Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Trening, jaki, kiedy, na co?

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Trening, jaki, kiedy, na co?

Postprzez no_34 » 14 Lipiec 2011, o 08:21

Witam. Jestem nowym użytkownikiem forum i trochę ćwiczę na siłowni. Nie wiem jak ułożyć sobie plan ćwiczeń, w jakich dniach co ćwiczyć. Przy okazji prosiłbym o pomoc w doborze diety i suplementów jakichś. Mam z 183 cm wzrostu i ważę około 83 kg. Z góry dziękuje za pomoc.
    no_34
    Szeregowy

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Re: Trening, jaki, kiedy, na co?

Postprzez Sten » 14 Lipiec 2011, o 10:20

Jaki masz staż na siłce?? Jak chcesz ćwiczyć, na masę, siłę, czy rzeźbę?? Chętnie mogę pomóc. Napisz mi na PV, myślę, że będę w stanie doradzić :).
    Sten
    Starszy sierżant

Pochwały: 13
    Miasto: Wrocław
    Data urodzenia: 02 01 1995

Postprzez Zioło » 14 Lipiec 2011, o 11:48

Jeżeli pisze że ćwiczy bez planu to znaczy że jego staż jest prawie zerowy.
    Czyli standardowo: FBW ;] Jeżeli będziesz chciał silę to FBW jeżeli będziesz chciał masę to też FBW ;] a myślę że jeżeli stażu nie ma to rzeźbić też nie ma co ;]

Poszukaj sobie w podwieszonych ;]
    Jedna podstawowa zasada sportu siłowego:
    WIEDZ PO CO TO ROBISZ!
    Awatar użytkownika
    Zioło
    Podporucznik

Pochwały: 12
    Miasto: Szczerców

Postprzez no_34 » 14 Lipiec 2011, o 13:14

No mam te 83 kg ale wydaje mi się że jestem trochę chudy, więc chyba masa wchodzi w gre. Na siłownie chodzę obecnie od niedawna. Za to zaczynałem już trochę czasu temu. Ćwiczyłem na ogół codziennie, ale nie wiem czy jest to dobry pomysł. W poniedziałek robiłem klate i biceps wtorek ramiona plecy sroda barki brzuch i tak w koło. Oczywiście weekendy były wolone na ogół. I do tego codziennie brzuch. Nóg tymczasowo wcale nie cwiczyłem. Obeznie chcę znów zacząć chodzić regularnie i jakieś odżywki do tego wziąć.
    no_34
    Szeregowy

Postprzez Michał » 14 Lipiec 2011, o 13:53

podstawowy blad popelniasz nie cwiczac nog, kolejny blad to split 3 dniowy. Wejdz w posty podwieszone w dziale treningi i tam masz gotowe treningi.
    Sterydy to nie sposób na niedożywienie !!!
    obrazek
    Kliknij obrazek, aby powiększyć
    Awatar użytkownika
    Michał
    Generał broni

Pochwały: 101

Postprzez NightKing » 14 Lipiec 2011, o 21:06

Zioło napisał:Czyli standardowo: FBW ;] Jeżeli będziesz chciał silę to FBW jeżeli będziesz chciał masę to też FBW ;]

Trochę już przesadzacie z tą 'cudownością' FBW, kogo to bawi tego bawi, ale robiłem i siłę i masę dzielonym
    Na FBW nie zrobiłem ani tego ani tego
    Michał napisał:podstawowy blad popelniasz nie cwiczac nog, kolejny blad to split 3 dniowy. Wejdz w posty podwieszone w dziale treningi i tam masz gotowe treningi.

faktycznie nogi trzeba robić, splitu nie uważam za błąd, za to widzę jeszcze jeden, dlaczego kolego już chcesz się za suple łapać ? wkręć się trochę na ciężary, przyzwyczaj się do wysiłku, zadbaj o jedzenie i wtedy dopiero myśl o dostarczaniu czegoś z zewnątrz, to nie jest złoty środek na wszystko
    Dziennik Treningowy http://www.kulturystyczni.pl/viewtopic.php?f=14&t=2050
    Ból jest chwilowy, duma jest wieczna...

"w tym sporcie czas jest najlepszym dopingiem..."

"nie idź za tłumem, bo do niczego nie dojdziesz..."
    Awatar użytkownika
    NightKing
    Generał brygady

Pochwały: 56

Postprzez rafimoc » 14 Lipiec 2011, o 21:36

slucham wiec argumentow na tandentny split 3 dniowy. Akurat push/pull bylo by OK i inne w ramach HBW gora-dol itp
    Domniemam Night ze przemawiaja za twoim tokiem myslenia Twoje osobiste odczucia - wporzadku, ale czy bedzie to optymalnie progresywne na dluzszy okres czasu?
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332

Postprzez NightKing » 14 Lipiec 2011, o 22:37

ten 'tandetny' split 3 dniowy daje większe efekty niż 'cudowny' ogólnorozwojowy
    możecie mówić co chcecie, ale na Mnie to nie działa, więc takich może być więcej

a czy pół roku FBW było optymalnie progresywne ? - nie
    wydaje mi się że zmiany ćwiczeń, skoki powtórzeń, zwiększanie/zmniejszanie ciężaru dadzą mi więcej

Awatar użytkownika
    NightKing
    Generał brygady

Postprzez rafimoc » 15 Lipiec 2011, o 04:49

poki co daje...poczekaj az na patyku bedzie wiecej, brak superkompensacji calkowicie zrujnuje progres, ale to przekonasz sie z czasem.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332

Postprzez NightKing » 15 Lipiec 2011, o 07:58

robiłem pół roku i nic mi to nie dało, więc nie mam podstaw wierzyć w jego 'cudowne' działanie
    mam się jebać 2-3 lata z FBW bo jest 'super' a split jest 'beeee' ?
    nie widzę najmniejszego sensu

ze wszystkich robicie początkujących, jakby nie mieli własnego rozumu
    masa - FBW
    siła - FBW
    redukcja - FBW

mnie to już bawi na tyle że w dziale trening wciskam 'oznacz jako przeczytane'

Przez rok splitu zrobiłem 12kg, przez pół roku FBW zrobiłem 0kg
    Siłę też robiłem splitem i jestem pewien że FBW bym do tych ciężarów nie doszedł

rafimoc napisał:poki co daje...poczekaj az na patyku bedzie wiecej, brak superkompensacji calkowicie zrujnuje progres, ale to przekonasz sie z czasem.

to już będzie mój problem, ale w między czasie będę miał widoczne efekty, a nie urojone satysfakcje z FBW którego efektów bym nie zobaczył

Awatar użytkownika
    NightKing
    Generał brygady

Następna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość