Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • TRENING - Szybkie pytania

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

TRENING - Szybkie pytania

Postprzez postal1991 » 31 Styczeń 2012, o 04:18

Wykonuje ćwiczenia na początku na biceps- UGINANIE RAMIENIA ZE SZTANGIELKĄ W SIADZIE-W PODPORZE O KOLANO , następnie na barki ,czyli te dwa ćwiczenia -Wyciskanie sztangielek oraz Unoszenie ramion w przód ze sztangielkami, zapomniałem dodać ,że oprócz tego wykonuje program aby osiągnąć 50 podciągnięć na drążku . Mogę powiedzieć ,że jest widoczny u mnie progres lecz zastanawiam się, czy jest możliwość większego rozwoju własnego ciała , przy ćwiczeniach z użyciem sztangielek i drążka?a czy polecasz jakiś danie , które często najlepiej spożywać w ciągu tygodniu ,w jakich porach dnia?(chodzi mi czy przed treningiem czy po treningu), chodzi mi o taką normalna zdrową żywność.
    postal1991
    Szeregowy

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez NightKing » 31 Styczeń 2012, o 11:30

ćwiczeń na sztangielkach jest sporo, na barki 4 szybko licząc, biceps, tricpes, nogi, klatkę, plecy w sumie też, ale 8kg to za mało
    co do jedzenia to białko zwierzęce w każdym posiłku to podstawa (kawałek mięsa, kilka jajek) + węglowodany (ryż, kasza, ziemniaki, makaron) + warzywa (sałatka, surówka, warzywa duszone itp)
    Dziennik Treningowy http://www.kulturystyczni.pl/viewtopic.php?f=14&t=2050
    Ból jest chwilowy, duma jest wieczna...

"w tym sporcie czas jest najlepszym dopingiem..."

"nie idź za tłumem, bo do niczego nie dojdziesz..."
    Awatar użytkownika
    NightKing
    Generał brygady

Pochwały: 56

Postprzez AJK » 31 Styczeń 2012, o 11:57

Witam wszystkich, jestem młody i jeszcze bardzo niedoświadczony więc mam kilka pytań, dla niektórych - ćwiczących kilka lat mogących wydać się komiczne ale mi bardzo pomogą odpowiedzi na nie.

1. Mam jeden hantelek o wadzę 5 kg - jakie ćwiczenia najlepiej jest nim wykonywać by wyciągnąć z tego jak najwięcej, głównie nie na siłę a na rozmiar mięśnia. Ile serii, po ile powtórzeń.

2. Jak to dokładnie jest z jedzeniem - lepiej zjeść 6 posiłków dziennie, małych czy 3 duże. Jakie codzienne dania zawierają najwięcej białka ? Batony czekoladowe oraz inne słodycze pomagają czy szkodzą.

3. Ile razy w tygodniu i po ile mam ćwiczyć by mięśnie miały czas na odpoczynek ale by nie były zbyt "rozleniwione".

4. Ćwiczenia (pompki, hantelki itp.) lepiej wykonywać szybko czy wolno ?

5. Co najlepiej kupić (mając mały budżet z powodu młodego wieku) aby można było wykonać na tym wykonać jak najwięcej ćwiczeń najlepszych dla mnie.

Z góry bardzo dziękuje za wszelkie odpowiedzi, bardzo mi się przydadzą!
    Awatar użytkownika
    AJK
    Szeregowy

Miejscowość: Katowice

Re: TRENING - Szybkie pytania

Postprzez Purina » 31 Styczeń 2012, o 12:06

1. siły tą sztangielką nie wyrobisz.
    2. ilość posiłków uzależniona jest od budowy sylwetki. Dla jednych lepiej, jeśli jedzą wiele posiłków, ale w małych ilościach, dla drugich mało posiłków, ale w dużych ilościach. Jakie dania? Mięsne :D Z czekoladą nie należy przesadzać.
    3. na początek wystarczy 3 razy w tygodniu.
    4. faza pozytywna szybko, negatywna wolno. czyli: uginanie ramienia ze sztangielką: uginasz szybko, prostujesz wolno, by mięsień był wciąż napięty.
    5. mały budżet i początek? kupiłabym 2 sztangielki regulowane, każda po 10kg i możesz robić całe ciało :)
    Były dziennik treningowy:
    http://www.kulturystyczni.pl/dziennik-treningowy-puriny-d-t4259.html
    Awatar użytkownika
    Purina
    Podpułkownik

Pochwały: 17

Postprzez AJK » 31 Styczeń 2012, o 14:55

Mówisz by kupić sztangielki. Ich koszt z tego co patrzałem na Allegro to ok. 50 - 70 zł średniej klasy. Lepiej jest je kupić czy dołożyć trochę i za ok. 120 zł mieć 30 kg sztangę ?
    Awatar użytkownika
    AJK
    Szeregowy

Miejscowość: Katowice

Postprzez robo815 » 31 Styczeń 2012, o 16:05

Po co Tobie średniej klasy .Wazne że ciężkie i regulowanym ciężarze.Na Twoim miejscu kupiłbym 2sztangielki o wadze 30kg .jedna.Na dłużej Ci starczy
    Być kulturystą - to znaczy być człowiekiem z charakterem, człowiekiem umiejącym walczyć i pokonywać trudności.
    http://www.youtube.com/watch?v=Iskjc3qcVew&feature=grec_index
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

Pochwały: 55
    Miasto: Poznań
    Data urodzenia: 17 07 1975

Postprzez rusek111 » 2 Luty 2012, o 16:04

Cześć :) Mam 16 lat urodziłem się (1996r) Wzrost : 179 Waga :65 kg Trenuje w Klubie sportowym (piłke nożną ) 3 razy w tygodni A także Zapisałem się na siłownię 10 wejść na 1 miesiąc Prosze O rozpiskę treningów w klubie i na siłowni bo nw jak pogodzić klub sportowy z siłownią .. Dodam też że Dopiero zaczynam chodzić na siłownię I Zamówiłem sobie białko WPC Ostrowia 80 ..Jak by mi Ktoś Rozpisał rozkład treningów a i również Kiedy mam to białko i ile g mam brać .. :P Brać w moim wieku WIELKIE DZIĘKI TEMU KTO MI ZROBI ROZPISKĘ !!! POZDRAWIAM RUSEK!! :)
    rusek111
    Szeregowy

Miasto: Kraków
    Data urodzenia: 21 05 1996

Postprzez robo815 » 2 Luty 2012, o 18:11

Trening FBW i dieta.Nie zakładaj więcej tematów na jedno pytanie!!!Dostałeś pierwsze ostrzeżenie
    Być kulturystą - to znaczy być człowiekiem z charakterem, człowiekiem umiejącym walczyć i pokonywać trudności.
    http://www.youtube.com/watch?v=Iskjc3qcVew&feature=grec_index
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

Pochwały: 55
    Miasto: Poznań
    Data urodzenia: 17 07 1975

Postprzez Florian1487 » 15 Luty 2012, o 12:08

Siemka długo już tu nie zglądałem... z rok może... miałem przerwe pół roczną, obowiazki i tak wyszło bez siłownin nie chce mi sie szukać gotowca po google, tutaj mam pare zaufanych udzi o ile jeszcze są, teraz trenuje cztery dni w tyg dieta jest jechałem na stacku dwa miesiące, teraz na sucho jakieś 6 tygodni, i otóż.. mam pytanie brzuch niby mi nie rośnie talie trzymam, ale co zrobić by stracić w pasie? aerobik jakis czy co? może to śmieszne ale ostatnio zgłupiałme jezeli o to chodzi.. waże 83 jak w profilu nic sie nie zmieniło 183 wzrost a w pasie 94.. chce zbić pare cm.. dzieki to tyle ode mnie narazie..Pozdro dla wszystkich! I nie ma lipy :P
    Droga i cel,to dazenie do doskonałosci..
    Awatar użytkownika
    Florian1487
    Starszy kapral

Miejscowość: Lubelszczyzna
    Data urodzenia: 14 04 1991

Postprzez Bioly » 16 Luty 2012, o 09:14

Witam, czy ktoś zna jakieś ćwiczenia na poprawę wyskoku? Osobiście zacząłem podskakiwać ze sztangą z ok. 30kg obciążeniem, ale nie wiem jak się to przełoży na wyskok. Proszę o porady.
    Bioly
    Szeregowy

Pochwały: 1
    Data urodzenia: 0- 0-1991

PoprzedniaNastępna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość