Witam wszystkich.
pare słów o mnie;
wiek 33lat
wzrost 190
waga 94kg
zacznę od treningu zacząłem w poniedziałek nowy dla mnie trening fbw może mała rozpiska ćwiczeń;
PONIEDZIAŁEK.
14.11 2011 data zaczęcia nowego treningu.
nogi-przysiady z sztangą na barkach 38kg NA DUŻĄ PARTIE MIĘŚNI 16 12 10 10 pow 4serie
plecy-podciąganie na drążku szeroko 4s
klata-wyciskanie hantel ławka pozioma 16,5kg jeden hantel 4s
barki-wyciskanie sztangi z klatki 13kg 3s 18 16 10pow NA MAŁĄ PARTIE MIĘŚNI
triceps-pompki odwrotne bez obciążenia 2s
biceps-uginanie ramion z sztangą 20kg 18 16 pow 2s
ŚRODA
nogi-wykroki 4kg 16 12 10 10pow
plecy-wiosłowanie w opadzie tłowia 32kg 16 12 10 10pow
klata-wyciskanie hantli skos góra 14kg jeden hantel 16 14 10 10pow 4s
triceps-francuskie wyciskanie za głowy leżąc 19kg 18 16pow 2s
biceps-uginanie ramion z hantlami na przemian 10kg jeden hantel 18 16pow 2s
PIĄTEK
nogi- żuraw 16 12 10 10pow
plecy-martwy ciąg 33kg 16 12 10 10pow 4s
klata-rozpiętki lawka pozioma 10kg 16 12 10 10pow 4s
barki-wyciskanie sztangi za głowy 13kg 18 16 12pow 3s
triceps-prostowanie ręki hantlą za głowy siedząc 6kg 18 16pow 2s
biceps-uginanie ramion na przemian chwyt młotkowy 8kg 18 16pow
tak wygląda miej więcej mój trening trenuje w piwnicy mam tylko hantle prowizoryczną ławkę i pręta który mi służy jako sztanga.na nie które ćwiczenia z małym obciążeniem tą prowizoryczną sztangą ćwiczę, na duże ciężary np;klata,przysiady nie używam bo nie mam stojaka i boję się o kontuzję.może uda mi się załatwić drugą piwnicę i może trochę większą od mojej to mógł bym sobie za sponsorować normalny sprzęt
.moja przygoda z silownią była bardzo krótka i z młodych lat.tak to ćwiczę w piwnicy staż ciężko zliczyć bo gdzieś 2lata temu ćwiczyłem tak ja mi pasowało i było mi na rękę trening był po prostu amatorka,czasami trenowałem prawie co dziennie albo jak mi pasowało koło roku póżnie trochę przerwy znowu ćwiczyłem pare miesięcy znowu przerwa i znowu zaczołem trenować i więcej czytać na temat treningów i odżywiania.kiedyś myślałem że nabrać masy to prosta sprawa ale się myliłem bo ja mam z tą masą wielki problem bo zawsze pragnołem być wielki a nigdy mi się nie udawało i to też przez to były moje przerwy w treningach i rezygnacje ale jestem uparty i będe dążył do celu aby[DOBRZE WYGLĄDAĆ].z moich początków treningów myślałem że jak nażre się odżywek to będe wielki,a spróbowałem już kilka sztuk różnego rodzaju i efekty był bardzo małe a to dla czego,dlatego że odżywki to nie podstawa.podstawa to odpowiednia dieta i trening.dobrze że was znalazłem i bardzo dużo się dowiedziałem i dowiaduje i będę dowiadywał i się szkolił
napisze jeszcze moje rozmiary stwierdzicie czy są nawet nawet czy liche
biceps-42cm
kark-41cm
przedramię-33cm
pas-100cm
udo-84cm
łydka-40cm
klata-111cm
barki-153cm
takie są moje małe rozmiary
może parę słów o mojej diecie.
kiedyś jadłem wszystko i to był mój wielki błąd chodzi o brzuch trochę mi go wybrzuszyło a teraz odrzuciłem smażone jedzenie, fasfudy,kiełbase no ewentualnie drobiowa i kabanosy też drobiowe no i z wędliny też drobiową,słodycze ,słodkie napije soki wszystkiego rodzaju to bee.
pare słów o moim posiłku np dzisiejszym;
śniadanie 5;30 przed pracą
płatki musli wieloowocowe z mlekiem
kawa parzona w pracy
śniadanie 10;00 4 kanapki składane z;chleb sojowy,sałata,wędlina drobiowa,żółty ser,pomidor,ogórek,czasami rzodkiewka
kolejny posiłek w pracy 14;00 makrela wędzona albo kefir i serak wiejski do tego kromki chleb sojowy i kawa parzona
kolejny mały posiłek banan,jabłko czasami mandarynka pomarańcz lub kiwi
kolejny posiłek obiad 18;00 to jest różnie np;ziemniaki filet z kurczaka z piekarnika jakaś sałatka lub ogórek konserwowy albo surówka,np;jeszcze może być zupa czy smażone warzywa z kawałkami piersi z kurczaka no te obiady są różne np;dzisiaj miałem spagetti z kawałkami piersi.
po treningu jem ryż z bananem dużą łyżka miodu i chudym twarogiem jak coś zostanie to jem jeszcze wieczorem i to by było na tyle z moją dietą .
a zaczołem brać hard mass i bacc xtra .
w dni treningowe mass biorę po pierwszym śniadaniu i pare minut po treningu i bcaa biore nad czo rano i zaraz po treningu
a w dni nie treningowe bacc nad czo rano, po śniadaniu mass i godzina po obiedzie mass.
to by było na tyle z mojej strony mam nadzieje że mi pomożecie. jak macie jakieś pytania to śmiało czekam
przepraszam za błędy pozdrawiam