Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Prośba o pomoc z ułożeniem planu

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Re: Prośba o pomoc z ułożeniem planu

Postprzez Purina » 13 Luty 2012, o 15:08

Może być wiosłowanie sztangą lub hantlami jednorącz :D
    Waga idzie w górę, a to dobry znak :) Pewnie się nie zalewasz, a ekto to w sumie trafiony typ sylwetki - chudy, długie kończyny, wąskie barki i biodra :) Zdjęcia jakieś wrzuć :D
    Były dziennik treningowy:
    http://www.kulturystyczni.pl/dziennik-treningowy-puriny-d-t4259.html
    Awatar użytkownika
    Purina
    Podpułkownik

Pochwały: 17

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Prośba o pomoc z ułożeniem planu

Postprzez xantos64 » 13 Luty 2012, o 15:28

ok wrzucę przy najbliższej okazji dzięki za pomoc :)
    xantos64
    Kapral

Postprzez cooler_102 » 13 Luty 2012, o 19:17

hst to plan na mase ;) i praktycznie niczym nie rozni sie od fbw, prawde mowiac to jego odmiana, a samych odmian hst tez jest wiele, wszytsko zalezy od ilosci seri i pow.

moze myle cie z inna niewiasta z forum, ktora kiedys sie tu udzielala, jesli tak to przepraszam,
    chlopak mowil od poczatku o sile a nie wytrzymalosci.
    to co mu proponujesz to nie jest klasyczne fbw z prostego powodu, w klasyku na partie jest jedno cwiczenie :) wiec o czym tu mowimy??

poza tematem, purina to chcesz byc kulturystka? sa na forum jakies foty z Toba moze? :)
    "Bóg nie zdejmuje ciężarów, wzmacnia tylko plecy"

Bądź hardcorem!!! wspomóż Stwórce

KAWASAKI ninja ZX-9R 2001 !!!

SUPERBIKE\brzytwa
    Awatar użytkownika
    cooler_102
    Major

Pochwały: 30
    Miasto: kępno
    Data urodzenia: 09 02 1988

Postprzez robo815 » 13 Luty 2012, o 21:05

cooler_102 napisał:
    robo815 napisał:Cooler skoro Ty uważasz człowieka który ćwiczy pół roku za zaawansowanego to sorry memory

robo z calym szacunkiem ale ja cwiczac pol roku zrobilem ladne 8kg miesa, zdjecia pokazalem, mozna sprawdzic :) wczesniej mialem glupiego machania kilka miesiecy z efektami, ktore spadly itd. a jak wzialem sie na powaznie to ruszylo z kopyta,
    kolega mowi, ze cwiczy kilka miesiecy i to nie bylo machanie zwykle tylko cwiczenie z glowa, wiec pierwszym lepszym laikiem juz chyba nie jest,
    co do zaawansowania to niektorzy po kilku latach cwiczen siebie tak nie nazywaja a inni po miesiacu :P
    takze roznie mozna to interpretowac.

Ładnie poszłeś,nie chce mi się przekomarzać ale nadal nie czyni Cie w tym momencie zaawansowanym.Wiedza,wiedzą-nie mogę Ci zarzucić -masz.Ale nie wierzę abyś w pół roku wytworzył połączenie -mózg-mieśień.Chodzi mi o kązdy mieśień.Już nie wspomnę co Rafi pisał o zaawansowaniu(z czym się wogóle nie zgadzam).Wszystko powinno mieć swój czas i swoje miejsce.Nie ma co przyśpieszac pewnych technik,metod,suplementacji itp.Na poczatek podstawy treningowe i dieta wystarczą
    Być kulturystą - to znaczy być człowiekiem z charakterem, człowiekiem umiejącym walczyć i pokonywać trudności.
    http://www.youtube.com/watch?v=Iskjc3qcVew&feature=grec_index
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

Pochwały: 55
    Miasto: Poznań
    Data urodzenia: 17 07 1975

Postprzez Purina » 13 Luty 2012, o 21:29

cooler_102 napisał:hst to plan na mase ;) i praktycznie niczym nie rozni sie od fbw, prawde mowiac to jego odmiana, a samych odmian hst tez jest wiele, wszytsko zalezy od ilosci seri i pow.

moze myle cie z inna niewiasta z forum, ktora kiedys sie tu udzielala, jesli tak to przepraszam,
    chlopak mowil od poczatku o sile a nie wytrzymalosci.
    to co mu proponujesz to nie jest klasyczne fbw z prostego powodu, w klasyku na partie jest jedno cwiczenie :) wiec o czym tu mowimy??

poza tematem, purina to chcesz byc kulturystka? sa na forum jakies foty z Toba moze? :)

Popłynąłeś z tą masą :P Widzę, że muszę zacząć sypać pojęciami, a więc HST to rosnące przeciążenie mięśni - brak miejsca na wygląd estetyczny, bo deformuje sylwetkę właśnie przez nabieranie siły. Oczywiście masa też jest, bo to 'skutek uboczny', ale głównie w tym chodzi o wyrobienie mocy.

Foty na forum są i to niejedne. Kulturystką też być nie chcę. Nie dążę do czegoś specjalnie, po prostu robię to, co lubię i tyle :)
    Awatar użytkownika
    Purina
    Podpułkownik

Postprzez cooler_102 » 14 Luty 2012, o 10:24

Robo nie powiedzialem, ze mam sie za zaawansowanego, wiec o co chodzi? :) podalem przyklad jak to ludzie mowia, i podsunalem fakty o sobie, ze tez machalem, ale wzialem sie za diete i porzadny trening i poszlo tyle :)

Purina tak poplynalem, bo praktycznie na sucho zrobilem lepsza mase niz na stakach ktore bralem na poczatku swojej przygody.
    fitneska nie, kulturystka nie? ;) wiec kim ? :)

jak mozesz to wrzuc jakis link, albo podaj na pw, to tylko ciekawosc, interesuje mnie twoja sylwetka, bez komentarza, a juz napoewno bez uszczypliwosci.

hst to plan masowqy, sila idzie za masa, przynajmniej taka wiedze uzyskalem i sprawdzilem na sobie samym.
    nigdy nie gonilem za super sila, a za czysta masa i wiem co mowie, a sila to na kzadym planie idzie oprocz wycinki i poprawieniu zylki ;)- moje spostrzezenie na sprawe.

pozdro
    "Bóg nie zdejmuje ciężarów, wzmacnia tylko plecy"

Bądź hardcorem!!! wspomóż Stwórce

KAWASAKI ninja ZX-9R 2001 !!!

SUPERBIKE\brzytwa
    Awatar użytkownika
    cooler_102
    Major

Pochwały: 30
    Miasto: kępno
    Data urodzenia: 09 02 1988

Postprzez Purina » 14 Luty 2012, o 13:53

Przejrzyj mój dziennik, znajdziesz na pewno. Ale stare, bo nowe wrzucę dopiero na lato.
    Kim? SOBĄ :D Nie dążę do czegoś na siłę, tylko robię to, co lubię dla odprężenia, odstresowania, przyjemności, dla siebie :) Jeśli chodzi o sylwetkę, to bikini mi wystarczy.
    Na szkoleniu uczyli mnie jednak inaczej, ale cóż...
    Awatar użytkownika
    Purina
    Podpułkownik

Postprzez robo815 » 14 Luty 2012, o 20:07

cooler_102 napisał:przeciez on jest zaawansowany.

Ja pisałem o nim puki nie przytoczyłes że Ty ćwiczyłeś...
    A chodziło mi że Purina chciała aby robił wstepne zmeczenie ,co uwazam ze trochę za szybko na taki manewr taktyczny ;)
    Być kulturystą - to znaczy być człowiekiem z charakterem, człowiekiem umiejącym walczyć i pokonywać trudności.
    http://www.youtube.com/watch?v=Iskjc3qcVew&feature=grec_index
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

Pochwały: 55
    Miasto: Poznań
    Data urodzenia: 17 07 1975

Postprzez xantos64 » 15 Luty 2012, o 19:19

plan jest spoko , wszystkie ćwiczenia (z pilnowaniem poprawnego wykonania i bez pomijania żadnego) trening zajął mi około ok. 90 min , wprawdzie wciąż jeszcze lekkie zakwasy w nogach ale nic po za tym ,

ćwiczę poniedziałek-środa-piątek -sobota (nad tym jeszcze się zastanawiam)

żeby nie zakładać nowego tematu możecie mi doradzić jaką dietę stosować? tzn. ile gram węglowodanów , białka itd. na masę.

Wcześniej starałem się spożywać po 5-6 posiłków czasami więcej (różnych produktów białkowych , węglowodanowych itd.), między posiłkami jakieś przegryzki itp. ale wolę mieć pewność że uzupełniam organizm we właściwą ilość produktów
    xantos64
    Kapral

Postprzez Purina » 16 Luty 2012, o 14:55

ok. 2g białka, ok. 6g węgli, a resztę tłuszcze.
    Awatar użytkownika
    Purina
    Podpułkownik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość