Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Nasze Relacje
  • Dziennik treningowy Robo815

Testujemy na sobie: plany treningowe, diety, suplementy, odżywki, sterydy i prohormony. Prowadzimy dzienniczek i zdajemy relację. Zobacz jak ćwiczą prawdziwi twardziele.

Moderator: Michał Bodzioch

Dziennik treningowy Robo815

Postprzez robo815 » 28 Październik 2011, o 20:27

Za mały jestem ;)
    Być kulturystą - to znaczy być człowiekiem z charakterem, człowiekiem umiejącym walczyć i pokonywać trudności.
    http://www.youtube.com/watch?v=Iskjc3qcVew&feature=grec_index
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

Pochwały: 55
    Miasto: Poznań
    Data urodzenia: 17 07 1975

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez Purina » 28 Październik 2011, o 20:41

E tam. Na fitness możesz :P
    Były dziennik treningowy:
    http://www.kulturystyczni.pl/dziennik-treningowy-puriny-d-t4259.html
    Awatar użytkownika
    Purina
    Podpułkownik

Pochwały: 17

Postprzez robo815 » 28 Październik 2011, o 21:07

Fitness nie dla mnie :D
    Być kulturystą - to znaczy być człowiekiem z charakterem, człowiekiem umiejącym walczyć i pokonywać trudności.
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

Postprzez rafimoc » 28 Październik 2011, o 21:28

Musialby jajka ogolic, inaczej by go posadzili o doping
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez Purina » 29 Październik 2011, o 10:52

Robo, czemu nie? ;>
    Rafi, skąd wiesz, że nie goli? ;)
    Były dziennik treningowy:
    http://www.kulturystyczni.pl/dziennik-treningowy-puriny-d-t4259.html
    Awatar użytkownika
    Purina
    Podpułkownik

Pochwały: 17

Postprzez robo815 » 29 Październik 2011, o 19:05

Hmm, ciekawy temat :D
    Ciekawe czego się dowiem o sobie za parę lat :D :D :D
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

Postprzez robo815 » 30 Październik 2011, o 13:09

Nogi
    Czwórki
    1.Prostowanie nóg siedzac-4serie,30-60kg.,25-14powt.
    2.Przysiad front-5serii,40-120kg.,15-4powt.
    3.Przysiady na hack maszynie-4serie,85-145kg.,15-9powt.
    4.Wyciskanie na suwnicy poziomej-4serie,50-230kg.,20-11powt.

Łydki
    1.Ośle wspięcia na maszynie-5serii,85-165kg.,30-17powt.
    2.Wspięcia na palce stojąc-4serie,90-150kg.,30-15powt.

Dziś przed treningiem wziołem Plasme Gaspariego i Napalm FA,Siekiera,zmniejszone zmęczenie,siła na plus.Na początek 5min.rozgrzewkina rowerku,moc już było czuć w prostowaniu nóg,jednak kontuzja nie pozwoliła zrobić więcej powtórzeń w front przysiadzie.Ból był nie do zniesienia.Ledwo schodziłem z siłowni po schodach .
    Dziś miałem małą konsultację z Radkiem S.na temat blokowania stawów w górnej fazie ćwiczenia,przysiadów w wąskim rozstawie nóg,oraz prostowania nóg siedząc.
    Więc poparł wszystko co kiedyś słyszałem jak Jan Łuka mówił.Sam wykonuje od 20lat przysiady w wąskim rozstawie nóg i nie zauważył jakiś negatywnych skutków.Jan Łuka mówił że powolne powtórzenia 5sekundowe w dół i 5sekund w góre z umiarkowanym ciężarem jest wrecz regeneracyjne dla stawów kolanowych.
    Prostowanie nóg siedząc jest tak samo kontuzujne co każde inne ćwiczenie o ile się nie stosuje czystej techniki i nie blokuje sie w stawach tylko przytrzymać mięśniami tuż przed zblokowaniem.
    Wszelkie blokowanie jest dozwolone w sporcie typowo siłowym(dwubój siłowy itp.) a nie w sporcie sylwetkowym jakim jest kultusystyka czy fitness gdzie spada napięcie mieśniowe poprzez przeniesienie ciężaru z mięśni na stawy.
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

Postprzez Menik » 30 Październik 2011, o 13:52

Napalm dopiero zaczynasz brać ? Jak możesz pisz dokładniejszą relację na jego temat, bo się nim interesowałem wcześniej i jestem ciekaw jak się to przedstawia
    Menik
    Chorąży

Pochwały: 6

Postprzez rafimoc » 30 Październik 2011, o 15:18

co znaczy "przeniesienie ciezaru z miesni na stawy" ?? tylko fachowo prosze.
    Poza tym na skutek czego zanika owo szczytowe napiecie miesni?

http://musculardevelopment.pl/mdnews-tv ... -cz-1.html

Nie blokuja w stawach?? :)
    Ale na dokladke tez mozesz zobaczyc w MD jak robi sam Radek wyprosty - rowniez blokuje.

To jak ma sie ta cala teoria do praktyki?

Nie zrozum mnie zle, nie pisze ze wyprosty sa ogolem BE, pisze ze nie mozna ich stosowac przez caly czas bo rzeczywiscie beda problemy ze stawami. Sam okresowo pewnie jeszcze nie raz wrzuce wyprosty.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez robo815 » 30 Październik 2011, o 18:21

Po pierwsze według życzeń :)
    Podam to na przykładzie wyciskanie wąskim uchwytem sztangi leżąc na ławce.Chyba może być? :)
    Wiele ludzi mi trudności w wypracowaniu i umiejscowieniu skurczu tricepsu w tym ćwiczeniu.Jeśli łokcie sa zablokowane w momencie pełnego wyprostowania rąk,to możliwe ,że tworzysz konstrukcję podtrzymującą obciązenia bez pełnego napięcia tricepsów.W takim przypadku ,obciązenie będzie spoczywac na wyprostowanej "konstrukcji"(kości i stawy co ma miejsce w dwu boju siłowym),a mięśnie nie osiągają efektywnego skurczu.
    Rozwiązaniem jest niepełne wyprostowanie rąk ,co pozwala na właściwe napiecie mięśni trójgłowych.

Po drugie sam kiedyś pisałeś że wielu zawodników nie wykonuje powtórzeń ksiązkowo :) .

Po trzecie Radka nie widziałem na siłowni żeby tak robił :)

Po czwarte-"To jak ma sie ta cala teoria do praktyki?"
    Weż dwie osoby nie ćwiczącą na siłownię I jedna niech robi wg.mojej teorii a druga wg.teorii Oliwiera.Która szybciej "zrobi" połączenie mózg -mięśień?

Z punktu widzenia praktycznego i od strony zagrożeń
    i patofizjologii narządów ruchu trening srikte siłowy (chodzi mi o blokowanie w stawach) nie jest dobrym rozwiązaniem.Ale każdy ma swój mózg i prawo wyboru :)
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasze Relacje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość