W treningu z tego co mi wiadomo również urozmaicenie jest ważne, dla mnie to podstawa aby zrobić brzuch po Plecach lub Nogach... zawsze tak ćwiczyłem...
to ćwicz sobie tak dalej - ja CI przecież nie zabraniam
Dla pewności gadałem z dwoma fizjoterapeutami, jedna babka pół życia spędziła na siłowni a drugi jest fizjoterapeutą Resovii Rzeszów siatkarzy i powiedział że na pewno to nie jest błędem...
zapomniałeś dodać, że Ci fizjoterapeuci to przyszli kulturyści, tudzież osoby, które chcą zrobić dobrą masę mięśniową.
Swoją drogą brzuch w dobrym planie treningowym nie jest ćwiczony częściej jak 2x w tygodniu z prostego powodu - czas regeneracji mięśni brzucha w zależności od intensywności treningu wynosi 2-4 dni.
P.S.
Odpowiadając na twoje kolejne pytanie - tak jest różncia pomiędzy ćwiczeniem mięśni brzucha u kulturystów (tudzież osób starających się o jak największą i najlepsza masę mięśniową) i wszelkich osób ćwiczących sporty drużynowe, a nawet osób ćwiczących sporty wytrzymałościowe.
Byłem kiedyś siatkarzem i ćwiczy się mięśnie brzucha zupełnie inaczej niż jak robiłem ładną sylwetkę.
Zapytaj się Twoich fizjoterapeutów czy któryś z siatkarzy grających w Resovii ma taki mięsnie brzucha