Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Nasze Relacje
  • Zielsko- trójboista :)

Testujemy na sobie: plany treningowe, diety, suplementy, odżywki, sterydy i prohormony. Prowadzimy dzienniczek i zdajemy relację. Zobacz jak ćwiczą prawdziwi twardziele.

Moderator: Michał Bodzioch

Re: Zielsko- trójboista :)

Postprzez rafimoc » 23 Sierpień 2011, o 11:56

a rob co chcesz :) mi to powiewa:)
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez Zioło » 30 Sierpień 2011, o 11:18

Robię przerwę od treningów ponieważ od poniedziałku zaczynam całkiem nowy plan.. a że teraz mi ławka schnie :P To nie ma jak ćwiczyć :)
    Myślę że ten plan będzie dobry :) Pomagał mi jeden z użytkowników forum go ułożyć :)

Plan napisze potem ponieważ jeszcze 3 cześć (C) nie jest ogarnięta...
    Jedna podstawowa zasada sportu siłowego:
    WIEDZ PO CO TO ROBISZ!
    Awatar użytkownika
    Zioło
    Podporucznik

Pochwały: 12
    Miasto: Szczerców

Zielsko- trójboista :)

Postprzez Zioło » 4 Wrzesień 2011, o 15:31

Witam. Oto nowy plan który pomógł mi ułożyć Diablo.

Zestaw A

1.nogi- Przysiad ze sztanga na barkach 4x10
    2.plecy-MC rwaniowy 4x10
    3.Klatka-Wyciska hantla jedoracz na skosie dodatnim 4x10
    4.barki-arnoldki 4x10
    5.Tricepsy-Francuz siedzac 3x10
    6.Bicepsy-Uginanie sztangi stojac (na szerokosc barkow) 3x10

Zestaw B

1.Hack 4x10
    2.Wiosłowanie 4x10
    3.Klatka- WL 4x10
    4.Barki-Wymachy hantlem jednoracz
    5.Tricepsy-odwrotne pompki (tz.szwedki) 3x10
    6.Bicepsy-Uginanie hantla w podporze o kolano. 3x10

Zestaw C

1.Front Squat 2x20
    2. MC sumo 2x20
    3.Pompki klasyczne 2x20
    4.Rotacja zewnętrzna 2x20
    5.Prostowanie hantla w opadzie 2x20
    6.Drag curl 2x20

Progres:
    A,B- co tydzień duże partie po 5kg małe 2,5.
    C- co 2-3 tygodnie 5kg.

Na razie żadnych ćwiczeń na stojąca z wyprostem ramion nad głową typu: MP, PP nie mogę robić ponieważ mam za nisko sufit jak to już wiele razy pisałem..

Zaczynam od jutra, tak jak wcześniej tez będę wrzucam filmiki z nowych ćwiczeń.. ale myślę że na trening to tak 1-2 filmiki.. ponieważ nagrywanie każdego ćwiczenia z treningu.. po prostu owy trening rozwala..

Zrobiło się chłodniej(tak wiem.. nie było za dużo ciepłych dni.. ale jak miałem trening to akurat były:D) więc cały czas będę pracował nad zwiększaniem intensywności treningu ponieważ ten wcześniejszy trening już mi zajmował za dużo .. a po 2 zaczęła się szkoła, 3 gim.. egzamin gimnazjalny itd.. Myślę że z tym planem poniżej 2h dam rade zejść :)
    WIEDZ PO CO TO ROBISZ!
    Awatar użytkownika
    Zioło
    Podporucznik

Postprzez Diablo 88 » 4 Wrzesień 2011, o 15:38

Jedziesz z tym bez litosci!!! Czy zejdziesz ponizej 2 h ? hmmm pamietaj o rozgrzewce ogolnej i seriach rozgrzewkowych przed danym cwiczeniem... z czasem to bedziesz startowal z coraz to wiekszego ciezaru i bedziesz robil coraz wiecej seri rozgrzewkowych.Pamietaj na poczatku o ustaleniu ciezarow poczatkowych z umiarem...zaczynasz od smiesznych ciezarow :Wykrzyknik: Progres ma obejmywac 6-8 tygodni cwiczen wiedz nie szalej z zelazem na poczatek :)
    SPORT! SIŁA! NATURA!
    Awatar użytkownika
    Diablo 88
    Starszy Chorąży

Pochwały: 13
    Data urodzenia: 03 12 1988

Postprzez Zioło » 4 Wrzesień 2011, o 17:37

Damy rade :P Właśnie się zabieram za ustalanie KG dla danych ćwiczeń :)
    WIEDZ PO CO TO ROBISZ!
    Awatar użytkownika
    Zioło
    Podporucznik

Postprzez Zioło » 5 Wrzesień 2011, o 18:25

05-09-2011 1 trening

Rozgrzewka ogólna.

Siad: 4x 30kg
    MC r.: 4x 35kg
    WL: 4x 25kg
    Arnoldki: 4x 3kg :P
    Francuz" 3x 11,5kg XD
    Uginanie stojąc (sztanga): 3x 15kg :D

Na każde ćwiczenie najpierw seria rozgrzewkowa ;]

Podsumowanie:
    No fajnie :D Powiem wam że lekki niedosyt czułem.. ale to dopiero początki.. a z resztą na takich KG na razie nie ma co pisać o całości..
    Nogi czuje w cholerę :D Starałem się jak najlepiej je wykonywać.. jeżeli chodzi o technikę :) Po drugie wydaje mi się że ten MC rwaniowy bardziej angażuje nogi niż zwykły.

Trening trwał tylko 1,5h :) Bardzo się z tego ciecze wydaje mi się że półtorej godziny to taki dość normalny czas na trening.. :P
    Ogólnie troche "fail" walnąłem ponieważ z tego co pamietam w dużych partiach miało być tak że:
    np:
    100kg
    100kg
    100kg
    102,5kg

Przypomniało mi się to przed WL i nie wiem czy teraz tak robić czy nie :D
    WIEDZ PO CO TO ROBISZ!
    Awatar użytkownika
    Zioło
    Podporucznik

Postprzez Góral » 5 Wrzesień 2011, o 20:29

niema jakiegoś "normalnego" czasu na trening. Trening może trwać 45minut a być bardziej efektywny niż 2h!! Wszystko zależy od ciężarów, liczby serii rozgrzewkowych i przede wszystkim CELU!

OBY DO PRZODU ZIELSKO!!
    http://www.kulturystyczni.pl/goral-czyli-jak-chlopak-chce-zostac-mezczyzna-t3705.html - Zapraszam. :)
    Awatar użytkownika
    Góral
    Chorąży

Pochwały: 17

Postprzez Diablo 88 » 6 Wrzesień 2011, o 09:17

Zioło napisał:Ogólnie troche "fail" walnąłem ponieważ z tego co pamietam w dużych partiach miało być tak że:
    np:
    100kg
    100kg
    100kg
    102,5kg
    Przypomniało mi się to przed WL i nie wiem czy teraz tak robić czy nie :D

Juz Ci Zioło pisalem cos na ten temat...miałes wybrac sobie taki styl progresu aby Cie zadowala i przedewszystkim,żebys go utrzymal.

To co napisales nie tyczylo sie tylko ostatniej seri i nie tylko duzych parti tylko i duzych i malych i mialo na celu wyprzedzenie o jedna sesje treningowa w celu kontroli twojej ramy powtorzeniowej. Czyli wykonujesz przykladowo siad
    100x10
    100x10
    102,5x10
    105x10

2 serie planowane i 2 serie,ktore wychodza w przod...jak w ktorejs z tych seri nie zdolasz zrobic zalozonej liczby powtorzen ( w twoim przypadku jest to 10reps) to jest to sygnal dla Ciebie,że zaczynaja sie schody i przykladowo za 2 tygodnie mozesz miec juz problem z ciezarem i wykonaniem tej liczby powtorzen.Wiedz wtedy nalzey sie ratowac bo nie chcemy przeciez zastoju...wiedz cofamy sie przykladowo o 10 kg i dalej probojemy przebijac sie przez te schody,ktore stanely nam na drodze.Sam wpdalem na takie rozwiazanie i sam stosuje ta metode i jak na razie sie nie zawiodlem :) sprawdza sie bardzo dobrze :Kciuk w góre:

Z tego co pamietam to twoim wyborem byl progres co tygodniowy i cwiczenia ktore wykonujesz chciales robic wlasnie w ten sposob,ktory zrobiles wczoraj wiedz w czym problem ?
    SPORT! SIŁA! NATURA!
    Awatar użytkownika
    Diablo 88
    Starszy Chorąży

Postprzez damiankusak » 6 Wrzesień 2011, o 11:33

1,5h na treningu to jest nie realne no chyba że ćwiczysz z kimś to coś innego, ja teraz jak zrobiłem cofkę o 10kg do tyłu to w 30minut się wyrobię może i krócej
    WOLA PSYCHIKI, DAJE WYNIKI
    Awatar użytkownika
    damiankusak
    Porucznik

Pochwały: 9
    Miasto: Bełchatów
    Data urodzenia: 14 04 1994

Postprzez Diablo 88 » 6 Wrzesień 2011, o 12:29

co ty czlowieku piszesz ? co jest nie realne? Wykonujszesz rozgrzewke ogolna na samym poczatku...pozniej przed kazda planowana seria danego cwiczenia rowniez wypada zrobic te 3-4 serie rozgrzewkowe...pozniej wlasciwe wiedz zobacz ile czasu wykonujesz jedno cwiczenie.Ja obecnie przy swoim palnie siedzie bite 2h a czasem troszke dluzej.

zobacz jaki ty masz plan a jaki on?
    SPORT! SIŁA! NATURA!
    Awatar użytkownika
    Diablo 88
    Starszy Chorąży

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasze Relacje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość