przez mack » 17 Listopad 2011, o 01:31
Podstawowe informacje:
Nick:Mack
Plec:M
Waga:75
Wzrost:183
__________________________________________________________________________________
Pomiary:
Obwod klatki piersiowej (wdech):92,5
Obwod klatki piersiowej (wydech):89
Obwod uda:58
Obwod pasa:89
__________________________________________________________________________________
Pomiary siłowe:
Wyciskanie lezac(ciezar maxymalny x1pow LUB trzy rozne wyniki, np: 60x8,70x6,80x4)
Przysiad ze sztanga na barkach(ciezar maxymalny x1pow LUB trzy rozne wyniki, np: 60x8,70x6,80x4)
Martwy ciag(ciezar maxymalny x1pow LUB trzy rozne wyniki,np: 60x8,70x6,80x4)
Nie mam możliwości tego sprawdzić na dzień dzisiejszy.
SPRZET:
Opcja D: Pokój z dużą ilością miejsca.
Cel:
trening ogólnorozwojowy z małym naciskiem na nogi i plecy a największym na klatkę i brzuch.
_________________________________________________________________________________
Zdrowie:
Wady podstawy Brak
Alergie Brak
Chororby przewlekle Brak
Przebyte kontuzje Brak
Odżywianie:
Jakie produkty spozywasz najczesciej?
Dużo makaronu, ryżu, kaszy, mięso z kurczaka, ostre dania, mięso wieprzowe, ryby w każdej postaci poza smażonymi, zdecydowanie mało chipsów i słodyczy.
Pijam bardzo dużo mleka.
Czy pijesz duzo plynow Woda w dużych ilościach gazowana
Czy pijesz duzo plynow z zawartoscia cukrow prostych raczej mało
Czy pijesz napoje pobudzajace kawa 1-2x dziennie
Czy dbasz o to aby w Twoim dniu byla duza ilosc warzyw - staram się tak, ale rzadko wychodzi. żywię się na własną rękę i nie zawsze jest na to czas.
Informacje dodatkowe:
Czy uzywales dopingu? Nie
Czy uzywales/uzywasz suplementow, nie
Czy stosowales/stosujesz pobudzacze/spalacze, nie
Dopiero zaczynam swoją przygodę z samodzielnym treningiem. Przez 6 lat trenowałem koszykówkę i wyglądałem przyzwoicie natomiast potem przyszło liceum a teraz studia i sylwetka stała się dla mnie o wiele mniej atrakcyjna. (pojawił się tłuszczyk na brzuszku) Chodzę raz w tygodniu na basen. Pływam tylko i wyłącznie kraulem i tylko i wyłącznie używając do tego rąk. Większość mojej masy znajduje się w udach. Moim celem jest poprawa ogólnej sylwetki, rozbudowa klatki stawiając na szybkość. Nie chciałbym stracić swojej koordynacji i zwinności. Na początek nie jestem w stanie załatwić sobie żadnego sprzętu więc prosiłbym o kilka przykładowych ćwiczeń które mógłbym robić w akademiku. Najprawdopodobniej uda mi się załatwić karnet na siłownię, ale dopiero od przyszłego miesiąca. Chce zacząć już teraz. Interesują mnie ogólne rady jak i szczegółowy trening. Do pracy motywują mnie ściśle określone cele. jeżeli mam wykonać tyle i tyle to zrobię, natomiast nie odpowiada mi gadanie typu -rób pompki aż się zmęczysz. Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Pytajcie o wszystko czego potrzebujecie więcej.
Chciałbym jeszcze dodać, że nigdy nie chodziłęm na siłownie więc jeżeli zarzucicie jakimś fachowym terminem to na 95% nie będę wiedział o co chodzi, także prosiłbym aby zwaracano się do mnie jak do kompletnego nowicjusza, obiecuję się nie obrażać jak i postaram się w miare możliwości pisać o swoich osiągnięciach.