Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Kilka pytań. Co o tym sądzicie?

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Kilka pytań. Co o tym sądzicie?

Postprzez Marcin02 » 29 Maj 2012, o 22:57

Witam wszystkich serdecznie :) . Nazywam się Marcin mam 19 lat. W związku ze zbliżającymi się wakacjami postanowiłem zrobić coś z sobą, zwłaszcza ze to już chyba najwyższa pora. Mam 172 cm wzrostu oraz 65 kg wagi. Ostatnio natknąłem się na stronę http://www.wruchu.pl . Znajduje się tam zestaw ćwiczeń (pompki, brzuszki, podciągnięcia) , które można wykonywać w domu. Pewnie dość negatywnie mnie potraktujecie i wiem, że siłownia jest 100% lepsza, lecz tak pomyślałem żeby zamiast wydawać 100zł na siłownię miesięcznie spróbować samemu ćwiczyć systematycznie, a pieniądze które miałbym wydać na siłownię chciałbym przeznaczyć na jakieś suplementy oraz dietę. Na pewno efekty nie będą powalające i dużo gorsze niż na siłowni ale jakieś na pewno będą :p aa jeszcze jedno..chodziłem na siłownię jakiś rok temu 1-2 miesiące jednak z braku czasu musiałem przestać.

Wzrost 172
    Waga 65
    Wiek 19
    Obwód w pasie 84
    BMI 22,5
    Tkanka tłuszczowa 19%

Takimi najważniejszymi moimi celami są:

-zwiększenie siły, kondycji oraz wytrzymałości,
    -redukcja niepotrzebnej tkanki tłuszczowej, (głównie na brzuchu)
    -najbardziej zależy mi głównie na rozbudowie mięśni bicepsa, klatki piersiowej oraz brzucha jeszcze ewentualnie triceps i przedramię,

To są w sumie takie 3 najważniejsze moje założenia, zaś plan ćwiczeń przedstawiałby się następująco:

poniedziałek – pompki, brzuszki
    wtorek – podciąganie ,brzuszki
    środa - pompki, brzuszki
    czwartek - podciąganie, brzuszki
    piątek - pompki, brzuszki
    sobota - podciąganie, brzuszki
    niedziela – przerwa
    +
    Rano lub wieczorem 15-20 min biegania

Posiadam 2 handelki po 7 kg jeden. Mam zamiar kupić drążek do podciągania. Czy taki w zupełności mi wystarczy? http://www.newdeal.home.pl/fitnet/drazek/drazekopis.jpg
    Czy lepiej zainwestować w coś lepszego, droższego i co więcej ewentualnie jeszcze polecacie dokupić?;p

Wiem również, że bardzo ważna jest dieta. Czy waszym zdaniem opłaca się ( a jeśli tak to jaką) w moim wypadku stosować?

Kwestia odżywek. Jakie waszym zdaniem jakoś przyśpieszyłyby lub pomogły w moich założeniach? Widziałem dużo różnego rodzaju suplementów, które byście mogli mi polecić? Na zakup ich planuje około 200 pln

Jeszcze co do planu to jakie waszym zdaniem ćwiczenia można by było jeszcze dołożyć (z tymi hantlami) lub coś zmienić?

Mam nadzieje, że nie potraktujecie mnie zbytnio negatywnie. Prosiłbym was o wszelkie rady, oraz sugestie. Jak wszystko pójdzie okej postaram się dzielić z wami moimi postępami :)

Aha. Jeżeli znalazłaby się jakaś osoba z odrobiną wolnego czasu i wiedzy, którą mógłbym się tak poza forum zapytać od czasu do czasu o jakąś drobnostkę, i nie było by to dla niej jakimś dużym problemem to prosiłbym o kontakt na priv. Jestem w stanie również wynagrodzić tą pomoc jakąś drobną sumką :)
    Pozdrawiam ! :Cool:
    Marcin02
    Szeregowy

Miasto: Poznań
    Data urodzenia: 11 03 1993

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez Marcin02 » 1 Czerwiec 2012, o 12:23

Odświeżam

Czy ktoś mógłby mi doradzić? czy opłaca się stosować jakąś dietę do tego oraz czy kupić jakieś dodatkowe produkty typu białko albo isostar etc i czy ten plan w miare dobrze pomoże mi osiągnąć moje założenia czy coś jeszcze dodać? Pozdrawiam :)
    Marcin02
    Szeregowy

Miasto: Poznań
    Data urodzenia: 11 03 1993

Postprzez playandwin24 » 1 Czerwiec 2012, o 17:09

Ciekawe jak zareaguje Twój organizm na taki trening, może jakąś tam masę złapiesz, ale raczej bez szału, wytrzymałość, trochę siły, na początek ok, ale po pewnym czasie efekty będą coraz mniejsze...
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

Re: Kilka pytań. Co o tym sądzicie?

Postprzez Bandit » 1 Czerwiec 2012, o 22:33

Marcin02 napisał:...

:Walić głową w mur:
    :Zakręcony:
    :Lol:
    Pozdr.
    bandit
    Awatar użytkownika
    Bandit
    Starszy plutonowy

Re: Kilka pytań. Co o tym sądzicie?

Postprzez valdunn » 6 Grudzień 2021, o 14:13

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
    инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
    инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
    languagelaboratory.ruинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
    инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
    valdunn
    Marszałek

Pochwały: 1
    Data urodzenia: 03 05 1984

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość