Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Nasze Relacje
  • Moja filozofia TRENING, moj cel SIŁA! kolejna odsłona!

Testujemy na sobie: plany treningowe, diety, suplementy, odżywki, sterydy i prohormony. Prowadzimy dzienniczek i zdajemy relację. Zobacz jak ćwiczą prawdziwi twardziele.

Moderator: Michał Bodzioch

Moja filozofia TRENING, moj cel SIŁA! kolejna odsłona!

Postprzez Menik » 3 Październik 2011, o 19:06

zioło mylisz się, jakby szły cycate laski nago sam bym pobiegl, ze sztanga na plecach :) rafi pomysl co bedzie przy wiekszych ciezarach jak teraz nie ma cie kto asekurowac heh
    Menik
    Chorąży

Pochwały: 6

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez rafimoc » 3 Październik 2011, o 19:16

a co ma byc?? na glebe...co za problem.
    Nie ze nie ma kto asekurowac tylko ludzie niepotrafia myslec racjonalnie....albo mity w stylu "asekuruje sie za lokcie" kurwa no debilizm total... nie dosc ze sila dzialajaca na stawy barkowej od sztangi to taki kretyn dociskal by jeszcze lokcie i staw barkowy znajduje sie w gilotynie silowej, bo sila zle skondensowana musi gdzies znalezc swoje ujscie... najczesciej do gleby, czyli nie mozemy wtedy wstac - nie zaliczamy rekordu, a jak taki ktos usilnie naciera na nasze lokcie to sila zna jedno wyjscie : rozpierdolenie rotatorow i manipulatorow lopatki... tragedia. Ja wielokrotnie kogos asekurowalem, kolege jeszcze z dawnej silowni przy wycisku wasko 240kgx2 w MADRY SPOSOB tzn trzyma sie rece nad sztanga, a nie pod jak to wiekszosc asekuruje...ludzie nie podchodza do tego powaznie, zalozmy ze kolega by nie wycisnal a ja mam rece pod spodem sztanga dusi go na piersiowych przy jednoczesnym przycisnieciu moich rak - efekt?? on sie dusi, a ja nie mam jak mu pomoc...glupia smierc. Asekurujac nachwytem, zawsze szybko moge zmienic na przechwyt sila pojdzie z grzbietu i nog, a szczerze watpie ze jest taka osoba ktora potezny ciezar sprobuje przyasekurowac bicepsami...zerwanie to chwila.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez robo815 » 3 Październik 2011, o 20:20

W przysiadach jako osoba asekurująca siadam za osobą ćwiczącą a moje ręce (głownie barki i bice wchodzą pod pachy trenującego.Na klatkę jak ćwiczą i proszą o asekurację to zdarza się że chwytam podchwytem ale tylko takie obciążenia jakimi sam trenuje bica,a w innym przypadku nachwytem.Ludzie są głupi.Nierza sie spotykałem że więcej i lepiej zaasekuruję Cie osoba o małym stażu treningowym(oczywiście po poinstruowaniu jak to ma robić) niż jakiś paker
    Być kulturystą - to znaczy być człowiekiem z charakterem, człowiekiem umiejącym walczyć i pokonywać trudności.
    http://www.youtube.com/watch?v=Iskjc3qcVew&feature=grec_index
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

Pochwały: 55
    Miasto: Poznań
    Data urodzenia: 17 07 1975

Postprzez rafimoc » 4 Październik 2011, o 18:56

bardzo konkretne doms....po maksowaniu.
    Jutro ciagi sumo, zobaczymy jak wejda:) trzeba sie zabrac za ostry atak na dwuglowe i posladkowe bo tak byc nie moze:) wypadaloby przy stazu 5letnim przysiadac 250 ciagnac w okolicach 270....:)
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

rafimoc
    Generał broni

Postprzez Zioło » 5 Październik 2011, o 14:56

A miałbyś jak nagrać filmiki z tych maksów ?? Bo chciałbym sobie "popatrzeć" :P
    Jedna podstawowa zasada sportu siłowego:
    WIEDZ PO CO TO ROBISZ!
    Awatar użytkownika
    Zioło
    Podporucznik

Pochwały: 12
    Miasto: Szczerców

Postprzez rafimoc » 5 Październik 2011, o 16:15

do stazu 5-letniego brakuje mi jeszcze 2 lat wiesz?? kupa czasu...
    Natomiast filmy beda jak najbardziej i to mysle ze w za niedlugim czasie.

rafimoc
    Generał broni

Postprzez rafimoc » 5 Październik 2011, o 19:04

05/10/2011 "MC"

Rozgrzewka ogolna

MC sumo:
    60kgx3
    100kgx3
    140kgx1
    160kgx1
    180kgx1 + rozjechanie nog podczas serii, tak jakbyscie sie rozciagali z obciazeniem w lapach - malo przyjemne, ale nic sie nie stalo....
    zmiana na klasyk:
    180x2
    190kg 3x3
    regres: 140x17

Obwod:
    Wioslo retrakcyjne
    Sciaganie drazka podchwytem
    Odwrotne wioslowanie
    Wioslowanie jednoracz

Rozciaganie

PODSUMOWANIE:
    Ostatni tydzien planu...mc sumo nogi sie rozjechaly...trzeba robic klasyka, nie ma co :) caly obwod bardzo dobrze, wioslo retrakcyjne polega na zgniataniu lopatek do siebie z minimalna inegerencja rak - slowem praca grzbietu a nie lap, jak to u wiekszosci wyglada...ciezary nie byly duze bo przy wiosle 155kg,przy sciaganiu drazka 120kg, przy odwrotnym wiosle 0kg, przy wiosle jednoracz 70kg (polsztanga) w 4 seriach po 10pow...weszlo dobrze.

rafimoc
    Generał broni

Re: Moja filozofia TRENING, moj cel SIŁA! kolejna odsłona!

Postprzez NightKing » 5 Październik 2011, o 19:11

Chyba wkradł Ci się mały błąd.
    rafimoc napisał: przy odwrotnym wiosle 0kg,
    Dziennik Treningowy http://www.kulturystyczni.pl/viewtopic.php?f=14&t=2050
    Ból jest chwilowy, duma jest wieczna...

"w tym sporcie czas jest najlepszym dopingiem..."

"nie idź za tłumem, bo do niczego nie dojdziesz..."
    Awatar użytkownika
    NightKing
    Generał brygady

Pochwały: 56

Postprzez Zioło » 5 Październik 2011, o 19:13

Ja też miałem mały problem z nogami w sumo.. ale nie targam jakoś mega dużo kilo więc sobie położyłem po jednej i po drugiej stronie 20kg i na tych 20 jeszcze 18kg .. i jest dobrze.. ale teraz przeniosłem siłownie i tam jest większa "przyczepność" :D

I tak.. 190kg.. 3x3.. ehh to już nie worek cementu :Lol:
    Jedna podstawowa zasada sportu siłowego:
    WIEDZ PO CO TO ROBISZ!
    Awatar użytkownika
    Zioło
    Podporucznik

Pochwały: 12
    Miasto: Szczerców

Postprzez rafimoc » 5 Październik 2011, o 19:15

Night nie nie ma bledu:) odwrotne wioslo 0kg dodatkowych, czyli swoj ciezar ciala tylko.

rafimoc
    Generał broni

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasze Relacje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość