Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Nasze Relacje
  • TENING I WALKA O MASĘ

Testujemy na sobie: plany treningowe, diety, suplementy, odżywki, sterydy i prohormony. Prowadzimy dzienniczek i zdajemy relację. Zobacz jak ćwiczą prawdziwi twardziele.

Moderator: Michał Bodzioch

Re: TENING I WALKA O MASĘ

Postprzez robo815 » 10 Grudzień 2011, o 22:51

BROVTHER napisał:Przede wszystkim nie jedz na noc węglowodanów, ponieważ zamieniają się one wtedy w tłuszczyk.

Wszystko zalerzy od przemiany materi i ilości ww,białek i tłuszczy ;)
    Po jakim posiłku czujesz się senny?Po białkowym czy węglowodanowym?
    Przed snem wskazany jest wysoki poziom serotoniny,a aby go uzyskac dobrze jest dostarczyć aminokwasu niezbędnego -tryptofan. Dużo tego aminokwasu jest w ziarnach.
    Inne aminokwasy utrudniają transport tryptofanu do mozgu.
    Własnie w nocy wątroba i mięśnie może uzupełnić poziom glikogenu(oczywiście musza to być węglowodany złorzone)które rozłożą w czasie rozkład do cukrów prostych a w ostateczności do glikokenu.To tak po krótce wyraziłem moje skromne zdanie
    Być kulturystą - to znaczy być człowiekiem z charakterem, człowiekiem umiejącym walczyć i pokonywać trudności.
    http://www.youtube.com/watch?v=Iskjc3qcVew&feature=grec_index
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

Pochwały: 55
    Miasto: Poznań
    Data urodzenia: 17 07 1975

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

TENING I WALKA O MASĘ

Postprzez haryn78 » 11 Grudzień 2011, o 11:12

Dużo nie zmieniłem ale staram się
    1posi5;15 płatki owsiane wieloowocowe+3szt jajka na surowo
    7;00kawa parzona w pracy
    2posi10;00makaron lub ryż podgrzewane z jednym jajkiem kawałek piersi lub udko czy dwa kotlety mielone+4szt ogórki konserwowe lub buraki czerwone z chrzanem domowej roboty
    3posi12lub13 serek wiejski lub bieluch albo serek turek naturalny z ciemną bułką
    4posi14;00 makrela wędzona czy ryba z puszki lub serek wiejski z trzema kromkami chleba razowego
    5posi18;00" ziemniaki pierś surówka,buraczki czerwone lub ogórek kons""ryż pierś lub kotlet mielony czy inne mięso i ogórek lub surówka"," makaron i podobnie jak z resztą","warzywa smażone z kawałkami piersi"czy np;jakieś zupy.tak miej więcej wyglądają moje obiady
    w dni treningowe po treningu gdzieś o 20.00jem ryż zmieszany z 1 jajkiem bananem pól kostki twarogu chudego duża łyżka miodu osobno jakaś mandarynka czy jabłko, jak mi coś ryżu zostaje to zjadam to 30min gdzieś przed snem
    jeszcze zostało mi pare porcji BCAA w dni treningowe 2 małe łyżeczki z 250 wody nad czo i zaraz po treningu
    w dni wolne tylko nad czo
    słonecznika zjadam dziennie gdzieś dużą garść jak mam możliwość to jem
    wieczorem jeszcze garść orzechów laskowych tak to wygląda miej więcej dzięki pozd
    Awatar użytkownika
    haryn78
    Sierżant

Miasto: Dąbrowa Górnicza
    Data urodzenia: 05 05 1978

TENING I WALKA O MASĘ

Postprzez robo815 » 11 Grudzień 2011, o 11:33

Ile tego makaronu czy ryżu wypada Tobe na posiłek?Waga idzie do przodu czy stoi?
    Być kulturystą - to znaczy być człowiekiem z charakterem, człowiekiem umiejącym walczyć i pokonywać trudności.
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

TENING I WALKA O MASĘ

Postprzez haryn78 » 11 Grudzień 2011, o 14:16

ROBI co do wagi to jutro się zważę to dam znać :Kciuk w góre:
    jeśli chodzi ile biorę do pracy to jedną saszetkę czyli 100g z makaronem jest tak samo
    robo jak mam coś smażyć to na czym najlepiej?bo jeśli chodzi o kurczaki to robię je w piekarniku bez żadnych tłuszczów tyle tylko co z kury jest pozd
    Awatar użytkownika
    haryn78
    Sierżant

TENING I WALKA O MASĘ

Postprzez robo815 » 11 Grudzień 2011, o 14:20

Jeżeli robisz w piekarniku to ok.Tak zostaw.Mi chodzi o to czy mieśnie Ci rosną czy fat?A tego waga Tobie nie pokaze :) .
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

TENING I WALKA O MASĘ

Postprzez Purina » 11 Grudzień 2011, o 15:31

Może piwa za dużo? ;)
    Były dziennik treningowy:
    http://www.kulturystyczni.pl/dziennik-treningowy-puriny-d-t4259.html
    Awatar użytkownika
    Purina
    Podpułkownik

Pochwały: 17

TENING I WALKA O MASĘ

Postprzez haryn78 » 11 Grudzień 2011, o 19:54

sorki Robo to źle zrozumiałem :)
    wiem że jakiekolwiek robienie pomiarów czy ważenie robi się z rana nad czo ale byłem ciekaw i się teraz zważyłem i porażka waga poszła w dół 92kg
    zmierzyłem sobie też
    biceps 42
    udo 67
    lydka 40
    barki 125
    klata 111
    pas 101
    normalnie nie wiem o co w tym wszystkim chodzi zamiast pozytywnie to jest negatywnie :(
    purina co do piwa to jak wypije jedno w tygodniu to jest wszystko albo literatkę wina czerwonego
    słodkiego też nie jadam chyba że z rana kawe posłodzę albo raz w tygodniu kawałek ciastka ani chipsów itp nie jadam chyba że raz na jaki czas
    Awatar użytkownika
    haryn78
    Sierżant

TENING I WALKA O MASĘ

Postprzez haryn78 » 11 Grudzień 2011, o 20:05

robo co do moich ćwiczeń to czy muszę ćwiczyć 5-6 tygodni? bo z początku myślałem że są :Kciuk w góre: ale teraz myśle inaczej i czuję że nie mogę się tak dobrze na pompować możesz mi podsunąć jakiegoś pomysła ? :)
    Awatar użytkownika
    haryn78
    Sierżant

TENING I WALKA O MASĘ

Postprzez robo815 » 11 Grudzień 2011, o 20:14

BArki Tobie spadły z 153 do 125 ;)
    A tak poważnie io za mało bialka masz w diecie?Chyba ze przesadzasz z treningiem,albo regeneracja do duszy?Moze być pełno powodów.Moze być także zle mierzenie obwodow?Sam się przyznałeś że udo źle mierzyleś ale barki także.
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

TENING I WALKA O MASĘ

Postprzez robo815 » 11 Grudzień 2011, o 20:17

Pora mierzenia obwodów także ma znaczenie .Zrób pomiary na czczo z rana i tak w razie czego porównuj :)
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasze Relacje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość