Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Trening Kamil28

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Re: Trening Kamil28

Postprzez rafimoc » 12 Czerwiec 2011, o 22:35

To nie jest trening NOG optymalny to raz
    To nie jest Trening grzbietu to dwa
    Miesnie piersiowe mozna rozegrac z o wiele wieksza korzyscia
    W treningu ramion Twoja technika musi bardzo kulec badz obciazenia skoro musisz robic to caly czas metoda intensyfikacyjna krotkotrwala i w dodatku tyle cwiczen
    Trening naramiennych idealnie ulozony pod rozpad rotatorow
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez Kamil28 » 13 Czerwiec 2011, o 05:58

To podaj jakies swoje pomysly np w treningu klatki lub co bys zmienil w treningu ramion ?
    Awatar użytkownika
    Kamil28
    Sierżant sztabowy

Pochwały: 3
    Miasto: Kętrzyn
    Data urodzenia: 28 06 1994

Postprzez rafimoc » 13 Czerwiec 2011, o 06:22

posiadasz tylko klatke i ramiona?? aha....

Zaczalbym od fundamentow zajal sie tym kulawym "treningiem" nog...chociaz do treningu to mu bardzo daleko.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

rafimoc
    Generał broni

Postprzez Kamil28 » 13 Czerwiec 2011, o 13:40

Chodzilo mi o to ze mowisz , ze zly trening klatki i ramion to pytam sie co bys zmienil ... Po drugie nogi nie sa priorytetem i mysle ze taki trening wystarczy . Strasznie mnie ciekawi co bys zmienil w treningu ramion i klatki , bo mi jakos bardzo dobrze wchodzi . Podaj jakies propozycje.
    Awatar użytkownika
    Kamil28
    Sierżant sztabowy

Postprzez rafimoc » 13 Czerwiec 2011, o 14:52

nie taki trening nog nie wystarczy...ba to jest gowno a nie trening nog.

rafimoc
    Generał broni

Postprzez Kamil28 » 13 Czerwiec 2011, o 14:58

Sila mi na nogi idzie , ale mniejsza z tym przejdzmy do treningu ramion i klatki jakie masz propozycje i zarzuty ?
    Awatar użytkownika
    Kamil28
    Sierżant sztabowy

Postprzez rafimoc » 13 Czerwiec 2011, o 15:25

"NOGI
    Przysiady ze stanga z 5 s 10-20 powt
    wyciskanie na suwnicy z 3-4 s
    Wspiecia z 6-7 serii"

No to delikatnie sobie poruszasz czworoglowymi a dwuglowe,hammstringi,piszczelowe?? i wiele innych? to gdzie?!

"Drążek szeroko 4 s 10-12 powt
    Drążek wężej mlotkowo 4s 10-12 powt
    Drążek jeszcze wężej mlotkowo 4s 10-12 powt
    (mam taki drążek na 3 chwyty ;])
    MC 4s 6-10 powt"

A to co? drazek moze byc w jednym trisecie dla 3 kombinacji i w treningu grzbietu zrobilbym OBOWIAZKOWO wioslowanie jednoracz!!!!

"Wyciskanie hantli 4s 8-12 powt
    Podciaganie sztangi do brody 4s 8-12 powt
    Unoszenie hantli na boki 4s 10-12 powt"

A to co to jest?? Podciaganie sztangi do brody - idealne na rozwalenie rotatorow i lokci - to cwiczenie NIE JEST ZDROWE - google.

Wyciskanie hantli - jak na mezczyzne przystalo Wycisk stojac - o wiele ciezsze cwiczenie ew. Push press
    Tylnich aktonow to nie masz wcale ani w grzbiecie (bo tam moga byc) ani w barkach - olewasz je z gory na dol.

"- uginanie ramion ze sztanga prostą 4s 8-12 powt - sciaganie wyciągu sznurek 4 s 8-12 powt
    - uginanie ramion z hantlami z supinacja 4s 8-12 - sciaganie wyciagu drazek 4s 8-12 powt
    - Uginanie na modlitewniku z hantlem 4s 8-12 powt - szwedki 4s"

Klasyczny przyklad zapatrzenia sie na wlasne ramiona.... LOL !! nogi 3 cwiczenia, z czego 1 prawdziwe na ramiona cwiczen 6.... Jaki jest tego cel?? bo nie chcesz mi wmowic na pewno ze budujesz mase miesniowa, olewajac 50% swojego ciala. W ramionach 2 cwiczenia by wystarczyly, zeby je skatowac na tyle zebys plakal z bolu na drugi dzien....STAWIAMY NA OBJETOSC NIE NA INTENSYWNOSC W TRENINGU KSZTALTUJACYM MASE MIESNIOWA

W treningu piersiowych - typowy trening z gazetki...
    Porecze w rampie
    Diset klatkowy skos + plaska
    a jak bedzie malo to Pompki klasyczne na calkowite dobicie piersiowych.

rafimoc
    Generał broni

Postprzez Kamil28 » 13 Czerwiec 2011, o 15:32

Ty no na tym drążku to bardzo dobrze plecy wchodza , a jakie zakwasy pozniej są... Sprobowalbys kiedys to bys sie przekonal . We wczesniejszym treningu robilem wioslowanie jednorącz przez dlugi czas . Co do podciagania sztangi do brody to mnie nawet nic nie boli i bardzo dobrze wchodzi to cwiczenie. To co na ramiona uwazasz ze zrobie 2 cw i styka ? A co do klatki to nie mam nigdzie dostepu do poręczy.
    Awatar użytkownika
    Kamil28
    Sierżant sztabowy

Postprzez rafimoc » 13 Czerwiec 2011, o 15:37

"Ty no na tym drążku to bardzo dobrze plecy wchodza , a jakie zakwasy pozniej są... Sprobowalbys kiedys to bys sie przekonal" nie wiem czy Ty na prawde wierzysz w to co piszesz.... plecy-jak-lotnisko-art-4xp-t3210.html?hilit=4xP << MOJEGO AUTORSTWA!! wiec WIEM CO TO ZNACZY ZROBIC 3 warianty NA DRAZKU CZY TEZ WIOSLA CZY TEZ DUZA ILOSC SERII MARTWEGO CIAGU.

"Co do podciagania sztangi do brody to mnie nawet nic nie boli i bardzo dobrze wchodzi to cwiczenie" Niezwykle mnie to raduje - na prawde... w stan zapalny, ktory pojawia sie po latach/miesiacach tego durnego cwiczenia tez dobrze wchodzi... przesledz do czego swoj przyczep MA rotator (w sklad wchodza 4 miesnie odpowiadajace za rotacje wew i zew.) jak poczytasz to moze cos Ci sie wyklaruje.

"To co na ramiona uwazasz ze zrobie 2 cw i styka ?" OCZYWISCIE ZE TAK! tylko ze :
    a) odpowiednia objetosc
    b) odpowiednie cwiczenia
    c) 0 pierdolenia na silowni jak to wiekszosc ma w zwyczaju, krotkie przerwy miedzy seriami i stezenie kwasu mlekowego bedzie ogromne na treningu co za tym idzie ogromne DOMS na dniach.

rafimoc
    Generał broni

Postprzez Kamil28 » 13 Czerwiec 2011, o 15:43

To podpowiedz jakie cw na ramiona najlepsze ? 2 pierwsze z mojego planu moga byc?
    Robie krotkie przerwy , nie opierdzielam sie na silowni ;d
    Awatar użytkownika
    Kamil28
    Sierżant sztabowy

PoprzedniaNastępna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość