Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • kilka pytań odnośnie mojego treningu

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

kilka pytań odnośnie mojego treningu

Postprzez dziubas1994 » 22 Kwiecień 2011, o 01:06

Nick:dziubas1994
    Plec:mężczyzna
    Waga:80-83
    Wzrost:177
    __________________________________________________________________________________
    Pomiary:
    Obwod klatki piersiowej (wdech):112
    Obwod klatki piersiowej (wydech):117
    Obwod uda:58
    Obwod pasa:90
    __________________________________________________________________________________
    Pomiary siłowe:
    Wyciskanie lezac(ciezar maxymalny x1pow LUB trzy rozne wyniki, np: 60x8,70x6,80x4)max100kg , 60x8,70x8,80x8
    Przysiad ze sztanga na barkach(ciezar maxymalny x1pow LUB trzy rozne wyniki, np: 60x8,70x6,80x4)60x8,80x8,85x8
    Martwy ciag(ciezar maxymalny x1pow LUB trzy rozne wyniki,np: 60x8,70x6,80x4)130kg
    SPRZET:
    Opcja C: Sprzet podstawowy (drazek, 1 sztanga, 1 lawka, stojaki do przysiadow i sporo obciazenia)
    Cel:
    Opcja A: Masa miesniowa + siła wytrzymalosciowa (kulturystyczna)
    Opcja C: Wytrzymalosc miesniowa
    Opcja E: Redukcja
    _________________________________________________________________________________
    Zdrowie:
    Wady podstawy? jesli tak to jakie - kiedyś skolioza
    Alergie? jesli tak to jakie (to od nich zalezy Twoja dieta!) - brak
    Chororby przewlekle? jesli tak to jakie? - brak
    Przebyte kontuzje? jesli tak to jakie? - bóle kostki przy próbach ruchu na boki (nie przeszkadza do puki krzywo nie stanę)
    Odżywianie:

Czy stosujesz diete? - niestety mieszkam w internacie i nie mam możliwości stosowania diety ale próbuje odrzywiać sie jak najlepiej

Jesli nie, to:
    Jakie produkty spozywasz najczesciej? najczęściej chleb razowy
    Czy pijesz duzo plynow? (woda,herbaty ziolowe) - woda około 2-3l. dziennie czasami herbatka czarna itp
    Czy pijesz duzo plynow z zawartoscia cukrow prostych? (soki,napoje,redbulle etc) - czasami tymbarki itp
    Czy pijesz napoje pobudzajace ? (kawa,redbulle etc.) - wystrzegam się energydrink'ów itp
    Czy dbasz o to aby w Twoim dniu byla duza ilosc warzyw? - jest ich zapewne mało ale zawsze coś jest:)
    Informacje dodatkowe:

Czy uzywales dopingu? - Nie
    Czy uzywales/uzywasz suplementow, jesli tak to jakie? - creatine monohydrant 1250 mega caps olimp - mam przerwę do maja, hmb rewolution trec- już nie biorę
    Czy stosowales/stosujesz pobudzacze/spalacze,jesli tak to jakie? - kilka lat temu termo speed extreme

witam,
    mój trening wygląda tak że ćwiczę 4 razy w tygodniu siłownie fbw i 4 razy biegam
    wszystko według planów:

trening siłowy:
    dzień 1 (poniedziałek)
    Wyciskanie sztangi na lawce plaskiej 3x8-6
    baterflyy 3x8-6
    Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia 3x8-6
    unoszenie hantli w opadzie tułowia 3x8-6
    Uginanie sztangi stojac 3x8-6
    hantle młotki 3x8-6
    Wyciskanie francuzkie lezac 3x8-6
    prostowanie ręki stojąc 3x8-6

dzień2 (środa)
    Wyciskanie sztangi na lawce plaskiej 3x8-6
    WYCISKANIE SZTANGIELEK SKOŚNEJ GÓRA 3x8-6
    Unoszenie ramion w przód ze sztangielkami 3x8-6
    UGINANIE RAMION ZE SZTANGĄ NA „MODLITEWNIKU” 3x8-6
    UGINANIE RAMION ZE SZTANGIELKAMI STOJĄC PODCHWYTEM 3x8-6
    prostowanie rąk na wyciągu górnym 3x8-6
    prostowanie ręki klęcząc 3x8-6

dzień3(czwartek)
    ŚCIĄGANIE DRĄŻKA WYCIĄGU GÓRNEGO W SIADZIE SZEROKIM UCHWYTEM 3x8-6
    wiosłowanie jednorącz 3x8-6
    wyciskanie sztanki na ławce skośnej góra 3x8-6
    brama klata 3x8-6
    Wyciskanie sztangi z przed głowy 3x8-6
    Unoszenie ramion w bok ze sztangielkami 3x8-6
    UGINANIE RAMION PODCHWYTEM STOJĄC NA WYCIĄGU 3x8-6
    UGINANIE RAMION ZE SZTANGIELKAMI STOJĄC MŁOTKI3x8-6
    WYCISKANIE „FRANCUSKIE” SZTANGI W LEŻENIU 3x8-6
    prostowanie ręki stojąc 3x8-6

dzień4(sobota)

dzień dobry 3x8-6
    wykroki 3x8-6
    wiosłowanie oburącz 3x8-6
    wiosłowanie jednorącz 3x8-6
    rozpiętki skos góra 3x8-6
    WYCISKANIE sztngi skos góra 3x8-6
    unoszenie ramion w przód sztanga 3x8-6
    Unoszenie ramion w bok ze sztangielkami 3x8-6
    UGINANIE RAMION ZE SZTANGĄ stojąc 3x8-6
    UGINANIE RAMION ZE SZTANGIELKAMI siedząc "kolanko" 3x8-6
    WYCISKANIE „FRANCUSKIE” SZTANGI stojąc 3x8-6
    prostowanie ręki klęcząc 3x8-6

trening aerobowy:
    bieg 60 min - do końca kwietnia
    bieg 90 min - do końca maja
    inwertały 30 min - do końca czerwca

ćwiczę tak już 3 miesiące jeśli chodzi o bieganie to oczywiście zaczynałem od małej ilości i stopniowo zwiększałem
    a jeśli chodzi o siłownie to na początku miałem typowy fbw na wszystkie partie
    chcę spalić niepotrzebny tłuszcz ale nie cały:) a przy tym nie stracić za dużo z siły i mięcha
    w tej chwili widać na mojej skórze zarysowania mięśni ale np nie podoba mi się moja szybkość i chciał bym wyglądać lepiej
    jako że nie mam jak stowować diety mam pewnie duże braki w minerałach itp.

mam kilka pytań:
    - czy lepiej ćwiczyć siłownie wieczorem a biegać z rana??, czy np. biegać a następnie siłownia lub może na odwrót
    - czy trening taki jakim ćwiczę czyli 8 treningów w tygodniu jest dobrym treningiem??
    - co byście zamienili w moim treningu??
    - i tak ogólnie co sądzicie o tym wszystkim czy taki trening mnie nie zamęczy albo coś?? bo tego jest coraz więcej i czasami nie mam siły np na naukę
    - czy brak diety źle wpłynie na dobre wyniki w spalaniu tłuszczu
    - polecalibyście mi kupić jakiegoś spalacza czy raczej nie myślieć o tym??
    - czy zastąpienie treningu aerobowego treningiem kraw maga'i było by lepszym wyjściem??
    moja galeria tatuaży
    http://dziubas.y0.pl/index.php
    Awatar użytkownika
    dziubas1994
    Starszy sierżant

Miejscowość: polska/zachodniopomorskie
    Pochwały: 2
    Miasto: koszalin/ mieszałki
    Data urodzenia: 10 04 1994

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Re: kilka pytań odnośnie mojego treningu

Postprzez muruburu » 22 Kwiecień 2011, o 12:29

fachura nie jestem , ale ten plan to nawet kolo fbw lezec nie powinien
    1.plan do wyrzucenia
    2.brak diety zle wplynie na wyniki we wszystkim , czy tto redukcja czy masowanie , no chyba ze masz predyspozycje...

poczytaj tematy podwieszone w dziale treningi i odzywianie
    o fbw tez jest sporo

osobiscie to pocisnalbym fbw 3x w tyg. + bieganie 3x
    biegalbym w dni wolne od silki , jeden dzien calkowitego luzu od treningow

ale poczekajmy co spece doradza , bo ja poczatkujacy jestem wiec moge sie mylic :)
    muruburu
    Starszy szeregowy

Pochwały: 1
    Data urodzenia: 0- 0-1976

Postprzez Frozen » 22 Kwiecień 2011, o 13:11

Po mojemu:

mam kilka pytań:
    - czy lepiej ćwiczyć siłownie wieczorem a biegać z rana??, czy np. biegać a następnie siłownia lub może na odwrót
    Ja bym z rana biegał, a potem na siłownie szedł
    - czy trening taki jakim ćwiczę czyli 8 treningów w tygodniu jest dobrym treningiem??
    Ja bym zmienił tona FBW 5x5 lub FBW 15x10x5 bo to twoje to nie wiem jak się nazywa
    - co byście zamienili w moim treningu??
    Yyyy od postaw inny
    - i tak ogólnie co sądzicie o tym wszystkim czy taki trening mnie nie zamęczy albo coś?? bo tego jest coraz więcej i czasami nie mam siły np na naukę
    Dobry trening zawsze męczy
    - czy brak diety źle wpłynie na dobre wyniki w spalaniu tłuszczu
    Sądzę, że odpowiednia dieta zapewne by pomogła,
    - polecalibyście mi kupić jakiegoś spalacza czy raczej nie myślieć o tym??
    Po mojemu za młody jesteś, jeszcze się rozwijasz, ja bym odradzał
    - czy zastąpienie treningu aerobowego treningiem kraw maga'i było by lepszym wyjściem??
    Awatar użytkownika
    Frozen
    Sierżant sztabowy

Pochwały: 3

Postprzez dziubas1994 » 22 Kwiecień 2011, o 15:04

myślicie że np ułożenie splitu na rzeźbę było by lepszym rozwiązaniem niż fbw??
    moja galeria tatuaży
    http://dziubas.y0.pl/index.php
    Awatar użytkownika
    dziubas1994
    Starszy sierżant

Miejscowość: polska/zachodniopomorskie
    Pochwały: 2
    Miasto: koszalin/ mieszałki
    Data urodzenia: 10 04 1994

Postprzez muruburu » 23 Kwiecień 2011, o 16:59

dieta decyduje czy bedzie masa , czy rzezba
    na tym samym treningu mozna wbijac mase jak i redukowac
    jesli o mnie chodzi to fbw i wszelkie odmiany dzialaja zdecydowanie lepiej niz jakikolwiek split
    muruburu
    Starszy szeregowy

Data urodzenia: 0- 0-1976

Postprzez valdunn » 6 Grudzień 2021, o 14:09

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
    geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
    hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
    journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
    kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
    сайтlargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
    nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
    papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
    rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
    stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
    valdunn
    Marszałek

Data urodzenia: 03 05 1984

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość