tzn, że ludzie poniżej poziomu Słodkiewicza nie mają prawa dyskusji z Tobą? bo tak to ładnie ująłeś...
napisałem mam szacunek do do tego Pana i jego osiągnięć, ale PORÓWNUJE go z najlepszymi w tej klasie i to jest MOJA opinia, że w PORÓWNANIU
do nich to tylko liznął ten sport (mam do tej opinii prawo) i wybacz jeżeli Cie tym uraziłem;)
a co nie jest? nie ma takich tematów jak strong men czy trójbój siłowy na tym forum? zresztą wiele ćwiczeń jest powiązanych ze sobą,
a co najważniejsze mechanika działania organizmu w tych ćwiczeniach niczym się nie różni także w czym problem?
pół roku parkour? to jest nic, ludzie z mojego środowiska siedzą w tym po kilka lat i tworzą tą aktywność fizyczną, jeżdżą na wszelkie spoty i zjazdy z całej Europy aby się dokształcać i uczyć w tych dziedzinach (jakoś w listopadzie podajże jest następny zlot z całej Europy w Polsce, musiałbym dokładnie dopytać dla zainteresowanych, jest jednak płatny), mieli wiele razy podobne kontuzje
i dalej trenują a jedyną przyczyną kontuzji są niechronione stawy i to Ci powie każdy doświadczony parkourowiec
znający mechanikę ciała a nie podwórkowi pseudoakrobaci...
no i nie przedstawiłeś mi nadal żadnych dowodów ale już mniejsza z tym, nie domagam się, po prostu byłem ciekaw
czy jednak coś znajdziesz

i tych postów nie odbieraj jako napaść na Twoją osobę, broń Boże, nie miałem tego na celu

fallen a co tu jest do porównywania? jeżeli mechanika organizmu różni się w obu dziedzinach to przedstaw mi na to dowody
medyczne? mówimy teraz o ochronie stawów i ich kontuzjach a nie o budowie siły czy masy mięśniowej, także temat
jest wspólny dla obu dziedzin
PS: Purinka ja się tam nie kłócę bo nie ma o co, to jak kto będzie uważał to jego sprawa, ja po prostu wiem, że mam
rację bo mam na to dowody i wyrażam swoje zdanie

także nic się nie martw