Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Nasze Relacje
  • +++ tortury BANDYTY +++

Testujemy na sobie: plany treningowe, diety, suplementy, odżywki, sterydy i prohormony. Prowadzimy dzienniczek i zdajemy relację. Zobacz jak ćwiczą prawdziwi twardziele.

Moderator: Michał Bodzioch

+++ tortury BANDYTY +++

Postprzez Bandit » 31 Sierpień 2011, o 21:06

Postanowiłem założyć sobie tutaj swój dzienniczek/pamiętniczek.

32 lata.
    72 kg.
    176cm.
    wymiarów - nie ma co mierzyć, jak przyjdzie czas to się same pomierzą.

Staż: ok 5 lat, w liceum ponad 3, potem przerwa, teraz regularnie 1,5 roku, z czego ostatni rok uważam za najbardziej sensowny = gain ponad 10kg czystego mięsiwa.

CEL - przede wszystkim grubszy mięsień. Siła jest wtórna i od zawsze dosyć duża jako wynik bezsensownych splitów połączonych z absolutnym brakiem diety. O łapanie tłuszczu nie muszę się martwić - mam to genetycznie zablokowane ;) . Zawsze uważałem się za absolutnego ektomorfika i hardgainera jednak ostatni rok zmienił to spojrzenie całkowicie - dobre treningi + dobre odżywianie (nie nazwałbym tego jeszcze dietą) dały właściwe wyniki. Zamieniłem splita na FBW, oparłem się na ciężkich ćwiczeniach wielostawowych (z których większość uważałem za herezję i przeżytek w związku z czym były dla mnie nowością szczególnie jeśli chodzi o dobrą technikę).
    Z tego co do tej pory zauważyłem u siebie to mój organizm nie lubi zbyt wyczerpujących i długotrwałych treningów, trening musi być oczywiście intensywny i ciężki ale staram się szybko zmęczyć, poniżej godziny. Kiedyś widziałem taką teorię i jest to coś co się u mnie sprawdza - przesadne skatowanie na treningu powoduje, że bilans katabolizm+anabolizm=0 i stoję w martwym punkcie i u mnie ta granica jest osiągana dosyć szybko.
    To może tyle w kwestii wspomnień a teraz konkrety:

Dokładam precyzyjniejszą dietę, tzn. jem 5x dziennie, w każdym posiłku ok 30-40g pełnowartościowego białka, węglowodany głównie z warzyw, makaronu, kaszy i ryżu, z łuszczem (uwierzcie mi) nie muszę się ograniczać, ale staram się zachować zdrowe ilości i dietetyczne proporcje.
    Białko głównie z cielęciny, ryb, nabiału, mniej świni i kurczaka.
    Z suplementacji podaję BCAA, jak zacznę się mocniej katować dorzucę do diety aminokwasy, a za kilka tygodni dokleję kreatynę.

Ćwiczę w domu, mam do dyspozycji sztangę prostą i łamaną, sztangielki, ławeczkę, bramę, drążek, poręcze, dużo obciążenia.
    PLAN: FBW AB

A:
    przysiady
    wiosłowanie sztangą
    high pull
    wyciskanie sztangą skos
    uginanie stojąc

B:
    MC
    podciąganie
    poręcze
    push press
    wyciskanie wąsko sztangą (triceps)
    wspięcia (na łydki) ze sztangą

w treningu A są dla mnie priorytetem nogi i barki w B plecy i klatka,
    ćwiczę poniedziałek, środa, piątek.

Planuję zrobić ok 12 tygodni cyklu, z czego ostatnie 8 na kreatynie. Potem pewnie kilka dni CR.

Obecnie zaczynam po wakacyjnym lajcie (ćwiczyłem, ale mało regularnie), a ostatnie 3 tygodnie nie ćwiczyłem z powodu kontuzji powpadkowej. Co do ilości serii i powtórzeń to tutaj nie ustalam ścisłych reguł - ćwiczenia główne więcej serii: 5-8, bic+tric 2-4, łydki znowu więcej. Obserwuję, czuję, wnioskuję. Jak skatuję MC 8 albo więcej seriami to trochę odpuszczam na podciąganiu itd. Ilość powtórzeń - teraz = na początku cyklu robię więcej powtórzeń min 12, generalnie 15, czasem dochodzę do 20. Wtedy też dbam mocno o technikę. Na koniec cyklu dojdę do 4-8 max 10 powtórzeń i dużo większych ciężarów - obiecuję! ;)
    Krótkie przerwy między seriami. Cały trening z rozgrzewką przed i rozciąganiem po to max 1h.

Co do moich relacji to nie obiecuję regularności, tzn. zamierzam wrzucać raz na kilka treningów a to z racji tego, że precyzyjny dziennik mam w telefonie (pisałem kiedyś o zajebistej aplikacji na ifona - gym buddy). Ale obiecuję uzupełniać i dzielić się z Wami moimi postępami.

Zatem GO HARD WORK!
    Pozdr.
    bandit
    Awatar użytkownika
    Bandit
    Starszy plutonowy

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Re: +++ tortury BANDYTY +++

Postprzez rafimoc » 31 Sierpień 2011, o 21:35

bede sledzil:)
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez kazik. » 31 Sierpień 2011, o 21:42

Powodzenia w treningach :Kciuk w góre:
    Awatar użytkownika
    kazik.
    Major

Pochwały: 51

Postprzez Bandit » 31 Sierpień 2011, o 22:36

pierwszy trening: B:

MC:
    20x20 30x15 40x15 50x15 55x15
    podciąganie:
    0x6 0x6 0x6 0x6 0x6
    poręcze:
    0x7 0x7 0x7 0x7 0x7
    push press:
    20x15 25x12 30x12
    wyciskanie wąsko:
    20x20 25x15 30x15 35x15
    wspięcia na łydki:
    20x20 30x20 40x20 50x20 60x20

Lajtowo, rozgrzewkowo, na razie technika, czeka mnie 12 tygodni progresu więc zaczynam spokojnie a i nie chcę się zniszczyć po dłuższej przerwie. Podciąganie i poręcze tymczasem bez obciążenia, jak dojdę do min 5 serii po 8-9 powtórzeń to zacznę obciążać (w najbliższych treningach będę dokładał powtórzeń).

Co do postawionej poprzeczki na koniec cyklu:
    jeśli chodzi o masę to będę zadowolony z każdego kolejnego kilograma. Jeśli utrzymam 1kg/miesiąc będzie cudownie, jeśli pójdzie więcej to będzie niesamowite a jeśli mniej to trzeba będzie dołożyć na sztangę ;)

Jeśli chodzi o siłę - tu jest dużo do zrobienia i tym się jaram. Moje rekordy w ćwiczeniach wielostawowych nie są wygórowane, MC robię od 4 miesięcy, przysiady - wcześniej robiłem tzw. wypięcia pupy - teraz robię ATG.

Aktualne moje rekordy, które zamierzam pobić:

Przysiad: 90x1, 80x5
    MC: 120x1, 105x10
    Podciąganie 0x30 (z czasów liceum od tamtej pory nie ćwiczyłem na drążku) 0x20, 30x3 (aktualnie)
    Poręcze - tu nie mam rekordu - tego nie ćwiczyłem nigdy - teraz zaczynam.
    WL 130x1 ale tego nie biję bo nie ćwiczę WL
    Pozdr.
    bandit
    Awatar użytkownika
    Bandit
    Starszy plutonowy

+++ tortury BANDYTY +++

Postprzez Bandit » 2 Wrzesień 2011, o 21:49

poszedł dzisiaj drugi trening,

A:
    przysiady
    20x20 20x20 30x12 40x12 50x12 55x12
    wiosłowanie sztangą
    20x15 25x15 30x15 35x15 40x15
    high pull
    10x15 15x15 20x15 25x15 30x15
    wyciskanie sztangą skos
    20x20 30x15 35x15 40x15 45x15
    uginanie stojąc
    10x20 15x15 20x15 25x15 30x12

Generalnie bardzo git, troszkę potu. Dosyć mocno się zgrzałem przy high pull z racji tego, że barki to jeden z priorytetów treningu A, ale przede wszystkim high pull jest dla mnie nową techniką. Ostatnie dwa ćwiczenia zrobiłem w superserii i chyba tak będę dalej robił, bo mi się spodobało.
    Pozdr.
    bandit
    Awatar użytkownika
    Bandit
    Starszy plutonowy

+++ tortury BANDYTY +++

Postprzez rafimoc » 2 Wrzesień 2011, o 22:06

HP na poczatek treningu ;)
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

rafimoc
    Generał broni

+++ tortury BANDYTY +++

Postprzez Bandit » 2 Wrzesień 2011, o 22:14

Myślisz, że tak będzie lepiej?
    Mogę spróbować, jedyne czego się obawiam, to tego, że robiąc HP po wiosłowaniu stawy barkowe mam już mocno dogrzane, łopatki pościągane i mogę całkiem bezpiecznie zabrać się za HP, a jeśli miałbym zacząć od HP to dużo mocniej będę musiał rozruszać barki wcześniej.
    Ale może spróbuję.
    Pozdr.
    bandit
    Awatar użytkownika
    Bandit
    Starszy plutonowy

+++ tortury BANDYTY +++

Postprzez rafimoc » 2 Wrzesień 2011, o 22:19

Sam zaznaczyles ze naramienne sa priorytetem, wiec widze tu na nie potezny atak, kiedy masz najwiecej energii, poza tym HP to cw. dynamiczno-silowe a przy tym aktywacyjne - pod wszelakie wiosla, przysiady, mc :) analogicznie push press - rowniez winien sie znalezc na 1 miejscu w planie ;)

rafimoc
    Generał broni

+++ tortury BANDYTY +++

Postprzez Bandit » 2 Wrzesień 2011, o 22:20

Ok, zatem zrobię tak.
    Dzięki za cenne uwagi!
    Pozdr.
    bandit
    Awatar użytkownika
    Bandit
    Starszy plutonowy

Postprzez Bandit » 6 Wrzesień 2011, o 21:43

Wczoraj poszło B:

push press
    20x15 25x15 30x15 32.5x12
    MC
    20x20 30x15 40x15 50x15 60x15
    podciąganie
    0x7 0x7 0x7 0x6 0x5
    poręcze
    0x8 0x8 0x8 0x7
    wyciskanie wąsko
    20x20 25x15 30x15 35x15 40x15
    wspięcia na łydki
    20x20 30x20 40x20 50x20 60x20 70x25

Push Press przeszedł na początek za namową Rafiego. Wszystko dało radę mimo, iż dzień wcześniej zrobiłem 50km na rowerze. Trochę prostowniki siadają - tzn. są moim najsłabszym ogniwem w MC. 29 serii w 55 minut ;) ten wynik całkiem mnie cieszy.
    Pozdr.
    bandit
    Awatar użytkownika
    Bandit
    Starszy plutonowy

Następna

Wróć do Nasze Relacje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość