Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Nasze Relacje
  • Relacja Diablo 88

Testujemy na sobie: plany treningowe, diety, suplementy, odżywki, sterydy i prohormony. Prowadzimy dzienniczek i zdajemy relację. Zobacz jak ćwiczą prawdziwi twardziele.

Moderator: Michał Bodzioch

Re: My suffering!

Postprzez Kwachu » 23 Sierpień 2011, o 10:47

Na dobrą sprawę to od pewnego czasu jestem przeciwnikiem aminokwasów w proszku, kiedyś nie było ich na rynku z racji ze w technologi produkcji był problem z rozpuszczalnością. Problem leży w tym że u wielu osób PH jest bardzo niskie koło 3 czyli mocno kwaśne, co może prowadzić do dojść trawienia(nadtrawienia) aminokwasów już w żołądku. W przypadku form kapsy czy tapsy tam zazwyczaj jest ochrona w postaci celulozy mikrorystalicznej, wiec problem jest nie obecny.

Nawet Poliquin ma na ten temat art. ;)

Woda z cytryna pobudza też wydzielanie soków żołądkowych/śliny/soku truskawkowego ... na dobra sprawę to wyobrażenie sobie cytryny pobudza fazę głowową(czyli wydzielanie soków trawiennych). W przypadku Octu jabłkowego j/w kolega opisał ma szerokie zastosowanie, Ostatnio nawet zainteresowałem się fitoterapią, wiele składników ma ciekawe działanie w obrębie ukł. pokarmowego, co może być pomocne przy diecie i problemach z nią związanych.
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Pochwały: 112

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez Diablo 88 » 23 Sierpień 2011, o 13:36

57R10/23082011

B

1.Zarzut sztangi na pierś z wysokim podsiadem 5x5

80kg

2.Żuraw

+5kgx8
    +5kgx8
    +7,5kgx8
    +10kgx8

3.Wiosłowanie nachwytem

60x8
    60x8
    62,5x8
    65x8

4.Wyciskanie sztangi na skosie ujemnym

55x8
    55x8
    57,5x8
    60x8

5.Francuz na skosie ujemnym (za glowe)

33,5x8
    33,5x8
    36x8

6.Zottman Dumbell Curls

5kg 3x8

7.Uginanie sztangi z tylu

50kg 3x8

8.Przyciąganie nóg do klatki piersiowej na poręczach

+2,5kg 3x8

Podsumowanie:Pierwsze 2 cwiczenia-wszystko lekko…caly czas do przodu…lalo się ze mnie strasznie po tych zarzutach.Po żurawiu kat na dwugłowych :) a reszta jak widac…Przed treningiem 3g BCAA + 2kapsy MM Burner.Wszystko dziala jak należy…po treningu pól porcji carbonox,3g BCAA i za pare chwil WPC…teraz ide robic obiad :)

Co do wypowiedi Kwacha- tez słyszałem o tych kapsach ale wole zostac przy prochu z tego względu,że duzo tych kapsolek trzeba by było łykać i jest to drażniące gdyz jeszcze ma się inne suplementy w kapsach…
    A z tym Ph i nadkwaśnością…jeżeli przed zastosowaniem Baca w prochu np. na czczo wypijemy przed tym szklanke wody z cytryna bądź nawet sama wode to chyba ta nadkwaśność nie będzie już tak zagrazajaca wchłonięciu baca…woda rozpuszcza kwasy żołądkowe szczególnie ta mineralna wiedz nie powinno być jakis problemow…no nie wiem może się myle.chyba ze ktos już ma naprawde cos ni tak z przewodem pokarmowym i wydzielaniem kwasow.
    Kwachu to pisz tam o tych magicznych produktach,które maja pożyteczne zastosowanie.jest tego duzo i mysle ze warto założyć jakis temat o takich rzeczach i jakies ciekawostki tam wrzucac :)
    SPORT! SIŁA! NATURA!
    Awatar użytkownika
    Diablo 88
    Starszy Chorąży

Pochwały: 13
    Miasto: Wrocław
    Data urodzenia: 03 12 1988

Postprzez Kwachu » 23 Sierpień 2011, o 14:21

Diablo 88 - Oki :P

Co do ziołolecznictwa to jest tego tyle że dnia by mi brakło że opisać,ale w razie potrzeby na bieżąco będę opisywał poszczególny składnik.
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Pochwały: 112

Postprzez Diablo 88 » 24 Sierpień 2011, o 10:25

Witam. Dzis byla pobudka o 6:00 6g Bcaa + 2 kaps MM Burner.Pobiegalem po parku + drążek jedna seryjka i bylo godnie.
    Po porannym aero pól porcji Carbonox...7:30 sniadanie + 8:30 WPC.wszystko idzie dobrze...duzo wody schodzi i wide juz minimalna poprawe na lapkach,klatce i nogach lecz jeszcze trzeba bedzie sie duzo napocic :)

arus22-z konkurencyjnego forum...koncz wasc,wstydu oszczędz.Tym bardziej moje wyniki nie sa zadowolajace i nie nakrecam filmow nawolywujacych do rywalizacji ze mna wiedz tylko i wylacznie robisz z siebie kretyna :) To co piszesz rowniez jest bardzo zabawne.
    Smialo moge napisac,że jestes internetowym błaznem!
    SPORT! SIŁA! NATURA!
    Awatar użytkownika
    Diablo 88
    Starszy Chorąży

Postprzez Diablo 88 » 26 Sierpień 2011, o 11:14

58R11/26082011

C

1.Pólprzysiady (NEW!!!)

125kg 4x12

2.Martwy ciąg z podstawek

75x8
    75x8
    77,5x8
    80x8

3.Wycisk gilotynowy na skosie dodatnim

70x8
    70x7
    72,5x8
    75x8

4.Wyciskanie sztangi z klatki siedząc

50x8
    50x8

+ 4serie hantle 5kg rotacja zewnetrzna

5.Poręcze w wersji triceps

X8
    +5kgx8
    +5kgx8

6.Drag Curl

23,5x8
    23,5x8
    25x8

Przed treningiem 2kapsy MM Burner + 6g Baca Ogółem trening był na czczo ale szedł lekko…po treningu Pol porcji Carbonox +6g Baca+ WPC

Zmieniłem cwiczenie zamiast wykrokow wrzuciłem półprzysiady.Na treningu strasznie się pociłem.ćwicze w samych butach i majtkach i było naprawde mega upalnie.MM dziala elegancko :)
    SPORT! SIŁA! NATURA!
    Awatar użytkownika
    Diablo 88
    Starszy Chorąży

Postprzez Purina » 26 Sierpień 2011, o 12:33

Dziś taki skwar, że myślałam rano, że płuca wypluję przy bieganiu. Koszmar, ale dałam radę. Niedługo zaczynam TSE brać. Niestety w samych majtkach i butach biegać nie będę, haha :D Także zazdroszczę. No i podziwiam.
    Siła!
    Były dziennik treningowy:
    http://www.kulturystyczni.pl/dziennik-treningowy-puriny-d-t4259.html
    Awatar użytkownika
    Purina
    Podpułkownik

Pochwały: 17

Postprzez Diablo 88 » 29 Sierpień 2011, o 13:22

59R12/29082011

A

1.Wyciskanie z martwego punktu 5x5

115kg 5x5

+regres 100kg x 18

2.Przysiad ze sztanga z tyłu

110x8
    110x8
    112,5x8
    115x8

3.Ściąganie wyciągu górnego szerokim nachwytem do klatki piersiowej

50x8
    50x8
    52,5x8
    55x8

4.Wymachy jednorącz (NEW!!!)

7,5kg 4x8

5.Prostowanie ramion na wyciągu

32,5x8
    32,5x8
    35x8

6.Uginanie ze sztanga stojac

40x8
    40x8
    45x8

7.MDS szrugsowy

45 3x8

8.Ćwiczenie Sandowa

7,5kg 3x8

9.Unoszenie nóg w leżeniu

+5kg x8
    +5kg x8
    +5kgx8

Podsumowanie: Nie zapeszam ale jest ok…na razie po mojej mysli…-1kg w poprzednim tygodniu.
    Dzis biegac nie poszedłem…wczoraj przegiąłem pale i pare piw wypilem i jeszcze aaa szkoda pisac duzo zlego było :D Już na pewno przez dluuugo nic nie rusze ;)

Przed treningiem BCAA + 2kapsy MM Burner… po treningu polowa porcji Carbonox..po chwili BCAA i WPC.
    Zmieniłem cwiczenie i chyba pare jeszcze pozmieniam…będzie nowy bodziec dla paru grup.Zostawaim tylko podstawy i co poniektóre cwiczenia dodatkowe czyli male grupy.W paru cwiczeniach chyba wrzuce sobie regres ale to dopiero jak zejde z zakresow powtórzeń i na pewno nie na wszystkie partie.Moze od nastepnego tygodnia będzie troche ciekawij bo na razie nudy…
    SPORT! SIŁA! NATURA!
    Awatar użytkownika
    Diablo 88
    Starszy Chorąży

Postprzez damiankusak » 29 Sierpień 2011, o 14:06

jaki masz smak wpc i smakuje ci to??
    z czym pijesz??
    WOLA PSYCHIKI, DAJE WYNIKI
    Awatar użytkownika
    damiankusak
    Porucznik

Pochwały: 9
    Miasto: Bełchatów
    Data urodzenia: 14 04 1994

Postprzez Diablo 88 » 29 Sierpień 2011, o 16:03

WPC mam czekoladowe i waniliowe.Smakuje mi :) jest ok. Rozpuszczam tylko w wodzie.
    SPORT! SIŁA! NATURA!
    Awatar użytkownika
    Diablo 88
    Starszy Chorąży

Postprzez Diablo 88 » 1 Wrzesień 2011, o 09:25

Jak narazie wstrzymuje treningi.Jest podobna sytucja do ostatniej :( tym razem jest znacznie gorzej...moze w poniedzialek zrobie trening o ile nie bede odpoczywal na szpitalnym lozu pffffuuuuuu :Zły:
    SPORT! SIŁA! NATURA!
    Awatar użytkownika
    Diablo 88
    Starszy Chorąży

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasze Relacje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość