Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Nasze Relacje
  • Raf&Oli"zabiorą nas kurva w kaftanach!!"dziennik motywacyjny

Testujemy na sobie: plany treningowe, diety, suplementy, odżywki, sterydy i prohormony. Prowadzimy dzienniczek i zdajemy relację. Zobacz jak ćwiczą prawdziwi twardziele.

Moderator: Michał Bodzioch

Raf&Oli"zabiorą nas kurva w kaftanach!!"dziennik motywacyjny

Postprzez rafimoc » 28 Grudzień 2011, o 18:40

doradze, tylko wylaczylem gg jak widzisz bo uciekam.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez Oliver » 28 Grudzień 2011, o 18:42

ok trzymam za słowo :)
    Nin'i no kakaku de... Subete ni oite, watashi wa tsuyoku naru yo!
    Oliver
    Generał brygady

Pochwały: 42

Postprzez Diablo 88 » 28 Grudzień 2011, o 20:03

Szkoda,ze na gg wypowiadasz sie co do jego zdjec.Mysle,ze kazdy chcialby poznac i twoja opinie na ten temat. Oliver napisze Ci opinie na NK :D :P dobra koniec zartów.Analiza tych zdjec nie jest łatwa bo tyle ich naje****,ze nie wiadomo od czego zacząć.Musze na boku otworzyc te zdjecia i po koleji cos ogladac i pisac...

A wiedz:1 zdjecie po spadkach- jak na po spadkach to wiecej spadlo Ci miesa niz fatu...nie podoba mi sie to zdjecie pleców...male najszersze duzo fatu dalej tam siedzialo.

17.11 brzuch talia i bicepsy ladnie wygladaly...trzeba bylo tak trzymac

12.12 wciaz zaduzo bylo w pasie i tali-malo podkreslone najszersze,z gory klatki wszystko Ci ucieklo,dol byl jeszcze w miare ok...brzuch tak plaski nie byl :) wciagnales brzuchacza (zdjecie od boku) mniejsza o to

28.12 bierzace foty

od 1 zdjecia zaczne

plecy- zle swiatlo dobrane-szerokosc w miare jakas jest ale wyglada to tak,że wciaz jest zaduzo w pasie i nie widac calego uroku najszerszych.
    2zdjecie- to samo co w pierwszym albo kisisz tam jeszcze slonine ale jednak tej szerokosci brakuje...napewno na tym zdjeciu nie ma czworobocznych

3zdjecie-Biceps- lapa jest...zle to nie wyglada ale tatuaz kamufluje cala powierzchnie w okol niego.Szczyty od boku dobrze widoczne
    4zdjecie- najszersze przodem-potwierdza sie to co pisalem wyzej...za duzo masz w pasie i tali-widac golym okiem

5zdjecie- biceps i klatka bokiem- o bicepsie juz pisalem, klatka- dobrze widoczna gora chodz jeszcze miesa by sie tam przydalo ale naprawde zle to nie wyglada...dol troche odstaje ale to przez poze moze byc tak spostrzegane

6zdjecie-Biceps przodem- j/w szczyty dobrze zauwazalne-ogolem ladnie to wygladalo by :) gdyby byly tej samej wielkosci...lecz zle sie nie prezentuja :Kciuk w góre:

7zdjecie-klatka przodem- miesa od gory dowal

8zdjecie - powtarza sie
    9zdjecie-najszersze tylem- Napisze tak w realu moze to wygladac lepiej...wydaje sie,ze jest za tlusto.slabo te piora wychodza
    10zdjecie ( juz żygam tymi fotami :D ) -tutaj w ogole szerokosci nie widac next
    11zdjecie-Biceps tylem - kiepska poza wiem,ze to nie latwo zapewne sam bym nie umial ale to co rzucilo mi sie w oczy to prawy trojglowy,ktory jest wiekszy oraz dwuglowy ktory jest wiekszy od lewego. Z tylu szczyty slabo widoczne.
    12-to samo
    13-lekki zarys widac ale fatu dalej jest za duzo. to jest moje zdanie oczywiscie...szczegolnie te "boczki" tluste no i wez te krzaki ogol z pod pachy xD
    14-tu juz pisalem chodz na tej fotce lepiej widac tylko prawy szczyt
    15-Nog wcale nie masz malych chodz dwojek brak w porownaniu do czworek,lydki slabe lub przez ten busz tam nic nie widac
    16-No tu juz byles zmeczony z tego co widze. zero dwojek i ledwo co tam walczyles z tymi czworkami.

Oliver ogolem sporo pracy jeszcze przed toba lecz widac,ze cwiczysz i to sie ceni.Na moj gust to przydala by sie lepsza wycinka niz zalanie sie do 100kg juz ci kiedys pisalem jak to jest po wadze 90kg i uwierz,że nie jest tak latwo utrzymac smukla i nie zalana sylwetke i przekonany jestem,że sie zalejesz jak swinia.Ogolem jestes chlop duzy i wybrac musisz sam co tak naprawde chcesz bo mam wrazenie,że nie jestes zdecydowany i dalej nie postawiles sobie twardych zalozen.Jako kolega z forum tylko cie informuje,ze dalsza praca bedzie prowadzila w coraz to wieksza i zalana sylwetke.wiem jak wygladales kiedys...wiem,że bylo bardziej tlusto ale podsumowujac ogolnie wszystko to co napisalem stwierdzam,ze za szybko zaczales z ta masa i mozesz sie na tym przejechac.Na swoim przykladzie moge Ci napisac,ze na dzien dzisiejszy waze 82kg i wciaz to jest za duzo abym zaczal jakies wieksze masowanie bo wiem co bedzie dalej...dodam jeszcze,ze wazylem ponad 100kg i bylem swinia a to dlatego,że dobijajac sie do takiej wagi jaka ty masz obecnie chcialem robic duzo sily i jadlem takie ilosci,ze robiac FBW silowe przytylem 12kg i zbytnio nie patrzylem sie na to ile waze tylko ile dzwigam...do czasu kiedy mnie tutaj "buractwo" :D :P skrytykowalo mam calkiem inne zalozenia,ktore wyjda mi napewno na zdrowie i moze potrwa to troche dluzej ale swego dopne!No tyle Oliver moge Ci napisac...nie chcciales w 2 zdaniach to sie rozpisalem troche,zeby jednak kilka zdan bylo :P trzymam kciuki i Życzę dalszych sukcesów :Kciuk w góre:
    SPORT! SIŁA! NATURA!
    Awatar użytkownika
    Diablo 88
    Starszy Chorąży

Pochwały: 13
    Data urodzenia: 03 12 1988

Postprzez Oliver » 28 Grudzień 2011, o 20:16

super !! dzięki Diablo o to mi chodziło :) naprawdę fajna krytyka, podoba mi się :)
    wiem, że się zaleję bardziej do 100kg, sęk jednak w tym, że mięsa ciągle brakuje a wyciąć i tak wytnę się troszkę
    na wakacje :) racja mam wątpliwości ale tylko dwie, w sumie to jedną, czy startować na debiutach w wadze do 100kg
    czy startować w WZROST - 100 + 8kg, czyli w moim przypadku 91kg wycięty, bardziej przemawia do mnie ta druga opcja,
    od tego co wybiorę zależeć będzie dalsza masówka i wycinka w 2012 dlatego to dość ważne... :)
    jeżeli miałbym się teraz wycinać to ostro bym poleciał w dół z obwodami, a na razie nie jestem na to gotowy
    psychicznie, dopiero co odbudowałem i nadbudowałem swoje rozmiary... zresztą jak sam zauważyłeś po wakacjach
    było krucho ze mną także nie ma co się dziwić, że nie chcę teraz rezygnować z masówki nawet za cenę zalania się :)
    tak jak mówisz, dużo tu winy fatu, że dane mięśnie nie są dobrze widoczne... tylko, że ja teraz masowałem także
    jest logiczne, że trochę tego fatu przyszło :)
    moim priorytetem nie jest wysportowana sylwetka, czy też sylwetka taka jakie prezentują w kulturystyce naturalnej :)
    Ty zapewne właśnie obrałeś teraz drogę owej sylwetki, rozumiem to bo do takiej mnie dziewucha namawia,
    tylko, że nie zgadza się ona z moim charakterem... :)
    nie wiem czy doczytałeś, w przyszłym roku wchodzę na SAA także, to zalewanie się w moim przypadku nie będzie
    takie koszmarne, ale fakt faktem facik będzie... wszystko wyjdzie w praniu :)
    dziękuję za krytykę, wiem nad czym pracować (pomijając fakt, że nad wszystkim) :)
    Oliver
    Generał brygady

Re: Raf&Oli"zabiorą nas kurva w kaftanach!!"dziennik motywac

Postprzez Menik » 28 Grudzień 2011, o 21:16

dobra to od czego by tu zacząć ... może tak:
    Do mnie to ci jeszcze dużo brakuje ogólnie mizernie wyglądasz :P

Przede wszystkim mógłbyś dać jakieś starsze foty bo niewielki jest okres między fotami więc wielkich różnic pewnie nie będzie.

Przede wszystkim wyszczytowany bicek oraz rozdzielony czego ci na prawdę zazdroszczę, chociaż te rozstępy nie wyglądają za ciekawie. naramienne do mocnego masowania. Szerokość jest dobra, ale wiadomo zawsze może być lepiej. klata zdecydowanie do podmasowania. Kaptur albo nie umiesz napinać, albo słabo. Nogi dobrze jest.

http://img38.imageshack.us/img38/669/1000480ym.jpg
    dwójki do poprawy, ale tragicznie nie jest

Podsumowując. Nie zgadzam się z opinią co niektórych i uważam, że najszerszy to twoja wizytówka. Uda również dobre, klata mi się nie podoba, naramienne też można by dowalić, szczególnie boczne aktony. kaptury jak już pisałem chyba pozowanie kuleje. A trica nie dałeś to nie ma jak skomentować. Łydy wyszczytować

PS: jak można w majtasach chodzić :Lol:
    Menik
    Chorąży

Pochwały: 6

Postprzez Oliver » 28 Grudzień 2011, o 21:29

menik nie napinałem tutaj kapturów, nie widziałem takiego sensu bo i tak są do zmasowania, nie trenowałem ich :)
    no i racja zapomniałem zrobić fotki trica... wiedziałem, że o czymś zapomnę... najszersze mam słabe w stosunku do środka
    grzbietu co bardzo widać i muszę je podbudować żeby było symetrycznie i jeszcze szerzej, grubiej :)
    łydki dokładnie do zmasowania i wyszczytowania, zresztą cała reszta tak jak mówisz :) klatka do przodu ale dalej
    jest mała, pojawiła się przedziałka na środku co dla mnie jest ogromnym postępem, ale dalej jest płasko... będę masował :)
    dzięki za opinię :)

PS: hehehehe to nie są majtasy ! to są podwinięte bokserki.! xD tzn takie dłuższe gacie spodenkowe...
    podwinąłem do zdjęć :)
    Oliver
    Generał brygady

Postprzez robo815 » 28 Grudzień 2011, o 21:58

Raczej staruj w niższej kategorii wagowej tzn 91kg.
    Być kulturystą - to znaczy być człowiekiem z charakterem, człowiekiem umiejącym walczyć i pokonywać trudności.
    http://www.youtube.com/watch?v=Iskjc3qcVew&feature=grec_index
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

Pochwały: 55
    Miasto: Poznań
    Data urodzenia: 17 07 1975

Postprzez Oliver » 28 Grudzień 2011, o 22:52

i tak zrobię robo :) chyba, że mi tak dobrze pójdzie masówka na SAA, że będę w stanie do 100kg startować,
    ale priorytet to 91kg :)
    Oliver
    Generał brygady

Postprzez rafimoc » 28 Grudzień 2011, o 23:44

brak klatki - w pozach bokiem wyglada jak u dziecka... sam mam z nia problemy, ale nie przymierzajac u Ciebie kuleje ona 2krotnie.
    brak najszerszych - twoj grzbiet jest zupelnie bez wyrazu jakiego kolwiek, nie pracujesz nad zewnetrznymi rejonami najszerszych co widac
    bicepsy - ktos myli krotkie przyczepy od wyszczytowanych bicepsow (jedno nie musi wykluczac drugiego, ale nie w tym przypadku) nie pracujesz nad szczytami i mimo krotkich przyczepow te bicepsy są rozlazle, zapewne wiesz o czym pisze.
    brak tricepsow i lydek - tricepsy wyjatkowo male w porownaniu z tymi krotkimi przyczepami dwuglowych ramion
    czworoglowe - noga nie rozwinieta, za duzo wielostawow za malo izolacji...
    dwuglowe - dobre ksztalty sie ich tworza, ale wiadomo: MASA,MASA,MASA!
    Naramienne - od razu co sie rzuca w oczy to brak wyraznego pogrubienia miesni konturowych tj boczne aktony i cholerny problem z gora miesni czworobocznych grzbietu

Brzucha na masie nie komentuje - zbedne.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332

Postprzez Oliver » 29 Grudzień 2011, o 08:09

rafał nie wiem czy przyrównanie mojej klatki do Twojej było na zasadzie, że moja kuleje 2 krotnie, ale jeżeli
    tak to kompletnie się z tym nie zgadzam... nie będę wyjaśniał dlaczego :)
    no i nie zgadzam się, że nie pracuje nad najszerszymi bo pracuje co widać w progresie, jeszcze nie są tak rozwinięte
    jak trzeba, ale będą, ważne, że do przodu
    trochę z bicepsami i tricepsami też się nie zgadzam, ale to moje zdanie bo widzę co jest w lustrze :)
    co do reszty racja
    Oliver
    Generał brygady

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasze Relacje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość