, co przynosi efekty. Dla jednych będzie to coś innego, niż dla drugich. Warto testować na sobie :)
    Awatar użytkownika
    Purina
    Podpułkownik

Postprzez Diablo 88 » 1 Lipiec 2011, o 12:37

01.07.2011

Trening nr 36

Pull 1 -troche niezgodny z planem ale mc planowo i najwazniejszy

1.Mc na prostych nogach Rampa 8

30x8
    40x8
    50x8
    60x8
    70x8
    80x8
    90x8
    100x8
    110x8

2.Wiosłowanie oburącz

30x10 nachwytem
    30x10 podchwytem
    50x10 nachwytem
    50x10 podchwytem

bardzo dobrze weszło!

3.Uginanie sztangi waskim podchwytem stojac

3s. po 10 powtorzen na nieduzych ciezarach

Podsumowujac:Koniec tego planu,nierobie juz czegos takiego nigdy...Mozliwe,że jeszcze dzis zabiore sie za nowy plan bo mam dobra wene dziś :)
    Juz niemoge sie doczekac poniedziałku!!!
    SPORT! SIŁA! NATURA!
    Awatar użytkownika
    Diablo 88
    Starszy Chorąży

Postprzez Purina » 1 Lipiec 2011, o 13:13

A gdzie filmik? ;>
    Awatar użytkownika
    Purina
    Podpułkownik

Postprzez Diablo 88 » 1 Lipiec 2011, o 13:34

:P nagralem jeden ale musze go najpierw konwertowac lecz niewiem czy jest sens bo i tak na nim nic niewidac ciekawego,no oprócz mnie ;) :P :D
    SPORT! SIŁA! NATURA!
    Awatar użytkownika
    Diablo 88
    Starszy Chorąży

Postprzez Purina » 1 Lipiec 2011, o 13:48

To chyba najważniejsze :P Chcę go zobaczyć! :D
    Awatar użytkownika
    Purina
    Podpułkownik

Postprzez Diablo 88 » 2 Lipiec 2011, o 08:37

Witam!odświeżam moje info z poprzedniej strony.W pasie jest juz 90,5cm :o :shock: w 2 dni 2,5cm heheh niespodziewalem sie czegos takiego,dzis ujrzałem,że jest czegos mniej na moim brzuchu...Niech ja tylko za FBW sie wezme!

oczywiście dalej podtrzymuje...CEL:SIŁA! :)
    SPORT! SIŁA! NATURA!
    Awatar użytkownika
    Diablo 88
    Starszy Chorąży

Postprzez Diablo 88 » 2 Lipiec 2011, o 15:34

Witam serdecznie!Przedstawaim nowy plan FBW,który stworzyłem pod swoja osobe chodz po indywidualnych dopasowaniach polecam każdemu.

4 zestawy A,B,C,D

Przed każdym ćwiczeniem min 4 serie rozgrzewkowe na duże partie mięśniowe i 3 serie na małe niezależnie co pracowalo we wcześniejszych ćwiczeniach.CUN będzie lepiej pobudzony do działania.

Na duze parie mieśnoiwe będę wykonywal 4 serie (progres cotygodniowy-pierwsze 2 serie) kolejne progres coseryjny sprawdzający zapas sil na kolejną sesje treningową.
    Na małe grupy mięśniowe po 3 serie każdego cwiczenia z taki samymy założeniami j/w.

Rama powtorzeniowa będzie wynosić 8powtorzen dla każdego ćwiczenia pomijając barki i łydki,które wymagają większego dopieszczenia.

Jednak po głębszym namyśleniu się Rampy pozostawiam na deser wiedz jeszcze w tym planie ich niebedzie.

Zestaw A

1.Przysiad ze sztangą z tyłu
    2.Ściąganie wyciągu górnego w szerokim nachwycie
    3.Wyciskanie sztangielek w leżeniu głową w dół
    4.Odwrotne rozpiętki
    5.Prostowanie ramion na wyciągu
    6.Uginanie ze sztanga stojac podchwytem
    7.Wspięcia ze sztangą siedząc
    8.MDS szrugsowy
    9.Ćwiczenie Sandowa
    10.Unoszenie nog w łeżeniu (dolne mięśnie brzucha)

Zestaw B

1.Żuraw
    2.Wiosłowanie nachwytem
    3.Wyciskanie w leżeniu
    4.Unoszenie sztangielek
    5.Francuz na skosie ujemnym
    6.Uginanie hantla jednorącz młotkowo
    7.Wspięcia ze sztanga stojac
    8.Szrugsy hantlami
    9.Uginanie sztangi z tyłu
    10.Przyciąganie nóg do klatki piersiowej z obciążeniem na poręczach

Zestaw C

1.Przysiad wykroczony ze sztanga na barkach
    2.MC z podstawek
    3.Gilotyna na skosie dodatnim
    4.Wyciskanie sztangi z klatki siedząc
    5.Poręcze tricepsowe
    6.Drag Curl
    7.Uginanie sztangielki podchwytem
    8.Spinanie brzucha z obciążeniem,nogi zaparte o ściane

Zestaw D

1.Uginanie jednonóż na maszynie leżąc lub w podporze (dwugłowe ud)
    2.Skłony ze sztangą (Dzień Dobry)
    3.Rozpiętki
    4.Face Pull
    5.Prostowanie ramienia ze sztangielka w opadzie tułowia
    6.Podciaganie w wąskim podchwycie (dłoń przy dłoni) z obciążeniem
    7.Głębokie skłony tułowia z obciążeniem (górna część mięśni brzucha)

Odpalam w poniedziałek :) Pozdrawiam!
    SPORT! SIŁA! NATURA!
    Awatar użytkownika
    Diablo 88
    Starszy Chorąży

Postprzez Purina » 2 Lipiec 2011, o 17:50

I jak połączysz te zestawy? Bedziesz robił co trening inny?
    Awatar użytkownika
    Purina
    Podpułkownik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasze Relacje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość