Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • TRENING PROSZĘ O POMOC!

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

TRENING PROSZĘ O POMOC!

Postprzez goino » 7 Wrzesień 2011, o 17:35

Wiek - 23 września kończę 18 lat
    Waga - 80,5 , było 88
    Cel - masa
    Suplementacja - brak
    Sprzęt - ławeczka płaska/skos , hantle , gryf prosty/łamany , drążek , maszyna do wyprostów , modlitewnik.

Więc tak , ćwiczyłem często planami 3 dniowymi , więc czas zrobić krok do przodu i spróbować się w jakimś 4 dniowym.
    Na razie ułożyłem takie coś :

Poniedziałek ; plecy + triceps
    Wtorek ; nogi , dodatkowo zrobię przedramię
    Środa :
    Czwartek barki + szrugsy
    Piątek : klata + biceps

Dodatkowo co 2 dni będę robił brzuch + łydki.
    Wiecie nie znam się za dobrze nad układaniem planów , teraz miałem dosyć długą przerwę , jeszcze tydzień treningu ''przygotowującego'' i chciałem właśnie jakimś dobrym planem poćwiczyć.Do tego czasu ciągle plany 3 dniowe , ze słabą kosmetyką.Chciałbym żeby mi ktoś tutaj pomógł w planie.Chciałbym tutaj w planie mieć dobrą kosmtykę , zawsze chciałem w planie mieć rozpiętki , no ale nie umiem takiego ułożyć , bo zawsze jak pisałem to ktoś mówił ''wywal te rozpiętki , za dużo tego'' itp. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.! Strasznie liczę szczególnie na pomoc RAFIMOCA , bo na prawdę wielki szacun dla niego , za to co robi i ilu osobą już pomógł . Tyle ;)
    Awatar użytkownika
    goino
    Młodszy chorąży

Pochwały: 4
    Miasto: Nysaaa
    Data urodzenia: 23 09 1993

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

TRENING PROSZĘ O POMOC!

Postprzez nicu:) » 7 Wrzesień 2011, o 19:37

ale co robiles splity czy fbw??jak na mase to raczej fbw a nie tening dzielony.no chyba,ze upierasz sie przy splicie?
    Zesraj się ,a nie daj się:)
    nicu:)
    Sierżant

Pochwały: 3
    Miasto: J-L
    Data urodzenia: 20 07 1993

TRENING PROSZĘ O POMOC!

Postprzez NightKing » 7 Wrzesień 2011, o 19:43

pamiętaj o jedzeniu bo jeżeli nie jesz a błędu szukasz w treningu to to jest złe podejście
    a pod tym względem trening 4 dniowy jest bardziej wymagający od 3 dniowego, musisz jeść więcej żeby otrzymać podobny efekt
    Dziennik Treningowy http://www.kulturystyczni.pl/viewtopic.php?f=14&t=2050
    Ból jest chwilowy, duma jest wieczna...

"w tym sporcie czas jest najlepszym dopingiem..."

"nie idź za tłumem, bo do niczego nie dojdziesz..."
    Awatar użytkownika
    NightKing
    Generał brygady

Pochwały: 56

TRENING PROSZĘ O POMOC!

Postprzez goino » 8 Wrzesień 2011, o 13:35

Ostatnim moim planem był chyba trening dzielony A i B.
    Wiem dobrze o tym doskonale NightKing ;) Chcę trening bardziej wymagający , po prostu lubię wyzwania i ciężką pracę.
    To co rozpisałem , jakie mięśnie w jakim dniu jest dobre?
    Jeśli tak , to jakie ćwiczenia pododawać , a jeśli nie to co zmienić ;)?
    Awatar użytkownika
    goino
    Młodszy chorąży

TRENING PROSZĘ O POMOC!

Postprzez nicu:) » 8 Wrzesień 2011, o 14:06

Poniedziałek ; plecy + triceps
    Wtorek ; wolne
    Środa :nogi
    Czwartek ; wolne
    Piątek : klata +barki
    sobota;wolne
    niedziela;barki+przedramie+kaptury
    wedlug mnie to sa dobre polaczenia. skoro tak jak na poczatku pisales,ze zaczoles od razu dzielonym,to moim zdaniem powinienes robic fbw 3 dniowy..no ale jezeli nie chcesz fbw tylko split to przeciez nic Ci nie zrobie:) cwiczenia chcesz,,najpierw wypisz tak jakie Ty bys dal cwiczenia do tych polaczzen co ja napisalem a My tutaj wspolnymy silami damy poprawki:)
    "po prostu lubię wyzwania i ciężką pracę.
    To co rozpisałem " nie zawsze ciezka praca jest dobra dla miesni,,czasami potrzebuja odpoczynku i regeneracji,nie mozna sie przetrenowac... czasami cwiczac lzej ale z rozwaga da Ci lepsze efekty niz napie...e codziennie ile siL:)a na brzuch zrob sobie abs2 lub a6w zaleznie od twojego stopnia zaawansowania i celu dla brzuszka:D
    Zesraj się ,a nie daj się:)
    nicu:)
    Sierżant

Pochwały: 3
    Miasto: J-L
    Data urodzenia: 20 07 1993

TRENING PROSZĘ O POMOC!

Postprzez rafimoc » 8 Wrzesień 2011, o 14:29

"ciagle ostrzony noz z czasem robi sie tepy"

Stymulacja partii raz w tyg nie zda widocznych rezultatow na tym etapie z cala pewnoscia.
    W ukladach 4-dniowych: Push/pull, HBW (half body workout - gora/dol) ew. front/back badz hybryda np. push-pull-push-fbw albo nawet hybryda podwojna fbw-push-pull-fbw

Prosta i bardzo skuteczna metodyka.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

TRENING PROSZĘ O POMOC!

Postprzez goino » 8 Wrzesień 2011, o 14:30

Szczerze to nie wiem , bo nie ćwiczyłem nigdy 3 dniowym ;)
    Mój cel ; chciałbym powiększyć najszerszy grzbietu , ''kaptury'' , rozciągnąć klatkę + powiększyć skos .
    Licze na propozycję z waszej strony , bo na prawdę nie wiem ; )
    Awatar użytkownika
    goino
    Młodszy chorąży

TRENING PROSZĘ O POMOC!

Postprzez goino » 8 Wrzesień 2011, o 17:55

Rafimoc jak ja mam to rozpisać niby?
    Jest gdzieś może taki plan podwieszony?
    Jeśli tak to wyslij mi , o ile bedzie ci sie chcialo .

@btw.
    Na mase powtórzenia , to do góry szybko i w dól wolno schodzimy , tak?
    Awatar użytkownika
    goino
    Młodszy chorąży

TRENING PROSZĘ O POMOC!

Postprzez goino » 8 Wrzesień 2011, o 18:00

Dobra mówie wprost , nie znam się na układaniu planów , wiec pytam pomoże mi ktoś ułożyć dobry plan na mase?
    Na samej górze jest napisane co mam do wykorzystania , moj wiek , waga itd.
    Mój cel : powiekszenie najszerszego grzbietu , ''kaptury'' , rozciagnac klatke + powiekszyć górna czesc klatki.
    Jeśli mi nikt nie pomoże to zrobie tak jak uważam , bo i tak bede musial zaczać ćwiczyć.

Moje 2 dodatkowe pytania :

@KLATKA , BARKI , PLECY I NOGI - jak zaczynacie robić jakiś z tych mięśni to robicie przed rozpoczęciem serii rozgrzewkę tak?(ile powtórzeń zazwyczaj , 20 jest dobrze?)

Czy przy mniejszych partiach typu biceps,triceps itd. - też się rozgrzewacie?

Może to śmieszne pytania , ale chcę się jak najwięcej dowiedzieć , żeby wiedzieć już mniej więcej co i jak i pomagać kolegą z siłowni. Wielkie dzięki ;)

@ Na mase powtórzenia robimy np. szybko wyciskając i wolno w dół klatki , tak?
    Awatar użytkownika
    goino
    Młodszy chorąży

TRENING PROSZĘ O POMOC!

Postprzez goino » 10 Wrzesień 2011, o 10:40

Błagam pomoże ktoś?
    Nawet jak by mi ktoś pomógł ułożyć trening dzielony A B , tylko czy by dało rade w kosmetyce dodać rozpiętki .
    Awatar użytkownika
    goino
    Młodszy chorąży

Następna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość