Szybkie logowanie
  • Strona główna Forum Hydepark
  • kila pytan

Miejsce dyskusji dosłownie o wszystkim, niekoniecznie związanym z kulturystyką. Dział pozwalający na wolną dyskusję nie ograniczoną żadnym tematem przewodnim.

Moderator: Michał Bodzioch

kila pytan

Postprzez cooler_102 » 21 Listopad 2011, o 15:31

Siema pany.
    nie wiedzialem gdzie zapytac wiec pytam tutaj ;)
    Po ostatnim weekendzie nurtuje mnie kilka kwesti. A mianowicie, niektorzy z was wiedza, ze mam dwa gwozdzie tytanowe w ciele i kilka srubek. to czy piszcza na lotnisku czy w sadzie na bramkach moge sprawdzic sam, ale...
    w weekend rozmawialem z pewna osoba i powiedziala mi,ze nie wyjade za granice z panstwowymi gwozdziami w nogach, bo to jest cholernie drogie paskuctwo, a ze byly przypadki usuwania ich za granica i sprzedazy to polskie prawo gwarantuje nfz pomoc w takich sytuacjach i takowi osobnicy granic panstwa nie maja prawa ani mozliwosci, legalnie opuscic.
    Bylo podobno o tym w jakis wiadomosciach mowa i to dosc obszernie o takich przypadkach.

nie wiem jak to faktycznie jest, ani tez info za bardzo znalesc nie umiem.
    Moze ktos wie cos wiecej, albo trafi na jakis link, badz tez orientuje sie w temacie to prosze o jakies info tutaj badz na pw.
    ps.
    jeden gwozdz kosztuje podopbno 125 tysi, a mam dwa, tego tez sprawdzic nie umiem, bo w wyszukiwarce wyskakuja tylko faktury, ale bez cen:P
    "Bóg nie zdejmuje ciężarów, wzmacnia tylko plecy"

Bądź hardcorem!!! wspomóż Stwórce

KAWASAKI ninja ZX-9R 2001 !!!

SUPERBIKE\brzytwa
    Awatar użytkownika
    cooler_102
    Major

Pochwały: 30
    Miasto: kępno
    Data urodzenia: 09 02 1988

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

kila pytan

Postprzez Purina » 21 Listopad 2011, o 16:48

Podobno... być może... ech. Poczytaj w necie, albo idź do jakiegoś konsulatu/na lotnisko i zapytaj :P Nie wierzę w to, że osoby z gwoździem, czy śrubką są przykute do Polski dożywotnio. To niby jakie miałbyś mieć te śrubki? Made in UE? Bezsens ;)
    Ps. jak może być faktura bez ceny? :Zdziwiony:
    Były dziennik treningowy:
    http://www.kulturystyczni.pl/dziennik-treningowy-puriny-d-t4259.html
    Awatar użytkownika
    Purina
    Podpułkownik

Pochwały: 17

kila pytan

Postprzez robo815 » 21 Listopad 2011, o 16:52

Kiedyś tak było,ale jak teraz jest to musisz się dowiedziec w konsulacie.Podejrzewam że po krajach UE możesz spokojnie sie poruszać :)
    Być kulturystą - to znaczy być człowiekiem z charakterem, człowiekiem umiejącym walczyć i pokonywać trudności.
    http://www.youtube.com/watch?v=Iskjc3qcVew&feature=grec_index
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

Pochwały: 55
    Miasto: Poznań
    Data urodzenia: 17 07 1975

kila pytan

Postprzez cooler_102 » 21 Listopad 2011, o 17:24

to nie jest moje purina, a ze to nie kosztuje tysia czy dwa tylko kilkaset wiec wcale sie nie dziwie.
    oni mi to usuna jak bedzie mozna i jesli ja bede chcial, a jak nie to maja prawo wyjac mi to po mojej smierci.
    jak cos znajdziesz to wrzucaj ;)

robo po krajach UE pewnie tak, tzn jesli bede uzywal dowodu na granicy.
    paszporttu wyrobionego nie mam, a podobno cos jest tam wbite po takich zabiegach. tzn tak slyszalem.
    szykuje sobie wakacje i paszport mi bedzie potrzebny i jak tak jest to musze plany zmienic... no i wogole to ciekaw jestem jak z tym to jest w koncu.

SUPERBIKE\brzytwa
    Awatar użytkownika
    cooler_102
    Major

kila pytan

Postprzez Zioło » 21 Listopad 2011, o 17:30

YY, a jakieś zaświadczenie od lekarza czy coś ? Nie wystarczy ?
    Jedna podstawowa zasada sportu siłowego:
    WIEDZ PO CO TO ROBISZ!
    Awatar użytkownika
    Zioło
    Podporucznik

Pochwały: 12
    Miasto: Szczerców

kila pytan

Postprzez cooler_102 » 21 Listopad 2011, o 17:50

skoro nfz nie chce zeby ktos zrobil im wyjebke i sprzedal na czarnym rynku to, to raczej ci nic nie wystawia

SUPERBIKE\brzytwa
    Awatar użytkownika
    cooler_102
    Major

kila pytan

Postprzez Zioło » 21 Listopad 2011, o 17:58

Ano... kurwa niech oni na swoje ręce najpierw zaczną patrzeć i ile oni nakradli...
    Jedna podstawowa zasada sportu siłowego:
    WIEDZ PO CO TO ROBISZ!
    Awatar użytkownika
    Zioło
    Podporucznik

Pochwały: 12
    Miasto: Szczerców

Re: kila pytan

Postprzez cooler_102 » 21 Listopad 2011, o 18:02

Zioło napisał:Ano... kurwa niech oni na swoje ręce najpierw zaczną patrzeć i ile oni nakradli...

rozpoczynasz nie konczaca sie dyskusje teraz... i lepiej tego niech nikt nie ciagnie.

wyczytalem, ze rydle tytanowe(potocznie gwozdzie typu T), maja nabijane juz numery seryjne i idetyfikacyjne, czyli cos w tym jest.
    w dalszym ciagu czekam na jakies informacje w temacie :)

SUPERBIKE\brzytwa
    Awatar użytkownika
    cooler_102
    Major

kila pytan

Postprzez Purina » 21 Listopad 2011, o 18:06

Skoro mają i wbijają w paszport, musisz dostać jakiś papier na to. To jak? Przechodzisz przez bramki i piszczysz - musisz mieć podkładkę, że masz śruby, bo Cię nie przepuszczą 'na słowo'. A nie boisz się bólu podczas lotu na przykład?
    Kiedy mają CI to wyjąć?
    Były dziennik treningowy:
    http://www.kulturystyczni.pl/dziennik-treningowy-puriny-d-t4259.html
    Awatar użytkownika
    Purina
    Podpułkownik

Pochwały: 17

kila pytan

Postprzez cooler_102 » 21 Listopad 2011, o 18:16

o to chodzi, ze nawet nie mozesz opuscic granic panstwa, jakbym mial tylko sruby to mozna sobie zalatwic zaswiadczenie, albo nosic male przeswietlenie ze soba, albo miec dobra gadana, bo przepuszczaja na slowo, gorzej za granica:P wtedy znajomosc jezyka sie klania ;)

podobno rzadko ktore bramki piszcza ;)
    Niby w systemie jestes napietnowany i moga cie zgarnac, jako probe nielegalnego wywiezienia tych tytanowych cacek poza granice panstwa do ktorego sluzby zdrowia naleza. czyli moga cie oskarzyc o kradziez ;)

popatrz.mialas taki drogi bajer wstawiony, zagoilo sie itd tak? :) jedziesz za granice do prywatnej kliniki, wczesniej wszystko zalatwione. robia ci operacje, oczywiscie zostajesz w klinice i sa przeprowadzone procedury jak np w pl, z ta roznica, ze po cenie czarnego rynku sprzedajesz na lewo to tej klinice, ona zadowolona, bo takie cacko rzecz jasna kosztuje i to sporo a od ciebie ma np za pol ceny plus leczenie, czyli na plus. a ze to prywatna klinika, to jesli zglasza sie prywatna osoba z podobnym urazem, maja dla niego rydel, w cenie np nizszej 10% niz konkiurencyjna placowka.

Wszyscy zadowoleni tylko nie nasz nfz, a ze polacy to narod kombinatorow to po kilku takich sytuacjach ktos madrzejszy sie tym zajal, utrudniajac innym zycie ;)

teraz rozumiesz? :)

SUPERBIKE\brzytwa
    Awatar użytkownika
    cooler_102
    Major

Następna

Wróć do Hydepark

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość