Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • spilt do oceny

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

spilt do oceny

Postprzez thend » 6 Maj 2012, o 18:00

Staż: łącznie 5 miesięcy (teraz od 5 tygodniu jestem na obwodowym)
    Waga: 71kg
    Wzrost: 180cm
    Dieta: specjalnej brak, staram się jeść 5-6 posiłków dziennie
    Suplementacja: wraz ze spiltem mam zacząć brać kreatyne
    Cel: siła + masa (jakieś 2-4kg w ciągu 2 miesięcy)
    czas trwania spiltu: 2 miesiące

Wtorek:
    Klata
    płaska (4x10)
    hantle na skosie (4x10)
    rozpiętki na linkach (4x12)

+Bic
    unoszenie rąk stojąc płaska sztanga (4x10)
    modlitewnik (4x10)
    hantle z obrotem/młotki (3x12)

Czwartek:
    Barki
    suwnica za głowę (4x10)
    hantle siedząc(4x10)
    hantle na boki (4x10)

+Tric
    sztanga płaska wąskim uchwytem (4x10)
    pompki odwrócone (4x10)
    wyciąg na sznurze (3x10)
    (zamiast pompek próbowałem unoszenie na poręczach ale coś siły nie ma i na razie z tym poczekam)

Piątek:
    Plecy
    podnoszenie się na drążku (2x10 szerokim uchwytem + 2x10 wąskim uchwytem)
    wyciąg za plecy (4x10)
    wyciąg przed klatke (4x10)
    nie wiem jak to ćwiczenie się nazywa, ja na to mówię "allachy" - skłony tłowia prostując się z dodatkowym obciążeniem trzymanym w rękach - na prostowniki pleców (4x10)
    MC wole nie robić bo ostatnio trzeci raz robiłem to ćwiczenie i nadciągnąłem jakiś mięsień brzucha - brak techniki

Niedziela:
    Nogi

Przysiady ze sztangą na plecach na suwnicy (jeszcze trochę się boję bez suwnicy)(4x10)
    odpychanie się na maszynie (4x10)
    Prostowanie nóg na maszynie (4x10)
    łydki (4x10)

Robię zazwyczaj z progresem siłowym np. płaska: (analogicznie wszystkie inne ćwiczenia)
    1x50kg
    2x55kg
    1x60kg

obciążenie dobieram tak aby podczas ostatniej serii było bardzo ciężko- 90-95% siły
    thend
    Starszy szeregowy

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

spilt do oceny

Postprzez Bandit » 6 Maj 2012, o 19:33

moja ocena to mierny w skali 2 do 6,
    chyba, że to trening dla odstraszenia deszczu lub inne czary
    Pozdr.
    bandit
    Awatar użytkownika
    Bandit
    Starszy plutonowy

Re: spilt do oceny

Postprzez thend » 6 Maj 2012, o 19:44

więc proszę o pomoc w ułożeniu nowego
    thend
    Starszy szeregowy

spilt do oceny

Postprzez Bandit » 6 Maj 2012, o 21:34

Najpierw ułóż dietę, bo trening bez diety nie ma sensu. Potem weźmiemy się za trening.
    Pozdr.
    bandit
    Awatar użytkownika
    Bandit
    Starszy plutonowy

Postprzez siwy94tsn » 7 Maj 2012, o 08:48

Bandit napisał:moja ocena to mierny w skali 2 do 6,
    chyba, że to trening dla odstraszenia deszczu lub inne czary

Bandit nie potrafisz pomoc to nie spamuj bo na razie widze ze zgrywasz znawce a nic mu nie powiedziałes , opisał ze brak specjalnej diety ,a ty mu proponujesz ułozenie jej .
    Thend nie jest tutaj od 2 dni i dobrze wie ze dieta jest potrzebna .

PS.
    Nie czepiam się ale jak nie wiesz to sie nie odzywaj bo na forum jest smieciarnia :Wściekły: ...
    Awatar użytkownika
    siwy94tsn
    Sierżant

Pochwały: 4
    Data urodzenia: 06 12 1994

Postprzez Bandit » 7 Maj 2012, o 20:07

siwy94tsn napisał:Bandit nie potrafisz pomoc to nie spamuj bo na razie widze ze zgrywasz znawce a nic mu nie powiedziałes , opisał ze brak specjalnej diety ,a ty mu proponujesz ułozenie jej .

Akurat raczej Twój post nic nie wnosi do tematu, mój był o wiele więcej wartościowy bo była w nim konkretna ocena.
    Ja nie wiem co Ty wiesz i Ty nie wiesz co ja wiem więc się nie wymądrzaj.
    Ja wiem swoje. Kiedyś nie wiedziałem, teraz wiem więcej i ciągle się uczę.
    Nie czuję się jednak na tyle mocny, żeby komuś układać dietę, tym bardziej, że bez wiedzy na ten temat internetowe porady nie dadzą wielkiego sukcesu - trzeba samemu poczytać, dostosować dietę do możliwości i chęci.

siwy94tsn napisał:Thend nie jest tutaj od 2 dni i dobrze wie ze dieta jest potrzebna .
    ...

Niestety ale nie wie. Jak by wiedział, że bez diety nic nie wskóra to by nie oceniał swojego marnego treningu i nie brał się za kretę bez sensu.

Rozlewanie się na tego typu zapytania esejami o tym jak to powinno wyglądać nie ma sensu. Takie posty pojawiają się na wielu forach po kilka razy dziennie a to znaczy, że ktoś nie ma bladego pojęcia o tym czym jest siłownia i nie chce mu się poświęcić odrobiny czasu na poszukanie wiedzy, która jest na wyciągnięcie ręki.
    Pozdr.
    bandit
    Awatar użytkownika
    Bandit
    Starszy plutonowy

Postprzez valdunn » 10 Grudzień 2021, o 14:32

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
    geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
    hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
    journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
    kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
    http://languagelaboratory.rulargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
    nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
    papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
    rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
    stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
    valdunn
    Marszałek

Pochwały: 1
    Data urodzenia: 03 05 1984

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość