przez rafimoc » 7 Marzec 2011, o 19:24
"Ja swoje 3 grosze, nie podwazałem nigdy twojego zdania w dziale trening dopuki ty nie zaczoles udzielac sie w kazdym dziale i krytykowac to co ja pisze, wiec o co chodzi? "
Zawsze pisalem tylko w swoim dziale - do odzywiania nie wchodzilem. Wiec?
Popieram madry trening i neguje doping - to wszystko.
"Aktualnie trenuje !!!! a robie tyle serii ile uwazam za stosowne, bo mam juz swój staz prawie 6 lat i wiedze na ten temat ze moge sobie sam ustalic program cwiczen i nie potzrebuje nikogo porady, a to z ew kulturystyce podstawa w trenigu jest czucie miesniowe oraz uzyskanie pompy to wiadomo od dawna, tylko głupcy bedą negowć to zdanie."
w takim razie chodzisz po plazy - wybacz, DOMS doswiadczasz? czy uwazasz rowniez ze DOMS nie jest realnym wyznacznikiem postepow?
Zobacz, napisalem o mind-muscle przy wyzszej objetosci a pompa to rzecz wzgledna - niestety. Wystarczy ze ow ciezarowiec zrobi jedna serie skladajaca sie z nieco wyzszej liczby pow i tez jej doswiadczy i to bardzo mocnej! - co nie znaczy ze jego partia sie powiekszy.
"Ty nie znas zróznicy pomiedzy treningiem ukierunkownaym na kształtowanie ciała a tym który buduje sile, stad bładzisz w tym. Chcesz zeby kulturysta trenowal tak jak ciezarowiec, a to bez sensu."
Bez sensu to jest kierunek zaslepionego kulturysty, ja caly czas pisze o kulturystyce naturalnej nie o wynaturzeniach! Jezeli mlody chlopak, wpieprza mnostwo izolacji do treningu i rosnie - to wporzadku, tylko wiedz ze ow zbudowana masa - nie bedzie trwala...jak ktos chce sie zabudowac na chwile - spoko.
Dam Ci przyklad, idiotycznego treningu na klatke:
Skos 12,10,8
Plaska 12,10,8
Rozpietki skos 12,10,8
Same izolacje - jesli tego nie widzisz to przykro mi, bowiem wyciskania klatkowe to tez izolacje!! bo nie przemieszczaja ciala w przestrzeni, atakuja jeden konkretny obszar- ten docelowy. A wiekszosc osob raczej powinna sie skupic na MAXYMALNEJ ROZBUDOWIE CALEGO CIALA I URUCHOMIENIU JAK NAJWIEKSZEJ ILOSCI JEDNOSTEK MOTORYCZNYCH A NIE KONKRETNYCH - IZOLOWANYCH OBSZAROW - stad wynikajace stagnacje...
Moj staz to 1 miesiac
Lat mam 15
Wyksztalcenie - murzarz szpachlarz akrobata
Z ksiazek hmm,... Pan TAdeusz?
Na wiedzy Akademii Pana Kleksa - o tak!
LOL!
NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!
indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW