robo815 napisał:A widziałeś u mnie w dzienniku abym przekraczał liczbę 20tu.powtórzeń(i to tylko na rozgrzewkę) na mieśnie brzucha .NA barki nieraz może dochodziło do 60powt.ale wyłącznie jako dodatkowy bodziec do stymulacji mięśni.
Trzeba umieć rozgraniczyc dla kogo jest duża ilość powtórzeń i w jakim zakresie powtórzeń?Dla jednych 10powtórzeń będzie dużo a dla drugiego dopiero 70powt.
Mam pytania jak już jesteśmy w temacie
1.Jak to się ma do treningu łydek?Też łydka jest przecież mieśniem."Wykonujac cwiczenie ... niewazne jakie... w ilosci powtorzeniowej w granicach 30 reps jestesmy w stanie wykonac gora polowe poprawnie "-dużo trenujących doznaje efektów przyrostu tego mięśnia po przekroczeniu "30 reps".Dlaczego?
2.W kulturystyce chodzi o to aby mieć jak najwęższą talię?To po co rozbudowane mięśnie które dodają centymetrów do wymiaru w pasie?Zobacz zdjęcia Franka Zane czy Arnolda S.
3.JAk ma się Twoja wypowiedż do trenowania sztuk walk gdzie ilość powtórzeń dochodziła do 50powtórzeń?
Te pytania ślę do Diablo.I nie jest to jakaś nagonka
troche mnie niebylo.
Robo tak szybko w skrocie po kolei zaczne odnoszac sie do tego co pisales:
Nic Ci nie zarzucam,że wykonujesz niewiadomo ile powtorzen na miesnie brzucha...dalej...Oczywiscie liczba powtorzen to kwestia indywidualna ale cwiczac w grnicach 60-70 powtorzen nabieramy sprawnosci miesniowej i do rozbudowy masy ciala ma sie to nijak...dalej...Ja jak cwiczylem miesnie lydek a robie to raz na ruski rok wykonywalem gora 15 powtorzen i bylo to zupelnie wystarczajaco-zalezy jakie cwiczenie i jaki ciezar dobierzemy aby poczuc miesnien ktory przepracowujwmy...
Piszesz o kulturystyce czego w ogole nie mialem na mysli i nie bralem tego pod uwage ale ok napisze Ci tak:Aby miec waska talie trzeba miec dobra diete,ktora wlasnie za to odpowiada.Cwiczeniami wzmocnimy i usprawnimy miesnie brzucha a dobra dieta UWIDOCZNIMY nasza prace.
Jezeli chodzi o sztuki walki i kulturystyke czy sporty silowe to nie ma czego do siebie porownywac bo sa to calkiem inne rzeczy i kazdy w tych trzech rożnych sportach pracuje nad czyms innym.