Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • TRENING - Szybkie pytania

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Re: TRENING - Szybkie pytania

Postprzez haryn78 » 18 Czerwiec 2011, o 18:22

możecie mi napisać jaki najlepszy sposób jest ćwiczenie na masę ile razy w tygodniu jakie ćwiczenia z którymi ćwiczeniami jakie odpoczynki po między seriami i w ogóle jak by było najlepiej dzięki pozd
    Awatar użytkownika
    haryn78
    Sierżant

Miasto: Dąbrowa Górnicza
    Data urodzenia: 05 05 1978

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez Góral » 18 Czerwiec 2011, o 19:20

posty podwieszone w dziale trening. a na mase to jest dieta!
    http://www.kulturystyczni.pl/goral-czyli-jak-chlopak-chce-zostac-mezczyzna-t3705.html - Zapraszam. :)
    Awatar użytkownika
    Góral
    Chorąży

Pochwały: 17

Postprzez alexersko » 19 Czerwiec 2011, o 13:57

spoko ja mam inne pytanie chodzi o system 5razy5 wczesniei cwiczylem 16 12 10 teraz chciałbym przejsc na bardziej silowy czy moge zastosowac te same cwiczenia co w tamtym programie tylko ze 5r5 tym samym obciazeniem? oczywiscie bede dokladal na keazek 2 i pol kg na tydzień trzyma sie to kupy?
    alexersko
    Kapral

Pochwały: 1
    Miasto: Radomsko
    Data urodzenia: 11 02 1987

Postprzez Góral » 19 Czerwiec 2011, o 14:10

no raczej nie..
    ja bym polecił 5x5 na duże partie + kosmetyka większa ilość pow (małe partie)
    http://www.kulturystyczni.pl/goral-czyli-jak-chlopak-chce-zostac-mezczyzna-t3705.html - Zapraszam. :)
    Awatar użytkownika
    Góral
    Chorąży

Postprzez Michał » 19 Czerwiec 2011, o 14:45

j/w
    Sterydy to nie sposób na niedożywienie !!!
    obrazek
    Kliknij obrazek, aby powiększyć
    Awatar użytkownika
    Michał
    Generał broni

Pochwały: 101

Postprzez Bandit » 19 Czerwiec 2011, o 21:03

ćwiczę FBW i plecy mam:
    1.MC
    2.wiosłowanie
    3.ściąganie drążka w szeroko

Zestaw ćwiczeń mi się podoba tylko problem jest w tym, że po MC w wiosłowaniu bardziej się skupiam na tym jak mi nogi wymiękają (zmęczenie po MC, drżenie itp.). Co z tym zrobić?
    MC traktuję bardziej nie jako ćwiczenie pleców tylko pobudkę hormonalną więc daję tam na maxa. Wiosłowanie to główne ćwiczenie na plecy więc też się mocno grzeję, a drążek to tylko dopieszczenie.
    Czy jest opcja, żeby MC zrobić po wiosłowaniu?
    Pozdr.
    bandit
    Awatar użytkownika
    Bandit
    Starszy plutonowy

Postprzez Góral » 19 Czerwiec 2011, o 21:14

ja bym potraktował drążek jako to docelowe i dałbym wiosło na grubość MC nie potrzebny na jednej sesji.
    Awatar użytkownika
    Góral
    Chorąży

Postprzez Bandit » 19 Czerwiec 2011, o 21:31

nie mogę tu zrezygnować z MC bo w planie B mam min. przysiad (nogi) i podciąganie z obciążeniem i tu na pewno nie wcisnę MC
    Pozdr.
    bandit
    Awatar użytkownika
    Bandit
    Starszy plutonowy

Postprzez rafimoc » 19 Czerwiec 2011, o 22:08

MC to raz ze pobudka hormonalna to dwa bardzo mocny napedzacz sily i masy miesniowej ogolnej grzbietu - nie wolno o tym zapominac.

Wioslo po MC to rzeczywiscie slaby pomysl, ale...oburacz. Jednoracz z powodzeniem stargetuje caly grzbiet - wiec jednoracz mozesz wykonywac na slusznych ciezarach

Te sciaganie wyciagu gornego to juz zupelnie zbedne - jesli gdzies ma sie znalezc to na pewno nie w planie glownym a w kosmetyce.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez alexersko » 20 Czerwiec 2011, o 15:34

Góral napisał:no raczej nie..
    ja bym polecił 5x5 na duże partie + kosmetyka większa ilość pow (małe partie)

aha czyli jakie proponujecie serie i powtorzenia na mniejsze partie takie jak bary tric czy bic szukalem jakiegoś gotowego planu fbw typu 5r5 ale nie dalem rady jak wy macie jakis to wklejcie linka prosba
    alexersko
    Kapral

Pochwały: 1
    Miasto: Radomsko
    Data urodzenia: 11 02 1987

PoprzedniaNastępna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość