Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Dieta i Zdrowe Odżywianie
  • Dieta redukcyjna ~80kg

Kulturystyka, fitness, trójbój siłowy, dwubój, sztuki walki, strongman czy inne sporty siłowe to nie tylko sam trening. To również odpowiednia dieta która jest podstawą w tym sporcie.

Moderator: Michał Bodzioch

Dieta redukcyjna ~80kg

Postprzez zgaS » 16 Marzec 2012, o 00:37

Witam wszystkich, chodzę na siłownię od 14 miesięcy już także pojęcie jako takie mam na temat treningu, gorzej troszkę z dietą ale myślę to się nadrobi. Do rzeczy - zanim zacząłem chodzić na siłownię ważyłem 65kg - teraz ważę blisko 80kg, starałem się jeść zdrowo i dużo tj. 5-6 posiłków dziennie bogatych w zdrowe węglowodany, białka i tłuszcze. Moim błędem było to, że przez 6 miesięcy na noc piłem twaróg z jogurtem praktycznie przed snem co było kompletną głupotą... niestety człowiek uczy się na błędach i razem z masą mięśniową zalał mi się brzuch - dodam, że robiłem brzuch na masę także pod warstwą tłuszczyku wyczuwam mięśnie, najbardziej zalany mam dół brzucha ale to pewnie jest standard.

To tak tytułem wstępu, mam zamiar przejść z mojej pierwszej masówki na pierwszą redukcję i nie chcę popełnić żadnego błędu - spalanie mięśnia zamiast niechcianego tłuszczu.
    Aktualny jadłospis - taki w skrócie bo wiadomo nie ważyłem nigdy niczego dokładnie by nie dać się zwariować.
    1.100g płatków owsianych, 2całe jajka, witaminki
    2.150g chleba 100% żytniego + pierś z kurczaka
    3.Paczka ryżu basmati/ciemnego/ lub 100g makaronu ciemnego, +pierś z kurczaka/wołowina
    4.100g chleba 100% żytniego, pierś z kurczaka/wołowina
    5.Serek wiejski + warzywa + oliwa
    6.Tuńczyk w sosie własnym + oliwa
    Na takim schemacie jestem od 5 miesięcy, waga dobiła do wspomniach 80kg i stoi także myślę, że organizm mówi dość i muszę ograniczyć to jedzenie :)

Moje wymiary
    1.Wzrost 173
    2.Obwód w pasie 88cm
    3.Ręka 42cm
    4.Udo 63cm
    5. Klatki nie miał mi kto zmierzyć

Cele: Redukcja tkanki tłuszczowej z zachowaniem masy mięśniowej (wiadomo nie wszystko, licze się ze spadkami)
    Prosiłbym o porady i wskazówki od czego najpierw zacząć ? Co ograniczać stopniowo, żeby znowu ta waga nie szalała? Wszystkie dobre rady mile widziane :)
    Jeszcze mam pytanko co do treningu przy redukcji, myślę że dobrym rozwiązaniem byłby interwały, co wy o tym myślicie?
    Pozdrawiam
    zgaS
    Szeregowy

Miasto: Poznań

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Dieta redukcyjna ~80kg

Postprzez TomaszM » 16 Marzec 2012, o 19:56

twaróg na noc nie jest zły - wręcz przeciwnie.
    25-50g jogutu naturalnego też nie jest złe (chyba, że piłeś 300-400g), więc tutaj przyczyn nie szukaj....

Co ograniczać stopniowo, żeby znowu ta waga nie szalała?

nic nie ograniczać, albo dodać kalorii albo dodać aero

Prosiłbym o porady i wskazówki od czego najpierw zacząć ?

siłowy 4 jednostki w tygodniu
    aerobowy na niskim pułapie 2-3 jednostki w tygodniu

Jeszcze mam pytanko co do treningu przy redukcji, myślę że dobrym rozwiązaniem byłby interwały, co wy o tym myślicie?

jeśli już chcesz to zamieniasz 1 trening aerobowy na interwałowy 1x w tygodniu

Aspekt jakościowy (ilościowego ogółem nie podałeś, więc Ci nic nie powiem)
    Wg posiłków:

1 - ok
    2 - chleb zamien na ryż/makaron/kasze z pełnego przemiału
    3 - dodaj warzyw
    4 - chleb zamien na kasze jeczmienna
    5 - serek wiejski wyrzuc i zamien miesem
    6 - ok

Autor postu otrzymał pochwałę
    Dietetyk Sportowy

\\ Indywidualne Diety oraz Plany Treningowe: www.profi-dieta.pl
    Awatar użytkownika
    TomaszM
    Kapitan

Pochwały: 75

Dieta redukcyjna ~80kg

Postprzez zgaS » 17 Marzec 2012, o 01:12

Dzięki za odpowiedź, na fachową rade właśnie liczyłem - co do ilości to hmm trudno powiedzieć, bo wszystkiego nie ważę ale waga stoi także z tym bilansem wychodziłbym na 0.
    Czyli dobrze rozumiem - jeść tak samo tylko dodać aeroby?
    Jeszcze bym prosił o małą pomoc bo przyszedł czas letni i nie wiem czemu dość mocno się pocę, nie tak jak normalnie ludzie tylko przejdę powiedzmy kilometr i plecy całe mokre :Kwaśny: domniemam jest to związane z zatłuszczeniem organizmu czy tym, że przez okres budowania masy nie robiłem praktycznie wcale aerobów?
    zgaS
    Szeregowy

Dieta redukcyjna ~80kg

Postprzez TomaszM » 17 Marzec 2012, o 19:25

Tak dodaj aerobów (35-45min) a jeśli nie będzie waga spadać to odejmij kalorii z węglowodanów.

Jeżeli chodzi o Twoją potliwość to generalnie to co powiedziałeś to prawda, dodatkowo można dodać kwestie genetyczne.
    Jeśli bardzo się pocisz to pamiętaj o dodaniu sodu do diety (np. 2x 1/2 małej łyżeczki do gotowanego ryżu/makaronu) oraz o witaminach i minerałach bo je również wypacasz (głównie sód, potas i magnez, natomiast dobry kompleks witamin w formie chelatów na pewno nie zaszkodzi)
    Dietetyk Sportowy

Awatar użytkownika
    TomaszM
    Kapitan

Dieta redukcyjna ~80kg

Postprzez zgaS » 17 Marzec 2012, o 23:42

Dzięki jeszcze raz, co do treningów siłowych to niestety na 4 dni w tyg. nie mogę sobie pozwolić bo mam szkołę do późniejszych godzin. Aeroby wykonywać najlepiej w formie biegania czy jakiejś innej metody?
    zgaS
    Szeregowy

Dieta redukcyjna ~80kg

Postprzez TomaszM » 18 Marzec 2012, o 10:00

jak nie masz problemów z stawami to bieganie może być.
    Dodatkowo: pływanie, orbitrek, rowerek stacjonarny, etc.
    Dietetyk Sportowy

Awatar użytkownika
    TomaszM
    Kapitan

Dieta redukcyjna ~80kg

Postprzez zgaS » 18 Marzec 2012, o 20:50

Bieganie na tym niskim pułapie czyli biegać równo przez te dajmy na to 30min nieprzerwanie ? wiem, że dużo pytań ale nie chcę niczego zepsuć :)
    zgaS
    Szeregowy

Dieta redukcyjna ~80kg

Postprzez TomaszM » 19 Marzec 2012, o 17:38

tak tempo stałe i trening wykonywanie ciągle.
    Pułap tętna ok. 70% Hr max
    Dietetyk Sportowy

Awatar użytkownika
    TomaszM
    Kapitan

Dieta redukcyjna ~80kg

Postprzez hassaan » 21 Listopad 2016, o 23:41

Home cleaning
    Over time, walls gather all manner of marks, dust and grime. It can be surprising how much brighter an area of the house or garden can seem after the walls are given a thorough clean. If you're ready to clean walls, you'll find the various suggestions here of help.
    Always start by dusting the wall. Use either a broom, dusting brush or a vacuum cleaner to do this.
    If the broom or brush has strong bristles, tie an old t-shirt or other cleaning rag over it to stop the sharpness of the bristles from scratching against the wall.
    Dust walls regularly, even when you're not cleaning them in any other way. This is especially important for areas around the stove, sinks, shower and anywhere else that steam, drips and other splashes occur. In addition, spot clean regularly, especially around areas like light switches, where grime tends to build up.
    Loose build-ups of dirt can be removed with a dry sponge.

شركة تنظيف خزانات بجدة
    شركة تنظيف فلل بمكة
    شركة نقل اثاث بجدة
    شركة نقل اثاث بمكة
    شركة تنظيف فلل بجدة

شركة تنظيف فلل بالدمام
    شركة مكافحة حشرات بمكة
    شركة مكافحة حشرات بجدة
    شركة مكافحة حشرات بالدمام
    شركة تسليك مجارى بالدمام

شركة تخزين الاثاث بالرياض

To make your own painted wall spot cleaner, try this: Simply add a teaspoon of lavender oil to a 1 liter (0.3 US gal) spray bottle filled with water. Spray onto bunched up pantyhose and wipe over stains, especially sticky spots. The fragrance left behind will delight you.
    Remove marks or stains first. Identify the stain and treat it appropriately. It is recommended that you always test an inconspicuous area of the wall before cleaning the stain off, to check that the product you're using won't lift the paintwork.
    One of the simplest and most effective wall cleaners is a paste made from baking soda and water. This will remove stains such as crayon, pencil, marker, marks from items that have rubbed against the wall, ink and other such marks. Place the paste on the cleaning cloth and rub on the stain until it lifts.
    Crayon marks can be lifted with a cloth dampened in turpentine or with the application of a little toothpaste (leave for a few minutes, then wash off).
    Black marks caused by objects rubbing against the wall can be lifted by toothpaste. Simply rub toothpaste gently over the black marks, leave for a few minutes, then wash off with a soft, damp cloth.

شركة شراء اثاث مستعمل بالرياض
    شركة مكافحة حشرات بالطائف
    شركة تنظيف خزانات بالطائف
    شركة نقل اثاث بالرياض

شركة تنظيف بالدمام
    شركة تنظيف بالطائف
    شركة تنظيف بجدة
    شركة تنظيف بمكة
    hassaan
    Starszy szeregowy

Data urodzenia: 17 05 1990

Dieta redukcyjna ~80kg

Postprzez hassaan » 21 Listopad 2016, o 23:41

rid of pests

Pests are organisms that occur where they are not wanted. Common household pests include ants, cockroaches, carpet beetles, silverfish, fruit flies, meal moths, stink bugs, and rodents. Gardens are prey to mites, moths, beetles, aphids, caterpillars, and rodents. Whether you’re fighting voracious caterpillars in your garden or bugs in your house, follow these steps to get rid of pests.مكافحة حشرات بجدة - مكافحة حشرات بمكة - مكافحة حشرات بالخرج
    Identify the pest. While the preventative steps are similar for all types of pests, you will want to focus on removing certain types of food (i.e. ripe melon for fruit flies) or cleaning certain areas (vacuuming the carpet for fleas), depending on the pest. If you decide to use a pesticide, you will need to make sure it is suitable for the pest you are trying to kill.
    Remove standing water. Insects and rodents need water to survive.[1]
    Keep your bathroom and kitchen areas as dry as possible.
    Fix leaking pipes.
    Don’t let water collect in trays under plants.
    Don’t leave your pet’s water out overnight.

مكافحة الحشرات بالاحساء - مكافحة حشرات بحائل

Keep your kitchen clean and all food in containers. Food attracts pests. Ripe fruit will draw fruit flies. Unsealed grains will attract mealy moths. Flies and cockroaches will eat any crumbs they can find. A clean kitchen is a key step in ridding your home of pest.
    Wipe up any spills with soap and water. A paper towel or dish towel alone may not be enough.[2] Regularly unplug your toaster and remove crumbs.مكافحة حشرات بالجبيل - مكافحة حشرات بينبع - مكافحة حشرات بالقصيم - مكافحة حشرات بالخبر - مكافحة حشرات بالمدينة المنورة - مكافحة حشرات بالرياض - مكافحة حشرات بالطائف

Store your food in sealed glass or plastic containers. Lids that clamp shut work better than screw-on lids.
    Keep ripe fruit,[3] as well as rice and other long-term storage items, in the refrigerator.
    Store pet food in a clean, sealed garbage can so that rodents cannot get to it.
    Wash dishes daily, or submerge them in soapy water until you can get to them.
    Take out the trash daily. Used sealed trash cans and be sure to keep them clea
    Keep your house clean and clutter free. This will remove hiding places for insects, as well as removing their eggs.
    Vacuum regularly. In particular, vacuum the affected areas using a crevice tool. Dispose of the vacuum cleaner bag in a sealed plastic bag, so no pests can escape.
    Comb and wash your pet frequently. If it has fleas, talk to your vet about flea medication.افضل شركة مكافحة حشرات بالجبيل
    افضل شركة مكافحة حشرات بينبع
    افضل شركة مكافحة حشرات بالقصيم
    افضل شركة مكافحة حشرات بالخبر
    افضل شركة مكافحة حشرات بالمدينة المنورة
    افضل شركة مكافحة حشرات بالرياض
    افضل شركة مكافحة حشرات بالطائف

Get rid of clutter where pests hide, such as stacks of newspaper, magazines, or cardboard.
    Clean appliances by unplugging them and sweeping them out, vacuuming, then wiping down with a damp rag. Make sure to let the appliance dry completely before reconnecting the appliance to the power source.
    Store clothing and linens in sealed plastic boxes or bags to protect them from moths and to remove homes for mice and rats.
    افضل شركة مكافحة حشرات بجدة
    افضل شركة مكافحة حشرات بمكة
    افضل شركة مكافحة حشرات بالخرج
    افضل شركة مكافحة الحشرات بالاحساء
    افضل شركة مكافحة حشرات بحائل
    hassaan
    Starszy szeregowy

Data urodzenia: 17 05 1990

Następna

Wróć do Dieta i Zdrowe Odżywianie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość