Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Jestem początkującym i chiałbym zacząć cwiczyć.

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Jestem początkującym i chiałbym zacząć cwiczyć.

Postprzez ueox » 16 Lipiec 2011, o 21:17

Witam

Jakie obciążenia mam kupić ile kg, jaki gryf czy na początku ławczka jest mi potrzebna na początku??
    Jakie ćwiczenia mam robić na powiększenie masy albo wyrzeźbiebnie masy lub co mam robić zanim zacznę ćwiczyć??? (przysiady pompki). Podacie jakiś plan treningowy mam 14 lat,174cm wzrostu i waże 66 kg. Mam mało siły, nie podciągnę się nawet raz na drązku , zrobię 2 pompki i więcej już nie potrawie.
    Proszę o pomoc jest toooootalnie zielony w tych tematach.
    ueox
    Szeregowy

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Re: Jestem początkującym i chiałbym zacząć cwiczyć.

Postprzez qlimax-_ » 16 Lipiec 2011, o 22:33

Masz 14 lat dopiero.Polecam trening domatora(z wlasnym ciezarem ciala).Potem po roku badz 2 latach mozesz zaczac cwiczyc na sprzęcie.Jeżeli już Ci tak zalezy zeb cwiczyc na sprzecie to:
    act-etap-1-czyli-moja-1-wizyta-na-silowni-t3876.html
    podstawy-budowania-masy-miesniowej-t2366.html
    Zrobiłem krok w tył, ale zrobie dwa w przód
    Awatar użytkownika
    qlimax-_
    Chorąży

Miejscowość: Polska
    Pochwały: 3
    Miasto: M-ce

Postprzez Zioło » 17 Lipiec 2011, o 08:08

Tzn. powiem Ci tak: zależy jak leży :D Nie no ogólnie ja już zaczynałem chyba w wieku 13lat i rok temu byłem na badaniach kręgosłupa i nic mi się nie stało, a to właśnie kręgosłup jest najbardziej narażony w takim wieku na uszkodzenie ponieważ jeszcze rośniesz.

Ale każdy ma inny organizm i na każdego wszystko inaczej działa. Ale szczerze mówiąc może z rok byś mógł poczekać. Ale spokojnie: W treningu domatora też można dużo, dużo rozwinąć ;]
    Jedna podstawowa zasada sportu siłowego:
    WIEDZ PO CO TO ROBISZ!
    Awatar użytkownika
    Zioło
    Podporucznik

Pochwały: 12
    Miasto: Szczerców

Postprzez Sten » 17 Lipiec 2011, o 10:29

Dokładnie tak, trening domatora dużo daje. Jeżeli masz dopiero 14 to rzeczywiście możesz na razie zacząć ćwiczyć w domu. Trening domatora wbrew pozorom daje dużo. Jakiś czas temu napisałem artykuł na ten temat z opisanym treningiem dla kogoś kto jest w Twojej sytuacji lub nie ma dostępu do siłki.

viewtopic.php?t=3786

Tutaj wstawiam link, zapoznaj się z artykułem. Jeżeli zechcesz robić ten trening, a coś będzie dla Ciebie niejasne napisz do mnie na PV.
    Sten
    Starszy sierżant

Pochwały: 13
    Miasto: Wrocław
    Data urodzenia: 02 01 1995

Postprzez ueox » 17 Lipiec 2011, o 18:18

A co to kręgosłupa to w marcu miałem skręcony kręgosłup miałem nosić kołnierz prawie 2 miesiace a nosiłem tylko tydzień czy uraz może się nawrócić??
    ueox
    Szeregowy

Postprzez Zioło » 17 Lipiec 2011, o 21:21

LOL, OD TEGO PRZY PISANIU PIERWSZEGO POSTA POWINIENEŚ ZACZĄĆ!
    Jak dawno to było ?
    Jedna podstawowa zasada sportu siłowego:
    WIEDZ PO CO TO ROBISZ!
    Awatar użytkownika
    Zioło
    Podporucznik

Pochwały: 12
    Miasto: Szczerców

Postprzez valdunn » 6 Grudzień 2021, o 10:43

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
    geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
    hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
    journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
    kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
    сайтlargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
    nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
    papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
    rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
    stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
    valdunn
    Marszałek

Pochwały: 1
    Data urodzenia: 03 05 1984

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość