1) Więc tak: 2 dni pod rząd próba zrobienia placuszków/omleta nie wiem jak to fachowo nazwać Znalazłem gdzieś przepis (100g płatków 3 całe jaja) do blendera i na patelnie. Wyłożyłem na talerz przesmarowałem dżemem iii zjadłem połowe - kompletnie mi to nie wchodzi..jakieś takie mulące strasznie i w smaku też nie znakomite ;/
Szczerze to wole jednak zalać płatki mlekiem postawić sobie jajeczka osobno na patelni i jest git 2) Sprawa druga: kuraka z warzywami robie na parze - polać to oliwą czy w rozpisce jest już jej wystarczająco ??
3) "Gain muscle and lose fat" - słyszałem to już nie raz.. czyli teoretycznie można nabierać masy (odpowiednia ilość białka w posiłkach) i tracić zbędny tłuszcz ?? Jedzenie w o regularnych godzinach,wysypianie się,wysiłek fizyczny - wszystko to nas reguluję daje energii i pozwala spalać tłuszcz ??
4)Jak już pisze to powiem coś o treningu - 3x w tygodniu trening siłowy (w moim wypadku jest to Calisthenics) w pozostałe 4 dni w miejsce treningu wstawiam bieganie (narazie bez przeciążeń 30 minut)
do tego dochodzi 6x w tygodniu trening brzucha / z tego 1 z obciążeniem nie wiem czy mogę wrzucać linki ale wygląda to tak:
http://www.youtube.com/watch?feature=iv ... tion_50861 Hmm co oprócz tego - jak tylko jest pogoda (dzisiaj akurat jest h..owa) to kosz wieczorkiem (gdzieś przeczytałem że godzina gry to 500 spalonych kalorii) W tamtym roku było to czasami po 2-3 godziny dzień w dzień
Pierwszy miesiąc wakacji mam wolny więc w południe rowerkiem nad zalew zamiast basenu i oczywiście pływanie !! a nie opalanie tyłka.
Tyle przychodzi mi do głowy.Mam 2 miesiące czasu wiec jeśli nie będzie widać efektów można wszystko modyfikować
Prowadzę dziennik na zagranicznym forum ale myślę że tutaj też z chęcią założę
Teraz dieta - jeśli jest coś w niej nie tak proszę o wskazówki
5:00Zaraz po przebudzeniu: szklanka wody z cytryną
Platki owsiane 100g /+rodzynki,pistacje,słonecznik
200ml mleka
Owoce multum rodzai (często porzeczka czarna - dużo witaminy C)
+
3 jaja kurze całe patelnia masełko/może dam rade ze smalcem
6:00 - 8:00 Trening /siłowy/bieganie/brzuch
soczek/banan
8:35Ryz biały 100g
Piers z kurczaka 100g
Warzywa 100g/150g
11:30 sałatka na szybko
warzywa 100g
3 jajka na twardo
14:00Ryz brazowy 100g
Piers z kurczaka 100g
17:00Makaron durum 100g
Twarog chudy 125g
Owoce/cynamon do smaku
21:00Twarog chudy 125g
Oliwa z oliwek 10ml
Tak jak pisałem 3l wody dziennie, zielona herbatka do 3 posiłków
Postaram się też urozmaicać troszkę te dania - głownie chodzi o warzywa i owoce
kurczaka na czerwone mięso, ryż na kasze 2-3 razy w tygodniu jakąś porządną rybkę
Gotowanie nie jest proste więc powoli trzeba wszystkiego się nauczyć