Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Odchudzanie
  • Student - siłownia i 0 cukru

W tym dziale dowiecie się jak pozbyć się zbędnych kilogramów. Dowiecie się jak trenować, jaką dietę stosować, ćwiczenia, spalacze tłuszczu.

Moderator: Michał Bodzioch

Student - siłownia i 0 cukru

Postprzez marcin325 » 3 Listopad 2015, o 21:04

Witam.
    Gdy chodziłem do liceum przez 2 lata ćwiczyłem 3-4 razy w tygodniu + suple.
    Efekty były bardzo dobre.
    Zaczęły się studia: nie chodzę na siłownię, od czasu do czasu piwo lub kilka (jak impreza), słodycze.

Chcę schudnąć (boczki, klata, brzuch).
    Czy normalnie się odżywiając (jak to student), czyli np. jedząc:
    -czasami kebaba
    -normalny biały chleb
    -zupy różne
    -pierożki
    -płatki z mlekiem
    -ser ze śmietaną
    No ogólnie wszystko ale w rozsądnych ilościach: śniadanie, 2 śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja (około 20-21, późno chodzę spać).

Za to nie jedząc w OGÓLE cukru:
    - 0 słodyczy
    - 0 cukru w kawie i herbacie
    - tylko herbata / kawa i woda lekko gazowana
    Ćwicząc na siłowni 3 razy w tygodniu (na przyrost mięśni).

1.Czy uda mi się w ten sposób spalić tłuszcz?
    2.Czy przy okazji coś mi przybędzie w masie mięśniowej?

Ja wiem że zaraz znajdą się ludzie co zaczną hejty na dietę, niestety nie mam pieniędzy na porządną dietę i chodzi mi tylko o wyżej wymienione metody.
    marcin325
    Starszy szeregowy

Data urodzenia: 07 01 1994

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez kitowiec » 4 Listopad 2015, o 13:36

Witaj,
    a nie mozesz zrezygnowac z tych kebabow i generalnie z fastfoodow? Ja do fast foodow zaliczam wszystkie hot dogi, hamburgery, kebaby, caly McDonalds, KFC i inne tego typu zapiekanki. Do junk foodow nie zalcizam np Picollo i ich spaghetti. Nie slodz herbaty, nie nazeraj sie, nie jedz slodyczy, oprocz silki pobiegaj 2x w tygodniu po 3 km i bedzie dobrze. Ja tak robie jak wyzej napisalem pzdr i powo
    kitowiec
    Szeregowy

Data urodzenia: 15 02 1990

Re: Student - siłownia i 0 cukru

Postprzez marcin325 » 4 Listopad 2015, o 17:08

5 posiłków w odstępach 3 godziny, ostatni posiłek 2-3 godziny przed snem.
    Fast foody sobie daruję ale od czasu do czasu z kolegą zjem kebaba małego ;p.
    0 cukru , herbata / kawa i woda gazowana / nie gazowana.
    Ciekawe czy schudnę i czy uda mi się też coś przybrać na masie mięśniowej.

Mój dzisiejszy dzień wyglądał tak:
    śniadanie - 2 kanapki (chleb, margaryna, kiełbasa cienka, pomidor)
    2 śniadanie - płatki kukurydziane z mlekiem (jedna miseczka)
    obiad - 2 pierogi góralskie i kanapka z serem (biały rozrobiony ze śmietaną i szczypiorkiem)
    podwieczorek (jeszcze nie jadłem) - kanapka z wyżej wymienionym serem
    kolacja - 1 pieróg góralski (wielkości 4-5 pierogów, w sobie ma kiełbasę, boczek, ser itd)

Mam jedno pytanie odnośnie płatków.
    Czy są jakieś w lidlu / biedronce bez cukru?
    Na etykiecie wyczytałem że te które kupiłem w lidlu maja 6g/100g cukru...
    Jeśli nie ma to jakie płatki mają 0 cukru i mogę je spokojnie jeść?

Bo boję się tych płatków...wiadomo że w chlebie / mięsie / pierogach / wodzie gazowanej / czy czymkolwiek innym, mi nie wciśnie nikt cukru, a płatki są zdradzieckie.
    marcin325
    Starszy szeregowy

Data urodzenia: 07 01 1994

Postprzez kitowiec » 6 Listopad 2015, o 12:09

Obawiam sie ze na takiej diecie dlugo nie wytrzymasz. Jedz przynajmniej lepszy obiad. Dieta tez musi byc troche przyjemna. Szukaj dobrych smakow, bo sie obrzydzisz po czasie i wrocisz na zla droge ;)
    kitowiec
    Szeregowy

Data urodzenia: 15 02 1990

Postprzez nass » 12 Styczeń 2016, o 10:52

Niby można nie jeść, ale jakąś przyjemność z życia trzeba mieć :)
    Awatar użytkownika
    nass
    Plutonowy

Postprzez Michał Bodzioch » 16 Styczeń 2016, o 10:58

Przyjacielu dlaczego się tak uparłeś na 0 cukru ? Po pierwsze napisałeś, że od czasu do czasu piwo- piwo ma indeks glikemiczny 105, czyli wyższy niż najwyższy innych produktów. Zawiera maltozę która jest powodem nagłych wyrzutów insuliny i w rezultacie odkładanie się tkanki tłuszczowej. Lepiej wobec tego mieć trochę cukru w pokarmie niż pić piwo ;)

Po drugie wszędzie jesz chleb. Kolejna opcja przeszkadzająca w odchudzaniu, węglowodany proste czyli o wysokim IG, automatycznie powoduje to nadmiar chwilowego dostępu do energii która szybko się uwalnia, a skoro nie chodzisz na siłownię, energia ta zostanie przetworzona w materiał zapasowy.

Po trzecie- na 5 posiłków które napisałeś, w 4 nie ma białka. A tak naprawdę pełnowartościowego białka nie ma nigdzie.

Po czwarte- nie jadasz w ogóle zdrowych tłuszczy- kwasów omega 3 pomagających w odchudzaniu i stabilizujących hormony nie widzę tu nigdzie. Omega 9 też zresztą nie.

Po piąte- jak myślisz, czym żywi się mózg ? Odpowiem: CUKREM. Im mniej cukru, tym gorzej funkcjonuje tkanka mózgowa, człowiek robi się "zamulony". Mówisz, że jesteś studentem, więc wnioskuję że Ci to nie pomoże :)

I ostatni punkt mojej odpowiedzi- w pierogach i chlebie nikt nie wciśnie Ci cukru... Jesteś tego pewien ? ;)

Dieta leży i kwiczy, przy takim jedzeniu nie obraź się, ale będziesz osobą niedożywioną, nie tędy droga na redukcji.
    5 posiłków to fajna opcja, ale muszą być zbilansowane, dieta musi mieć ręce i nogi. A jak słyszę, że ktoś nie ma pieniędzy na dietę, to od razu nasuwa mi się pytanie- a ile Cię ona będzie kosztować ? 200 zł miesięcznie? 900 ? 2300 ? Liczyłeś to w ogóle ? ;) Paczka ryżu kosztuje 1.80, pomidor i ogórek 1.50, 500g piersi z kurczaka 7 złotych. Razem 10.30. I w Twoim przypadku masz na dwa dni. Możesz też dodać płatki owsiane, co będzie kosztem ok. 40 groszy dziennie. A tymczasem jeden kebab kosztuje 12 złotych a piwo 3.50.
    http://www.facebook.com/dzikimichal
    ---------------------------------------------
    PLANY TRENINGOWE, PLANY ŻYWIENIOWE I SUPLEMENTACYJNE, TRENINGI PERSONALNE
    *trener personalny
    *instruktor kulturystyki
    *instruktor ćwiczeń psychosomatycznych
    *instruktor trx
    *specjalista ds. żywienia i suplementacji
    *absolwent krakowskiego AWF-u
    Awatar użytkownika
    Michał Bodzioch
    Moderator

Pochwały: 2
    Miasto: Kraków

Postprzez Elvis » 16 Styczeń 2016, o 23:37

zero fast foodów, lepiej wydaj tę kasę na pieczywo razowe. Nie jest takie drogie, bo zjesz go mniej niż białego chleba i nie będziesz miał takiej potrzeby podjadania. Poza tym ziemniaki, kasze są bardzo tanie. Jakaś cebulka, kurczak, inne warzywa i masz spoko dietę, b.tanio. Ja jestem w stanie komponować obiady dla 2 osób +na drugi dzień w pudełko do pracy dla jednej, czyli jakby 3 osoby za max5na osobę, a bywa, że i za3 coś ugotuję. Np. mały filet z ryby + kilka ziemniaków+burak. Nie musisz zjadać całej ryby. Część odkrój i schowaj do zamrażarki na następny raz. Jak i tak za drogo, weź kurczaka pojedynczą małą pierś
    Elvis
    Szeregowy

Postprzez bolo999 » 26 Kwiecień 2016, o 16:05

A może powrót na siłkę?
    bolo999
    Szeregowy

Miejscowość: Gliwice
    Miasto: Gliwice

Postprzez Forest » 2 Maj 2016, o 21:34

Michał Bodzioch napisał:Po piąte- jak myślisz, czym żywi się mózg ? Odpowiem: CUKREM. Im mniej cukru, tym gorzej funkcjonuje tkanka mózgowa, człowiek robi się "zamulony". Mówisz, że jesteś studentem, więc wnioskuję że Ci to nie pomoże :)

No chyba, że ketoza ;) osobiście nie proponuję początkującym, ale wdzięczna choć droga dieta.
    Forest
    Szeregowy

Miasto: Chrzanów
    Data urodzenia: 08 02 1992

Postprzez majeranek7 » 16 Czerwiec 2016, o 21:07

jak ogólnie mój facet był na reducji nie mógł cukru jeść w ogóle. DO tego brał polecony przez trenera therm line man oraz miał typowo zbilansowaną dietę pod niego. jak miał ochotę na słodkie to zjadł 2 truskawki z samego rana.
    majeranek7
    Starszy szeregowy

Miasto: Mysłowice

Następna

Wróć do Odchudzanie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość