przez loginald » 21 Sierpień 2011, o 11:01
Witam. Mam 27 lat, 193cm wzrostu i 90kg. Mimo, że mam dość chude kończyny i kwadratowy tułów uważam, że to moja życiowa forma. Zawsze byłem chudy średnia waga 75kg. Najmniej 63 kg po bardzo wyczerpujących wakacjach w pracy na budowie w wieku 19lat. 2 lata temu ćwiczyłem w domu na ławce. Była dieta, trening plan, odżywki i w pierwsze 2 miesiące z wagi 74 wskoczyło na 83kg. Potem była 4 dniowa grypa jelitowa i waga spadła do 76kg. Dalej była depresja i skupiłem się na pracy. Przez ostatni rok nie ćwicząc, bez diet itp przytyłem ok 15kg. I tak przy wzroście 193 ważę te 90kg. Gdy zaczynałem ćwiczyć przy 75kg miałem klatkę 90 a biceps 26 teraz mam klatkę 103, biceps 33, a łydkę chyba 35. I chcę jeszcze to zmienić. Jem ok 5 posiłków dziennie. Nie mam ograniczeń żywieniowych. Spagetti, chińskie, pizza, schaby, wołowiny, tosty, tortije, słodycze, jak jestem zmęczony nie mam siły zrobić sobie czegoś to płatki z mlekiem i najedzony. Jem wszystko co lubię i nie zamierzam z tym skończyć. Od miesiąca wróciłem do treningów. Jak pisałem nie mam diety. Chcę usportowić sylwetkę. Wyglądać zdrowiej. Ćwiczę systemem 2 dni treningu dwa odpoczynku. Mam działalność gospodarczą co za tym idzie dużo pracuje, 8-20. Oczywiście mam czas jeść i odpocząć ale nie na trening i ćwiczę po powrocie z pracy czyli ok godz 20 tak bym następnego dnia mięśnie były wypoczęte i żebym utrzymał swój interes odpryskując się w toalecie. Trening domowy, sprzęt to ławka, sztangielki, dwa gryfy prosty i łamany i obciążenia. Ćwiczę sam więc jest to trening umiarkowany, nikt nie zdejmie ze mnie ciężaru.
dzień 1
Klatka na ławce poziomej 3serie
klatka na ławce skośnej w dół 3 serie
Klatka na ławce skośnej w górę 2-3 serie
Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia (na barki i plecy) 3 serie
Wspinanie się na palce ze sztangą (na łydki) 3 serie
dzień 2
Biceps uginanie ramion ze sztangą 3 serie
Biceps uginanie ramion ze sztangielkami w siadzie na ławce 3 serie
Biceps uginanie ramion młotkiem ze sztangielkami stojąc 3 serie
Triceps prostowanie ramienia ze sztangielką za głową 3 serie
Triceps Prostowanie ramion ze sztangą za głową 3 serie
Sztruksy ze sztangielkami 3 serie
Gdy już trochę wiecie, chciałbym się spytać czy przy mojej wadze, treningu i żywieniu powinienem jeszcze brać Gainery czy już może białka? Przy obecnym wznowieniu treningów nie biorę odżywek. 2 lata temu brałem Gainera Gain Fasta i jeszcze jakiś inne później no i kreatynę i aminokwasy. Obecnie nie jestem zainteresowany aminami i kretką, ćwiczę dla siebie także chciałbym osiągnąć 100kg i mieć możliwie wieki biceps, klatkę i łydki także gainer czy białko? Jakie polecacie białka i gainery? No i na sugestie szeroko pojęte też oczekuję. Pozdrawiam Marcin