Niedawno zakupiłem sprzęt do treningów. Puki co ćwiczę dopiero 2tyg, ale bez żadnego planu, konkretnych ćwiczeń, konkretnych dni i diety. Z tego co zdążyłem wyczytać bez planu ćwiczeń i konkretnej diety wyniki są mizerne, czy wiele mniejsze niż w odwrotnym przypadku, tak więc poszperałem trochę w necie i znalazłem.
Na początku też podam swoje dane:
177cm
74kg wagi
99cm w klacie na wdechu, 96cm na wydechu
86cm w pasie
31cm w bicepsie
61cm w udzie
38cm w łydce
Podnoszenie na klatę 65kg max
przysiad jakieś 90-100kg pełny na raz
Sprzęt do ćwiczeń to:
1 gryf prosty długi
2 gryfy krótkie
ok 130kg obciążenia
ławeczka pod sztangę, z regulowaną pozycję + wyciąg + możliwość ćwiczeń z boku i na nogach (tutaj niestety brak mi słownictwa, nie wiem jak nazwać)
Rower ze stosunkowo ciężkim stałym przełożeniem (tutaj siłowo jak i kondycyjnie myślę)
Nie wiem czy coś jest jeszcze potrzebne.
Znalazłem na tym forum taki plan ćwiczeń: trening/act-etap-czyli-moja-wizyta-silowni-t3876.html?hilit=act%20etap%201 wydaje mi się, że na początek powinien być ok.
Miło by było jakby można było dorzucić w tym wypadku ok godzinkę dziennie rower (ok 5-6 razy w tygodniu)
Dietę znalazłem taką :
"
7.00
placki owsiane 200g
dżem niskosłodzony 40g (mniej więcej)
oliwa z oliwek 5ml
orzechy włoskie 30g
12.00
chleb pełnoziarnisty 50g
kurczak/schab/karkówka/mielony/ 100g (w trakcie szkoły zamiast tego jem zwykła szynkę, w wakacje mogę sobie na to pozwolić)
masło 10g
warzywa
15.00
ryż 100g
kurczak/schab/karkówka/mielony 150g
oliwa z oliwek 5ml
warzywa
18.00 (po treningu)
musli z rodzynkami i orzechami 50g
mleko 200ml
Banan 120g
20.00
chleb pełnozniarnisty 100g
serek wiejski 200g
szynka 80g
masło 20g
warzywa
22.00
ser twarogowy półtłusty 125g "
Przyznam szczerze, że to by była moja pierwsza dieta w ogóle w życiu, trochę mało się tego wydaje

Czy daną dietę mogę stosować codziennie taką samą?
Czy dobra będzie dieta w tym stylu?
Jak w temacie - mam 17 lat, ograniczony jestem szkołą, w której licząc dojazdy jestem od parę minut po 6, a wracam do domu zazwyczaj koło 17.00
Do szkoły mogę wziąć jakieś sałatki, owoce itp, nie same kanapki, bo mam miejsce gdzie mogę w spokoju zjeść, nie na korytarzu.
Jeśli chodzi o wagę to nigdy z nią nie miałem problemu, ostatnio w krótkim okresie przytyłem ok 10kg (lecz teraz się trzyma na równym poziomie), ale sądzę, że wyszło mi to raczej na dobre.
Proszę o pomoc i z góry dzięki.