Szybkie logowanie
  • Strona główna Forum Hydepark
  • Idziecie na wybory?

Miejsce dyskusji dosłownie o wszystkim, niekoniecznie związanym z kulturystyką. Dział pozwalający na wolną dyskusję nie ograniczoną żadnym tematem przewodnim.

Moderator: Michał Bodzioch

Idziecie na wybory?

Postprzez cooler_102 » 8 Październik 2011, o 13:37

powinno byc tu tak jak bodajze w szwajcari, gdzie poslowie nie maja placone za prace. jak chca cos wniesc do ustroju i porawy zycia to przedstawiaja program i sami szukaja srodkow i go realizuja. a tu? byle koryto, kazdy polityk wysmiewa rzadzacych i mowi ze jego partia zrobi wiecej jak wygraja a po wyborach mowia, niestety, nie zrobimy autostrad, ale sprobujemy polowe inwestycji dociagnac do konca. i tak jest z kazda obietnica.
    w japoni premier powiedzxial ze zlotowki nie wezmie od kraju dopuki nie poprawi sie sytuacja w kraju. kazdy wie co sie dzialo. obiecali i dotrzymali slowa. powiedzieli ze zadne ceny nie pojda w gore, w pl w miejscowosciach dotknietych powodzia chleb kosztowal 10zl i wiecej, no ja jebie... zywiol im wszystko zabral a drudzy sie na czyims nieszczesciu dorabiaja.w polsce po takim kataklizmie nic by nie zostalo, wszystko by ludzie rozkradli.
    ludzie w pl chodza na wybiry nie po to zeby glosowac na kogos, tylko przeciw komus. rzady PO mi sie nie podobaja wiec bujam do urn glosowac na Pis, bo maja szanse z nimi wygrac. i tak sie to kreci. koalicje powstaja tylko po to, zeby jakas partia zawsze mogla przeglosowac druda, gdyby nie to, zadne rozmowy nigdy nie byly by prowadzone.
    ja na to sikam, ktory zlodziej by nie rzadzil to lepiej ni ebedzie, tylko gorzej. bez rewolucji nic sie tu nie zmieni
    "Bóg nie zdejmuje ciężarów, wzmacnia tylko plecy"

Bądź hardcorem!!! wspomóż Stwórce

KAWASAKI ninja ZX-9R 2001 !!!

SUPERBIKE\brzytwa
    Awatar użytkownika
    cooler_102
    Major

Pochwały: 30
    Miasto: kępno
    Data urodzenia: 09 02 1988

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Re: Idziecie na wybory?

Postprzez Kwachu » 8 Październik 2011, o 13:51

Michał napisał:chyba oczywiste ze ide na wybory. Oli dobrze gada. Trzeba wybrac mniejsze zlo. Zaglosuje na PO tylko dlatego zeby PIS nie weszło do rzadu. Reszta parti nie ma szans wiec szkoda glosu a glos sie przyda dla PO aby PiS-owcy sie nie dostali do koryta.

Celem nie jest dopuszczenie do koryta świni która ma mniejszy apetyt tylko zniszczenie samego koryta wtedy świnie same odejdą.
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Pochwały: 112

Idziecie na wybory?

Postprzez Kwachu » 8 Październik 2011, o 13:56

cooler_102 - pzreciez oprócz PISu jest jeszcze kilak parti na które można zagłosować, dlaczego większość z was wzoruje się tylko na tym co usłyszą w mediach i glosują na tych których najwięcej tam pokazują? Media są dzisiaj postronne TVN =PO/ TVP=SLD może PIS.Jedyne Polsat i Superstacja są bezstronne !!! A gwarantuje wam że gdyby medianie zajmowały się w ogóle polityką to całkowicie inaczej wyglądały by wyniki wyborów
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Idziecie na wybory?

Postprzez rafimoc » 8 Październik 2011, o 14:07

Prawda Kwachu, tylko ze ludzie nie zaglosuja na Nowa Prawice bo uwazaja Korwina za oszoloma, zreszta slusznie - poglady ma ciekawe, wrecz mocno kontrowersyjne, ale jego wiara w to co mowi bywa momentami smieszna jak chocby to zeby zostalo 200 urzednikow w calym kraju - wystarczy sie przejsc do urzedu, zobaczyc aktualna sytuacje i wyobrazic sobie 4x mniej okienek - ja tego nie widze...Mikke wypowiada sie o swiniach przy korycie, podczas gdy sam by z niego zlopal ile sie da w koncu po to kandyduje - on mialby chore pomysly niezaprzeczalnie...jakby zaczal wprowadzac to w zycie to mialbys 1 wladce, ktory robi co chce i kiedy chce.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Idziecie na wybory?

Postprzez Kwachu » 8 Październik 2011, o 14:39

Oczywiście trzeba założyć ze ta większość to nie rozumie o czym on mówi i jakie ma przesłanie, nawet chciał bym zobaczyć debatę wyborcza wszystkich partii i ich przedstawicieli... podejrzewam z było by bardzo ciekawie.
    Nie można zakładać że każdy jest taki sam, są ludzie którzy mają jakieś wartości w życiu i cele,a nie zawsze liczą tylko na korzyści, zobacz ze ten człowiek ma już prawie 70 lat wiec dla niego dobra materialne mają już małe znaczenie . On jest konserwatywny i większość jego poglądów już kiedyś miało zastosowanie w życiu.... ;)
    Monarchia to w cale nie taki zły ustrój.

Ja w cale nie głosuje na nich z racji ze jestem "zauroczony" JK-M tylko mam takie poglądy i ta partia będzie mi najbliższa, a przynajmniej zapoznałem się z tym co każda partia oferuje. ;)
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Idziecie na wybory?

Postprzez damiankusak » 8 Październik 2011, o 15:07

PO to już wszystko sprzedali. jak ja bym mógł zagłosować to bym zagłosował na pis.
    WOLA PSYCHIKI, DAJE WYNIKI
    Awatar użytkownika
    damiankusak
    Porucznik

Pochwały: 9
    Miasto: Bełchatów
    Data urodzenia: 14 04 1994

Idziecie na wybory?

Postprzez Michał » 8 Październik 2011, o 15:43

Zawsze tak jest ze partia rzadzaca traci na poparciu bo ludzie pamietaja ich bledy. Smiac mi sie chce z ludzi ktorzy mowia ze teraz zaglosuja na PIS a jeszcze przed wczesniejszymi wyborami lecieli do urn i glosowali na PO. Tylko i wylacznie manipulacja ze strony parti ubiegajacej sie o wladze ( PIS)
    Ludzie pozapominali co PIS wyprawial jak byl partia rzadzaca, dawno i nie prawda czy nie tak jest ??
    Cooler co do tego chleba za 10 zl czasie powodzi to nie wszedzie tak bywa. To tylko i wylacznie zalezy od ludzi w danej miejscowosci. W mojej miejscowosci tez byla powodz ale nie zauwazylem aby chleb drastycznie zdrozal czy worki z piaskiem :D
    JKM nie ma szans aby wygrac a nawet wejsc do sejmu, za male poparcie wiec naprawde szkoda glosu. Lepiej zaglosowac jak juz mowilem na mniejsze zlo i dac dalej rzadzic PO bo ja nie chce powtorki rzadow PIS-u bo to bedzie porazka. Zacznie sie walkowanie tragedi smolenskiej, wyprawy pod krzyz i tego typu sprawy. Czy naprawde chcemy takich rzadow ? Chyba nie. Ewentualnie jak ktos lubi takie akcje to niech marnuje glos i zapier*** glosowac na PIS.
    Rewolucja jak najbardziej przydala by sie ale o to bedzie ciezko. Jakby to bylo z 50 lat temu to moze by sie dalo ale teraz ludzie nie sa zdolni do takich czynow ( obym sie mylil) kazdy zabiegany za kasa i nie mysli aby zorganizowac cos dla dobra kraju tylko dla siebie. Taka mentalnosc ludzi jaka zostala uksztaltowana przez lata.
    Sterydy to nie sposób na niedożywienie !!!
    obrazek
    Kliknij obrazek, aby powiększyć
    Awatar użytkownika
    Michał
    Generał broni

Pochwały: 101

Idziecie na wybory?

Postprzez rafimoc » 8 Październik 2011, o 16:04

Kwachu, chyba nie sugerujesz mi ze nie zapoznalem sie z programem poszczegolnych partii?
    Doskonale sie zapoznalem i wiem ze wygraja populisci. Korwin-Mikke to maksymalny populista, ale nie ma najmniejszych szans - dlaczego? dlatego ze chcialby tu zrobic kraj idealny tzn wedlug niego idealny, nie patrzy na terazniejsze problemy, tylko wybiega za daleko w przod. PIS zajmie sie pierdolami czyt. przesladowanie ubekow...i tak w kolko. Palikot mowi najsensowniej, zobaczcie w jakim pojebanym kraju zyjemy : Mlodzi ludzie nie pracuja, bo pracodawcy maja wymagania np " wiek od 22 do 26 lat, doswiadczenie 10 lat w zawodzie" paradoks! Powyzej pewnego wieku juz tez nie zatrudniaja...to kto pracuje? tylko ludzie, ktorzy zaczeli pracowac za innych rzadow i sa teraz nietykalni w zakladach pracy. Kiedy moj kolega majac mgr idzie pracowac do mcdonalda to mi sie noz w kieszeni otwiera...
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Re: Idziecie na wybory?

Postprzez Kwachu » 8 Październik 2011, o 16:31

Michał napisał:JKM nie ma szans aby wygrac a nawet wejsc do sejmu, za male poparcie wiec naprawde szkoda glosu. Lepiej zaglosowac jak juz

No właśnie przez takie myślenie te partie nie maja szans w wyborach :Nieźle:

Ja nie pisze że się nie zapaoznałes, tylko ze ja się zapoznałem ;)
    Co do zdania an temat ideologi JK-M to się nie zgadzam gość za trzeźwo spogląda na sprawę dzisiejszej polityki.
    Tez uważam ze Palikot z tego całego bagna nie jest najgorszy, ale to zawsze aferzysta i robi z swojej gęby cholewę, działa tak aby jemu pasowało dzisiaj z Tuskiem jutro już bez Tuska, a za tydzień znowu z Tuskiem tacy ludzi na dłuższą metę przegrywają :Nieźle:.
    Co do pracy to często ludzie nie chcą pracować za 1000zł bo lepiej leżeć h.. do góry w domu i czekać(oczywiście nie pisze przykładzie twojego kolegi) , tylko na co? Zobacz sobie na tych małych z Chin dzisiaj się wszyscy z nich śmieją że pracują za miskę ryżu ale oni za kilka lat będą potęgą gospodarczą,z resztą już dziś są na najlepszej drodze. Ten który pracuje powinien mieć dobrze, ten co nic nie robi powinien zdychać z głodu, a ten co pracuje i ma jesz dobre pomysły swoje działalności będzie żył pod dostatkiem, w myśl "chcącemu nie dzieje się krzywda" :)
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Idziecie na wybory?

Postprzez Menik » 8 Październik 2011, o 16:40

Kwachu mądrą rzecz napisałeś, właśnie dlatego mam wątpliwości na kogo głosować, oddałbym swój głos na Palącego koty (palikot) ale nie ma pewności, że to gra wyborcza, jeżeli na prawdę jest przeciw PO i PiS to mimo że nie widzę go u władzy w następnych wyborach, dałbym mu teraz szansę, żeby utęperował trochę POPiS.
    Co do J Korwin-mikkego człowiek ktory chce zakazac praw wyborczych kobietom i azalegalizować narkotyki jest w moich oczach na szarym końcu.

Kwachu ja również jestem opisaną osobą. Wciąż mieszkam z rozicami i od pół roku staram się przenieść na swoje, a za marne 1100-1300 zł, NIE WYŻYJESZ (chyba ze bym odpuścił siłownie i jadł jeden obiad dziennie), a żeby wprowadzać swoje pomysły w życie trzeba mieć kapitał, więc nie zgodze sie z toba ze praca za 1000 zł jest czyms pozytywnym, w wiekszych miastach masz mieszkania od 500 zł.
    Menik
    Chorąży

Pochwały: 6

PoprzedniaNastępna

Wróć do Hydepark

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość