Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Prośba o pomoc z ułożeniem planu

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Prośba o pomoc z ułożeniem planu

Postprzez cooler_102 » 10 Luty 2012, o 10:28

jak chcesz sile to po co ci az 4 plany??
    jeden wystarczy i skupo sie na sile skoro jej tak pragniesz, takie plany to bardziej na mase a jak wiecej pow to super rzezba.
    na nogi glowne cwiczenie to wspiecia?albo maszyna?
    przysiad, albo hack przysiad
    plecy, wioslo, albo jak hardcor jestes to mc, mi mc nie przeszkadzalo w planie z przysiadami.
    klata wl, wl skos, porecze _ wybierz cos

skoro chcesz isle to skup sie na jednym planie max dwoch i to 3x w tygodniu a nie 4
    "Bóg nie zdejmuje ciężarów, wzmacnia tylko plecy"

Bądź hardcorem!!! wspomóż Stwórce

KAWASAKI ninja ZX-9R 2001 !!!

SUPERBIKE\brzytwa
    Awatar użytkownika
    cooler_102
    Major

Pochwały: 30
    Miasto: kępno
    Data urodzenia: 09 02 1988

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Re: Prośba o pomoc z ułożeniem planu

Postprzez xantos64 » 10 Luty 2012, o 14:25

nie chce być chamski ale czytałeś to co wcześniej napisałem?

nie będę kombinował z planem tylko zrobię tak jak mi purina radził czyli ogólnorozwojowy , bez żadnych wymogów że najważniejsza jest siła , chce po trochę każdego chyba po to jest ogólnorozwojowy prawda? poczytałem trochę ciekawą lekturę
    http://www.***.pl/%5Bart%5D_FBW_Full_Body_Workout_by_georgu-t364504.html i dowiedziałem się kilku ciekawych rzeczy , to jak możecie mi poprawić ten plan?
    xantos64
    Kapral

Postprzez Purina » 10 Luty 2012, o 14:53

Ja bym robiła chyba 3-4 razy w tygodniu to samo, nie zmieniając ćwiczeń (głównie wielostawowe!). Pamiętaj tylko, że przy planie na siłę możesz mieć 'rozlazłą' sylwetkę, bo dysproporcje będą zauważalne.
    Purina - kobieta, nie facet :D
    Były dziennik treningowy:
    http://www.kulturystyczni.pl/dziennik-treningowy-puriny-d-t4259.html
    Awatar użytkownika
    Purina
    Podpułkownik

Pochwały: 17

Postprzez cooler_102 » 10 Luty 2012, o 18:52

czytalem,
    chyba sam nie wiesz czego chcesz, pytalem o to czy cwiczyles czy bezmyslnie machales, fbw jest dla poczatkujacych lecz nie tylko,
    niby sile chciales a teraz ogolnorozwojowka?? cos nie halo, krecisz cos chlopie z ta sila i stazem.
    "Bóg nie zdejmuje ciężarów, wzmacnia tylko plecy"

Bądź hardcorem!!! wspomóż Stwórce

KAWASAKI ninja ZX-9R 2001 !!!

SUPERBIKE\brzytwa
    Awatar użytkownika
    cooler_102
    Major

Pochwały: 30
    Miasto: kępno
    Data urodzenia: 09 02 1988

Postprzez xantos64 » 10 Luty 2012, o 19:37

nic nie kręce po prostu najbardziej zależało mi na sile a nie na tym by wyglądać na "nappopowanego" , ćwiczyłem w miarę dokładnie , nie wymachiwałem ciężarami , czasami tylko przy większych obciążeniach darłem na chama żeby skończyć serię , masy coś mi przyrosło (szczególnie w bicepsie) ale nic szczególnego i dlatego się pytałem czy mogę splita (kumpel mi doradził bo twierdził że fwb jest do d....) na siłę , rzeźba i masa swoją drogą ale na sile i wytrzymałości mi zależy ponieważ przez wakacje robię u wujka za granicą na budowie i zależy mi na dobrej formie
    xantos64
    Kapral

Postprzez xantos64 » 10 Luty 2012, o 20:22

to w końcu jak poprawi mi ktoś ten plan? chodzi o powtórzenia i serie a i purina sorki :D nie wiem czemu ale skojarzyłaś mi się z facetem (nick , avatar a końcówki postów jakoś nie doczytywałem :) )
    xantos64
    Kapral

Postprzez Purina » 10 Luty 2012, o 20:56

Zrób sobie FBW, siłę przy okazji i tak zdobędziesz :) I na Twoim miejscu zrobiłabym tak:
    po 2 ćwiczenia na duże partie i po 1 na małe, czyli: 2 na nogi, 2 na plecy, 2 na klatę, 1 na barki, 1 na triceps, 1 na biceps i 1 na brzuch w 3-4 seriach po 8-12 powtórzeń. Wrzuć jeden plan, na jakim się skupisz, i który będziesz robił załóżmy 3 razy w tygodniu (przykładowo pon., śr., pt.), a potem poprawimy w razie czego. Pamiętaj tylko, że powtórzenia w serii powinny być malejące, czyli np. 12, 10, 10, 8. No i na barki, czy brzuch większa ilość powtórzeń, np. 15 na serię.
    Były dziennik treningowy:
    http://www.kulturystyczni.pl/dziennik-treningowy-puriny-d-t4259.html
    Awatar użytkownika
    Purina
    Podpułkownik

Pochwały: 17

Postprzez robo815 » 10 Luty 2012, o 23:32

I ćwiczenia wielostawowe.Już łatwiej Purina nie mogła napisać :Kciuk w góre:
    Być kulturystą - to znaczy być człowiekiem z charakterem, człowiekiem umiejącym walczyć i pokonywać trudności.
    http://www.youtube.com/watch?v=Iskjc3qcVew&feature=grec_index
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

Pochwały: 55
    Miasto: Poznań
    Data urodzenia: 17 07 1975

Postprzez xantos64 » 11 Luty 2012, o 01:29

Nogi
    uginanie nóg w leżeniu na brzuchu na ławce przy użyciu maszyny 12x10x10x8
    przysiady ze sztangą na barkach 12x10x10x8
    plecy
    Martwy ciąg 12x10x10x8
    martwy ciąg w leżeniu na ławce prostej 12x12x10x8
    klatka
    wyciskanie sztangi na ławce prostej 12x10x10x8
    rozpiętki na ławce prostej 12x10x10x8
    barki
    unoszenie hantli bokiem 15x12x10
    triceps
    wyciskanie francuskie hantlami 12x10x8
    biceps
    Uginanie ramion ze hantlami 12x10x8
    brzuch
    Unoszenie kolan w leżeniu płasko 15x12x10

mam trochę problem bo nie wiem jakie można dać w miarę proste ćwiczenie na brzuch (mięśnie tej partii mam najsłabsze ponieważ mam spore problemy z robieniem choćby brzuszków)

a i przy ćwiczeniu korzystać głównie ze sztangielek i rozpiętek? stosować większe obciążenie dla lewej ręki ? jak napisałem wcześniej mam lewą rękę słabszą i przy opuszczaniu sztangi nie zawsze idzie równo (przynajmniej przy większym obciążeniu)
    xantos64
    Kapral

Postprzez robo815 » 11 Luty 2012, o 09:18

Co to jest za ćwiczenie "martwy ciąg ciąg w leżeniu na ławce prostej 12x12x10x8" ???
    Po pierwsze-czym masz regulowana ławkę?
    Po drugie- widzę że mylisz ćwiczenia wiec sobie znajdź stronę w internecie"ATLAS ĆWICZEŃ"
    Po trzecie-unoszenie hantli bokiem to nie jest ćwiczenie wielostawowe
    Po czwarte-rozpiętki to ćwiczenie a Ty masz do ławki przyczepione uchwyty do rozpiętek-ja osobiscie bym to zdemontował
    Po piąte -rób sztangą a jeżeli robisz sztangielakmi to rób równym cięzarem.Z czasem dysproporcje znikną
    Po szóste -franacuza robisz leząc czy siedząc?
    Po siódme-co to za ćwiczenie na brzuch,"Unoszenie kolan w leżeniu płasko "?Co w szkole na wf nie chodziłeś?
    Być kulturystą - to znaczy być człowiekiem z charakterem, człowiekiem umiejącym walczyć i pokonywać trudności.
    http://www.youtube.com/watch?v=Iskjc3qcVew&feature=grec_index
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

Pochwały: 55
    Miasto: Poznań
    Data urodzenia: 17 07 1975

PoprzedniaNastępna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość