Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • TRENING - Szybkie pytania

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

TRENING - Szybkie pytania

Postprzez Góral » 29 Maj 2012, o 16:05

Na "rzeźbe" jest dieta!
    Trening? Kilka serii i NISKI zakres powtórzeń. 6-8pow max.
    Jakieś aeroby możesz dodać i będzie ok.

PS niema czegoś takiego jak rzeźba, rzeźbić to może rzeźbiarz albo snycer, a Ty możesz poprawić definicje, bądź spalić zbędny tłuszcz itd.
    http://www.kulturystyczni.pl/goral-czyli-jak-chlopak-chce-zostac-mezczyzna-t3705.html - Zapraszam. :)
    Awatar użytkownika
    Góral
    Chorąży

Pochwały: 17

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez AJK » 29 Maj 2012, o 17:56

Z kumplami mamy amatorską (nawet amatorską to tutaj zbyt dużo powiedziane) i w niej do dyspozycji kilka hantli po od 5 - 11 kg, gryf łamany na który wejdzie max. 42 kg oraz ławeczkę. Jak najlepiej wykorzystać ten sprzęt, ile razy w tygodniu ćwiczyć, jak długo każda seria etc. - byłbym ogromnie wdzięczny gdyby ktoś rozpisał w jaki sposób najlepiej wykorzystać to, co mamy :Pokłon: :Pokłon: :Pokłon: Oprócz tego posiadamy taką oto kreatynę - Image - jak należy ją brać? Na opakowaniu pisze że w sumie 10 kapsułek dziennie (5x przed śniadaniem i 5x po treningu) a jak to ma się do nas którzy dopiero zaczynamy?

Z góry bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi!
    Awatar użytkownika
    AJK
    Szeregowy

Miejscowość: Katowice

Postprzez playandwin24 » 29 Maj 2012, o 18:08

A duże z Was chłopy czy nie ;) Bo jeśli tak to takim ciężarem jaki macie to możecie się co najwyżej rozgrzać ;)

Poćwiczcie parę miesięcy a sucho z dobrym treningiem i dietą, kreatyna później...

Na początek trening obwodowy, ćwiczenia wielostawowe 3 razy w tygodniu... ale takim ciężarem nie zrobicie kariery... ;)
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

Postprzez AJK » 29 Maj 2012, o 18:26

Ja mam 16 lat, 178 cm wzrostu i 75 kg wagi. Kumple po 14 lat, ok 165 wzrostu i 55 kg wagi.
    Awatar użytkownika
    AJK
    Szeregowy

Postprzez goino » 31 Maj 2012, o 00:31

Ok , więc chcę spalić zbędny tłuszcz :)
    Wiadomo , że dieta to podstawa spalania tłuszczu ;)
    Niski zakres powtórzeń? Żeby tak robić to bym musiał mieć na prawdę spory ciężar , który jest bez potrzeby.
    Ja myślę , że średni ciężar , troszeczkę więcej pow i krótkie przerwy. Trening ma ten być chyba typowo intensywny , a nie 6-8 pow tak jak na silę.
    No nie wiem , może ktoś jeszcze się wypowie na ten temat lub ty Góral napiszesz czemu tak mało pow .
    Awatar użytkownika
    goino
    Młodszy chorąży

Pochwały: 4
    Miasto: Nysaaa
    Data urodzenia: 23 09 1993

Postprzez Gumis » 31 Maj 2012, o 06:13

Góral napisał:Trening? Kilka serii i NISKI zakres powtórzeń. 6-8pow max.
    ?
    Na większe grupy mięśniowe wykonujemy 12-9 serii, na mniejsze10-7 serii-ilość powtórzeń nie mniejsza niż 10-12.
    Tak aeroby do tego bardzo dobra sprawa jakies 30 mmin . Treningów powinno być nawet 6 tygodniowo każdą grupe mięśniową trenujemy 2 razy w tygodniu . ,, Można stosować superserie, serie łączone(2 ćwiczenia na tę samą grupę wykonywane w minimalnych odstępach), serie potrójne (3 ćwiczenia na tę samą grupę wykonywane w minimalnych odstępach), gigantserie(powyżej 3 ćwiczeń na tę samą grupę wykonywanych w minimalnych odstępach)-oczywiście w miarę zaawansowania ćwiczącego. ,, Obciążenie dobieramy ok 50% , 60 % CM ( ciężaru maksymalnego ) . Przerwy krótkie 30-60 sec.
    Gumis
    Starszy szeregowy

Miasto: Gdańsk
    Data urodzenia: 03 02 1995

Postprzez Góral » 31 Maj 2012, o 16:50

głupota, niski zakres na siłe. Ogarnij się i zdejmij klapki z oczu!
    Będąc na redukcji przyjmujemy mniej kalorii? Prawda? więc nie wytrzymasz porządnego treningu na wyższym zakresie pow.
    Niski zakres, dołóż cieżaru i jazda.

PS właśnie skończyłem przygotowania do sezonu, właśnie na niskich pow - dieta redukcyjna i spadło ok 10%BF, oraz ponad 20kg:)
    więc wiem co mówię. Obecnie podbiłem kcal i robię siłę dynamiczną, na wyższym zakresie pow:)
    http://www.kulturystyczni.pl/goral-czyli-jak-chlopak-chce-zostac-mezczyzna-t3705.html - Zapraszam. :)
    Awatar użytkownika
    Góral
    Chorąży

Postprzez goino » 31 Maj 2012, o 16:56

Góral mam do ciebie takie pytanko , wiesz dietę mam ułożoną bardzo dobrze i teraz mi zostało poobliczać wszystko (ile jeść każdego z produktu) mógłbyś mnie jakoś nakierować albo powiedzieć co najpierw obliczyć? Bo nie wiem jak się do tego zabrać.
    Moim celem jest zgubienie zbędnego tłuszczu tzw ''rzeźba''.
    Awatar użytkownika
    goino
    Młodszy chorąży

Pochwały: 4
    Miasto: Nysaaa
    Data urodzenia: 23 09 1993

Postprzez Góral » 31 Maj 2012, o 20:41

Jak możesz mieć dietę bardzo dobrze ułożoną skoro nie masz wyliczonch proporcji B|W|T?

Najpierw oblicz zapotrzebowanie, białko trzymaj ok 2-2,5g na kg masy ciała, ww 2,5-3g na kg masy ciała, a tłuszcze 1-1,5g na kg masy ciała. Obsewrwuj organizm, i albo dodawaj albo odejmuj ww.
    Awatar użytkownika
    Góral
    Chorąży

Postprzez AJK » 17 Czerwiec 2012, o 09:10

Panowie, zakładam swoją własną siłkę - co najlepiej kupić, ile to mniej więcej wyniesie etc. ??
    Awatar użytkownika
    AJK
    Szeregowy

PoprzedniaNastępna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość